7. toukokuuta 2017

Kesäfiiliksiä

Vipinää kentällä. Itse istuin kaverini kanssa vain katselemassa tätä sirkusmaista menoa ja nauroimme paljon. Taisi muutamalla hepalla olla vähän kevättä rinnassa. ;) / Mukava maastolenkki kavereiden kanssa alkuviikosta. / Keskiviikon treenikaveri Elton. / Kaunis auringonlasku yhtenä iltana tallilla.

Yhtenä päivänä uutisissakin sanottiin, että kevät etenee hitaasti mutta varmasti. Samoin tekee myös kesä. Toivottavasti ehdin nauttia ihanasta Suomen kesästä muutaman päivän verran ennen lähtöäni! Kentällä on päässyt ratsastamaan jo useamman viikon ajan ja perjantaina sen reunalla istuskellessa ja tuntia seuraillessa en ollut varma olinko sittenkin laittanut tuolin Saharan reunalle hiekkamurskyn aikaa. Pian pitänee siis aloittaa sadetus, sen verran pölyisää puuhaa se oli, kun useampi ratsu kopsutteli menemään. Mutta oli kyllä kovin kesäinen fiilis siinä auringosta nauttiessa ja pölyä yskiessä. Laukkaratakin on saatu äestettyä ja ratsastuskuntoon ja olemme jo kerran ehtineet nauttia vauhdin hurmasta Eltonin kanssa. Siitä peltokerrasta varmaan luvassa seuraava postaus. Toivottavasti tässä ehtisi edes kerran käydä hyppäämässä maastoesteitä ennen maisemanvaihdosta. Tiedän kyllä jo valmiiksi, että Roope tulee heittämään mut alas..

Ihanasta säästä nautiskelua ystävien kanssa ja ensimmäinen jätskikioskijäätelö. / Perjantaina saatiin taas koko kenttä itsellemme ponin kanssa. Parasta!

Kentästä kun oli puhe, niin myöskin joutsenet ovat löytäneet tiensä pelloille kentän ympärille ja niitä saakin päivittäin ihailla. Metsän peuratkin ovatkin rohkaistuneet muutamana päivänä ylittämään tien ja käyneet vierailulla kartanon pihassa ja maneesilla. Enemmän hämmästyin niitä ensimmäisellä kerralla itse kuin mitä hevonen, kun lauma päätti vaihtaa maisemaa vauhdikkaasti. Pölyävän kentän, äestetyn pellon ja vihdoin sulien metsäpolkujen lisäksi jäätkin ovat vihdoin lähteneet järvestä ja yksi innokas on jo ehtinyt uittamaankin. Itse en kyllä mene järveen vielä hetkeen, ellei sitten pamahda oikein helteet!

Kisapäivä Kangasalla ja ihana hoidokkini Sissi. Parempaa säätä ei oikeastaan olisi voinut toivoa!

Yksi kesän merkki ovat myös tietenkin ötökät. Itse en ole perhosia lukuunottamatta hirveän moneen pörriäiseen vielä törmännyt. Ollessani tänään kisahoitajan hommissa, nenään tulvahti kesäinen ötökkämyrkyn haju ohi kävelevästä hevosesta. Tuli niin elävästi mieleen kaikki kesäaamut tallilla, kun ennen tarhausta on saanut ruiskia hevoset täyteen sitä ainetta. Olimme hoidokkini kanssa naapurikaupungissa tutussa kisapaikassa ja kyseessä olivat vuoden ensimmäiset ulkokisat, joten kyllä se kesä todellakin sieltä hiljalleen tulee. Toivotaan että säät pysyvät hyvinä ja lämmintä riittäisi. Hauskaa kesän odotusta kaikille!
-Hanna

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti