12. tammikuuta 2018

2018 toivelista

Viime vuoden muistelupostausta seuraa luonnollisesti postaus tämän vuoden toiveista, haaveista ja tavoitteista. Näin vuoden alussa tämä vuosi tuntuu jälleen ihan uudelta mahdollisuudelta kaikkeen ja vaikka jotain suunnitelmiakin on, niin oikeasti kaikki on aikalailla kysmysmerkkiä vielä ja avoimin mielin mennään niin hevos -kuin muussakin elämässä. Millaisia tavoitteita/toiveita teillä on tälle vuodelle?

Vanha kuva kenttiksistä C:n kanssa, kouluradalta vaikkei koulukisoista kuitenkaan. :)
Osallistu koulukisoihin Carterilla
Haaveena on päästä tänä vuonna taas kilpailemaan ja koska Carterin kanssa emme hyppää, niin Kipaa on selattu jo potentiaalisia koulukisoja etsien. Viime syksynä ostettu ihana valkoinen kisahuopakin piti kaivaa samantien varastosta! Jos vain hevonen pysyy kunnossa ja kaikki menee kohdalleen, niin luultavasti pääsemme aloittamaan kisakauden helmikuussa harjoituskilpailuissa ja samalla katsastamaan meille ihan uuden kisapaikan. Kaikki peukut, varpaat ja kaviot pystyssä! Toiveena on sitten päästä starttaamaan harjoitus/1-tason kilpailuja hevosen mukaan.

Kotikisat Roopen kanssa 2016
Hyppää enemmän esteitä
Viime vuonna hyppäsin harmillisen vähän alkuvuotta ja kevättä lukuunottamatta, kesäkuun jälkeen taisin hypätä kerran. Näin vähän en ole hypännyt sitten ensimmäisen ratsastusvuoteni! Asiaan tietysti vaikuttaa paljon myös hevosostokseni, sillä jos Carterilla voisi hypätä, olisimme sitä toki tehneet. Toiveena olisikin päästä tänä vuonna hyppäämään, mutta katsotaan nyt miten se tässä muuttuneessa tilanteessa onnistuu. Jos jostain putkahtaisi lisää rahaa ja sopiva hevonen, niin kenttäkisoihin olisi tietysti taas päästävä, vaikka pieni rimakauhu taitaakin vaivata tällä hetkellä.

Syö terveellisemmin
Tämä taitaa olla joka vuosi listalla ja myös onnistua aina yhtä surkeasti. Nyt yritys on ainakin ollut hyvää ja olen syönyt vähemmän herkkuja, kun olen ollut itse niitä ostamatta. Okei, toissapäivänä kävimme tallilta Hesessä syömässä ja tilasin pitkästä aikaa ihanan tuplasuklaapirtelön..

Yksi Englannin työpaikan kilpahevosista, Hilly.
Lähde töihin ulkomaille
Edelleen haaveena lähteä ulkomaille töihin ja nyt löytää oikeasti niin kiva paikka jossa viihtyisi kauemminkin! Maatoiveina on jokin Euroopan maa, sillä vaikka uusien kokemusten etsiminen kauempaakin houkuttelee, niin oman hevosen on kuitenkin lähdettävä mukaan. Lähdetään yhdessä tai sitten ei ollenkaan. Nyt en ota mitään stressiä ja kiirettä paikan löytymisestä ja lähtemisestä vaan katsellaan ihan rauhassa ja tuleva paikka valitaan huolella.

Aktiivisempi blogi
Tänä vuonna yritän todella pitää blogin aktiivisena ja jaksaa, muistaa ja löytää aikaa kirjoitteluun, sillä pidän siitä kyllä samoin kun vaikka kuvien ottamisesta ja niiden jakamisesta. Kaikki postausideat ovat myös aina tervetulleita!

Käy enemmän lenkillä
Tähän vähän sama kuin terveellisesti syömiseen, eli ei aina onnistu niin hyvin. Viime vuonna kävin syksyllä ihan kivasti lenkillä, mutta sitkeän yskän iskettyä pariksi kuukaudeksi jäi sekin, kun käveleminenkin oli jo välillä haastavaa yskiessä. Nyt vihdoin tauti on kuitenkin menossa ohitse ja piakkoin voisi raahautua kenkille, edes vaikka kävellen alkuun, sillä jäinen maa ei kauheasti houkuttele juoksemaan ja katkomaan raajojaan!

Ihanasta Englannista lähdössä takaisin Suomeen viime elokuussa.

Matkusta uuteen maahan
Joka vuotinen haave näin matkailua rakastavalle! Tietysti joku vanhakin maa käy, kunhan vaan pääsisi reissuun. Viimeisimmät kolme vuotta tämä onkin totetutunut hyvin, kun viime vuonna uutena maana oli Englanti ja sitä edellisinä vuosina Kreikka ja Viro. Tietysti nyt hevosenomistajana matkabudjetti ei ole niin suuri (jos sitä on edes ollenkaan), mutta onneksi ulkomaille töihin lähteminen on tosiaankin yksi vaihtoehto.

Saarenmaan maastoissa Heidin, Martsun ja Luidorin kanssa.

Käy Saarenmaalla
Ihanalle Saarenmaalle olisi kiva tehdä edes viikonloppureissu keväämmällä, käydä moikkaamassa tuttuja hevosia sekä ratsastamassa huipuissa maastoissa. Tästä onkin ollut jo kaverin kanssa vähän puhetta ja toivottavasti saataisiin toteutumaan.

Lue enemmän
Tämäkin on vähän sama kuin terveellinen ruoka ja lenkkeily, paitsi että tästä tykkään enemmän! Ennen luin paljon, mutta nykyään aikaa ei vain tunnu olevan. Nyt yritänkin löytää edes viikoittain muutaman tunnun jolloin voin vain uppoutua kirjoihin. Paljon olisi kivoja kirjoja lukulistalla, joten nyt vaan lukemaan!
 
Älä osta mitään turhaa
Itselleni en juuri ostelekaan ja esimerkiksi mulla ei ole ollut kunnolla housuja pariin kuukauteen, kun en ole vain saanut ostettua! Ratsastushousuja joo löytyy, mutta niitä muita ei.. Pitäisi ehkä mennä kaupoille ja ostaa kun niitä oikeasti tarvitsee! Heppaselle shoppailen sitten melko huoletta turhaakin tavaraa ja siitä pitää kyllä koittaa päästä eroon. Yksi paha paikka on huhtikuun Hevosmessut, joihin menen nyt ensi kertaa hevosenomistajana joten houkutuksiakin on varmasti aiempaa enemmän.

Muutaman vuoden takainen kesäkuva ihanan Allun kanssa.
Opettele ratsastamaan paremmin 
Tämän kohdan luulisi onnistuvan edes vähän, kunhan vaan ratsastaa, ratsastaa ja ratsastaa!
-Hanna

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti