25. joulukuuta 2017

HYVÄÄ JOULUA

Kyllä tässä säässä kelpasi ulkoilla!

Hyvää joulua kaikille myös täällä blogin puolella näin joulupäivän iltana! Toivottavasti kaikilla on ollut mukava joulunaika, mulla ainakin on. Joulu tuli periaatteessa jo aatonaattona, kun näin mun kolme hyvää ystävää pitkästä aikaa kaikki samaan aikaan. Tutustuimme pari vuotta sitten Virossa ja olemme harmillisesti asuneet vain hetken suurin osa samalla seudulla, mutta yleensä eripuolilla Suomea tai joku myös ulkomailla. Olemme nähneet toisiamme eri kokoonpanoilla, mutta oikeasti aika harvoin kaikki yhdessä, niin nyt oli ihanaa saada koko kaveriporukka kasaan. Kävimme tallilla ja pääsin esittelemään paremmin Carterin sekä kävimmekin tekemässä maastoretken märkien rättien sataessa taivaalta ja meidän ainoa ei-heppatyttö pääsi C:n kyytiin. Vaihdettiin kuulumisia syksyn ajalta, naurettiin, suunniteltiin tulevia yhteisiä seikkailuja ja käytiin syömässä masut täyteen hyvää ruokaa.


Niin kiitollinen näistä ihmisistä, hevosista sekä kaikista hyvistä muistoista mitä tältä tallilta on saanut. ♥
Aattoaamuna olin jalkeilla jo kuudelta, kun menimme Ainon kanssa tästä tunnin päästä tekemään meidän molempien ensimmäisen jouluaaton tallivuoron. Saatiin vähän apua muiltakin, oikeastaan kaikki olivat hyvällä tuulella ja tonttuhattuja heilui siellä täällä. Yhdeksältä lähdimme isolla porukalla perinteiselle jouluratsastukselle ja sään suosiessa suuntasimme metsään. Aurinko paistoi lähes pilvettömältä taivaalta ja maisema oli valkoinen. Niin hieno sää tuntui jopa hieman oudolta, sillä muutama viime joulu ovat olleet kaikkea muuta kuin valkeita. Esimerkiksi viime vuonna maastoilimme vesisateessa jäisiä polkuja pitkin. Maaston jälkeen poikkesimme vielä maneesissa seuraamassa hoitajien jouluratsastusta, kunnes veimme viimeiset hevoset talliin ja jatkoimme töitämme puoleen päivään asti. Silloin oli vuorossa toinen tallimme perinne, joulurauhanjulistus. Kuten monta vuotta aikaisemminkin, myös nyt kaikki kokoontuivat talliin kuuntelemaan radiosta joulurauhanjulistuksen. Yleensä samalla on myös palkittu vuoden menestyjiä, luettu muutama runo ja jaettu lahjoja. Tälläkin kertaa tapahtuma eteni lähes tuttua kaavaa, lisänä vain hieman muistelmia tallin menneisyydestä ja melko haikeissa tunnelmissa sillä tallin toiminta loppuu vuoden vaihtuessa. Toivottavasti kivoja jouluperinteitä syntyy myös uudessa tallissa ja joulut säilyvät yhtä ihanina.
Loppujen hevosten saatuaan ruokansa heitin vielä Carterin loppu päiväksi ulos nauttimaan ihanasta säästä. Kotona joulumme oli varsin perinteinen ruokineen, torttujen leipomisineen sekä lahjojen avaamisineen. Illalla menimme vielä tallikaveriporukkamme kanssa joulukirkkoon hakemaan lisää joulutunnelmaa kuuntelemalla samaa kuoroa kuin olimme viime vuonnakin. Tänään lähdin tallille nukuttuani pitkään ja olimme sopineet kaverin kanssa menevämme maastoilemaan tielle. Sää suosi jälleen upean talvisena vaikka aurinko pysyttelikin pilvien takana. Muka hurjista postilaatikoista ja pienistä poneista selvittiin kunnialla ohitse ja reissu oli varsin mukava hyvässä seurassa ja tietysti parhaiden hevosten kanssa. Carterkin vietti muutaman päivän rennon joululoman, mutta huomenna palaillaan taasen töiden pariin. Lisäksi meillä on tarkoituksena juhlia vielä tallikavereiden kesken lisää joulua mitenkäs muutenkaan kuin syömällä.
-Hanna

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti