20. joulukuuta 2017

Pääosassa Carter

Tämä kuva taitaa olla vuodelta 2010 ja olin onnellisena saanut alkaa vuokrailla Carteria. Ihan vanhimpia kuvia tästä postauksesta ei löydy (niitä voi vilkaista vaikka täältä) ja koitin löytää sellaisia mitä en olisi aikaisemmin julkaissut (ainakaan kauhean montaa kertaa). Pahoittelen joidenkin kuvien laatua ja osan kuvaajista ei enää tänä päivänä ole mitään hajua.. :)

Tässä ei mitään hajua vuodesta mutta jotain 2009-2010 veikkaisin!

Kaverukset C ja pitkäharjainen Roodos. Voikun ne on nuoria.. :D

Koska blogin tämän hetkinen päätähti on esiintynyt täällä viime vuosina harvakseltaan ja muutenkaan meidän tarina ei välttämättä ole niin tuttu, niin päätin hieman kertoa kuka Carter on ja miten päädyin lopulta ostamaan sen. Tämä toimikoon siis jonkinmoisena esittelypostauksena näin kavioliittomme alkutaipaleelle. Olipa muuten mukava kaivella taas vanhoja kuvia ja etsiä vielä ennen julkaisematonta materiaalia yhteisten vuosiemme varrelta. Koitan kertoa mahdollisimman lyhyesti ja selkeästi meidän matkasta tähän päivään, mutta jos kysymyksiä ilmaantuu niin ei muuta kuin rohkeasti rustailemaan niitä kommenttiboxiin.

2011 olin hoitamassa Carteria Messilässä tuntiratsastajien mestaruuksissa ja pääsin maastoilemaan sen kanssa aina päivän päätteeksi. Tää oli hauska reissu! ©Paula

2011 syksyä ja treeniä kotipellolla

2011 kesän estevalmennus ©Veera S.

Carter on 2001 Virossa syntynyt torinhevosruuna johon tutustuin ratsastuskoulussa aloittaessani vuonna 2008. Se oli jokunen vuosi takaperin siirtynyt kilpailukäytöstä opetushevoseksi, kun siitä ei jalkojensa puolesta ollut enää hyppäämään isompia luokkia. Sain Carterin ratsukseni heti alkeiskurssin ensimmäisellä tunnilla ja vanhaa heppapäiväkirjaa vakoillessa löytyy tieto, että Carterista tuli lempparini parin yhteisen tunnin jälkeen ja saman vuoden syksynä pääsin hepan hoitajaksi. Taisin jo tuolloin haaveilla omistavani kyseisen hevosen vielä joku päivä.. Carterista tuli pian myös vakiratsuni tunneilla ja se olikin yleensä varsinainen luottoheppa, esimerkiksi muiden sinkoillessa pitkin poikin maneesia ensimmäisillä pakkasilla me vain laukkasimme rauhassa uraa pitkin. Vuosien kuluessa hevosesta tuli entistä tärkeämpi ja lopulta olin sen hoitaja jokaisena päivänä viikossa.

Tämäkin 2011 estevalmennus ©Veera S.

2012 ja ensimmäiset kodin ulkopuoliset estekilpailut ©Veera S.

2012 meillä oli ensimmäinen valmennusleiri ja kävimme hyppäämässä rataesteitä pellolla. ©Veera S.

Aloitin Carterin kanssa ihan nollasta, alkeiskurssilla mitään osaamattomana. Parin ratsastusvuoden jälkeen aloin vuokraamaan sitä sekä pääsin mukaan valmennuksiin ja sain onnekseni jatkaa niissä Carterin kanssa. Treenasimme monipuolisesti kaikkea; erilaisia koulukiemuroita, esteharjoituksia sekä kävimme maastossa. Meillä meni luonnollisesti välillä huonommin, välillä paremmin, mutta aina vain jatkettiin sitkeästi. Vuosien varrella kävimme aina mahdollisuuden tullen vierailevienkin valmentajien tehoilla ja kesällä valmennusleireillä, joilla oli ihan huippu hauskaa, kiersimme kisoja ja kävimme treenaamassa maastoesteitä Niinisalossa.

2013 keväällä aloimme mennä kohti metriä hypäten 95cm luokkia. ©Tomi J.

Olemme esiintyneet yhdessä myös useammissa avoimissa ovissa sekä muissa pippaloissa. Tämä kuva vuodelta 2013. ©Tomi J.

Kevät 2014 kotikisat 100cm ©Annu P.

Syksyllä 2009 hyppäsin ensimmäiset estekilpailuni ja toiveeni mukaan sain mennä ne Carterilla. Verkassa myös putosin ensimmäisen kerran ja koko radan aikana en varmaan hengittänyt lainkaan. Seuraavana vuonna uskaltauduin ilmoittautua myös koulukilpailuihin ja räpelsimme maaliin heB-luokan ollen luokan hännillä. Sieltä meidän kilpaura yhdessä kuitenkin lähti liikkeelle ja hiljalleen nousimme 50-60cm luokista ensinnä voittamaan 70cm korkeudella, sitten putoilin jälleen kyydistä ensimmäisessä kasikympissäni keväällä 2011 mutta saman vuoden jouluna hypättiin meidän ensimmäinen 90cm sijoittuen kolmannelle sijalle. Kesällä 2012 koitti hetki kun yksi unelmistani kävi toteen pakatessamme hepat autoon ja pääsin hyppäämään ensimmäiset kotitallin ulkopuoliset kilpailuni ysikympin alueluokassa. Siitä eteenpäin kävimme melko säännöllisesti ulkopuolisissa kilpailuissa hypäten silloisen seura/aluetason luokkia 80-90cm korkeudella ja kävimmepä tuuppailemassa kahdet ei-niin-menestyksekkäät aluekoulukilpailutkin. Kotona menimme koulua heA asti ja ainoana menestyksenä on oman seuran senioripronssi vuodelta 2015. Esteiltä keräsimme ruusukkeita ja mitalleja muistoksi hieman enemmän.

Kesä 2014 maastoestetreenit ©Veera S.

2014 hyppäsimme yhden valmennuksen ilman satuloita, sillä oli ihan hullun kuuma joten teimme kevyemmin. ©Annu P.

Samana kesänä meitä molempia myös nauratti, vaikka esteestä ei päästykään ensimmäisellä kerralla yli! :D ©Veera S.

Kesällä 2013 hyppäsimme ensimmäisen metrin esteluokkamme kotona ja jatkoimme sillä tasolla seuraavaan vuoteen. Vuonna 2014 yksi unelma toteutui jälleen, kun pääsin kiertämään Carterin kanssa kenttäkilpailuja. Ehdimme mennä vain neljät kilpailut, joista kolmista tulimme maaliin asti. Saman vuoden syksyllä hyppäsimme viimeiset tallin ulkopuoliset kilpailut, sillä C alkoi liikkua huonosti ja jäi vuoden vaihteeseen sairaslomalle. Hevosettomuuden seurauksena lähdin ensimmäistä kertaa töihin ulkomaille pariksi kuukaudeksi. Kun palasin keväällä, jatkoimme varovasti treenejä, kävimme hyppäämässä muutamat valmennukset sekä viimeiset kilpailumme sijoittuen toiseksi 80cm luokassa. Lähdin pian taas kuitenkin uudestaan ulkomaille ja palatessani kesän lopulla Suomeen, olin päättänyt että meidän hyppäämiset olivat nyt ohitse. Seuraavan vuoden kevättalvella kävin kuitenkin vielä kerran hyppäämässä Carterilla jumppaa, kun silloinen ratsuni oli rokotettu ja tarvitsin jonkun muun. Tuo kerta jäi kuitenkin lopullisesti viimeiseksi. Tällä hetkellä viimeiset kilpailumme menimme koulua marraskuussa 2015, mutta jos vain kaikki menee hyvin ja hevonen pysyy kunnossa niin kouluradoilla on toiveissa vielä pyörähtää.

Nämä myöskin 2014 vuoden uittokuvat ovat yksiä lemppareitani, näissä on niin ihanat värit ja fiilis! ©Rosa R.

Sama vuosi jatkuu koulutreeneillä. ©Kiti S.

Meidän viimeiset kenttäkilpailut 2014 syksyllä Niinisalossa. ©Piia Mäkelä

Aktiivisen treenin lopetimme oikeastaan loppuvuonna 2014, mutta seuraavana keväänä treenailimme tosiaan vielä hetken yhdessä. Vuoden 2014 voi kuitenkin sanoa olleen meidän viimeinen onnellinen kesä ilman sen suurempia huolia. En nyt tarkoita etteikö meillä olisi sen jälkeen ollut kivaa ja hyviä hetkiä, mutta tuon kesän jälkeen asiat alkoivat muuttua. Carterilla olisi ollut vielä paljon annettavaa, mutta halusin vielä päästä hyppäämään ja kenttäkisoihin, joten oli pakko vaihtaa hevosta. Täytyy kuitenkin myöntää että mietin myös vaihtavani kokonaan kouluratsastukseen jotta voisin jatkaa C:n kanssa, mutta esteet veivät vielä mennessään. Jonkun aikaa meninkin kahdella hevosella vuorotellen koulutunteja, mutta lopulta kävin Carterin selässä vain muutaman hassun kerran vuodesta 2016 eteenpäin.

2014 syksynä kokonaan viimeiset ulkopuoliset kilpailut, sekä toiseksi viimeiset estekisat.

2015 keväällä kävimme vielä viimeisen kerran maastoesteillä. ©Annu P.

Viimeiseksi vielä onnellinen kevätkuva 2016 vuodelta..
..ja 2017 syksyn kuva reilu kuukausi ennen hevosen ostoa. ©Kiti S.
 
Silti jokainen kerta kun Carterin kyytiin kiipesi uudestaan, olo oli kuin kotona ja jossain syvällä mielessäni pyörittelin edelleen sen ostohaaveita. Tänä syksynä ajatus sitten nousi ilmoille ihan kunnolla ja olin jo menossa omistajan puheille kertomaa haluavani ostaan Carterin viimeistään eläkkeelle. En kuitenkaan ehtinyt, kun hevonen tuli tallin lopettaessa muutenkin myyntiin ja niin siinä vain kävi, että jo alkeiskurssin unelmahevosestani tuli oikeasti ihan ikioma. Carter opetti mua ihan valtavasti näiden vuosien varrella ja vasta näin jälkeen päin olen oikeasti tajunnut, miten hieno matka ollaan yhdessä kuljettu ja koettu. Uskon että sillä on vielä paljon annettavaakin ja toivon että meillä on useita yhteisiä vuosia. Mennään kuitenkin päivä kerrallaan hevosen ehdoilla ja katsotaan mitä huominen tuo tullessaan.
-Hanna

4 kommenttia:

 1. C näyttää tosi kivalta tossa peltokuvassa jonka oon ottanut vaikken muista yhtään koska, just sopivasti pyöreä joka suunnasta ja lihastakin on :D Hyvä siitä tulee vielä! ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se oli 2014 ja sillon kun häippäsin välillä laukkaradalle ja Anette oli kanssa pellolla. 😁

   Poista
 2. Onpa tarinanne ollut ihana tähän mennessä, toivotan teille vielä useita yhtä onnellisin vuosia yhdessä!:)

  VastaaPoista