12. tammikuuta 2017

Tänne kuuluu hyvää


Vihdosta viimein sain itseni koneen ääreen ja päivittelemään hieman kuulumisia! (Postaus kirjoitettu keskiviikkona, julkaistu torstaina.) Nytkin pikaisesti, sillä kohta lähden tallille ratsastamaan ponia. Viime vuosi saatiin taputeltua pakettiin hyvien treenien ja ihanien ystävien kanssa ja tämä vuosi on lähtenyt ihan hyvin käyntiin. Jonkinmoista vuoden tavoite/suunnitelma-postausta on luvassa tässä tammikuun aikana, kunhan saan ajatukset kasaan sen suhteen mitä tällä hetkellä oikein haluan. Se ei olekaan niin yksinkertaista, ajatukset tuntuu vaihtuvan hyvinkin tiuhaan tahtiin ja mahdollisuuksia on monia. Mikä sitten onkaan se järkevin, paras tai mieluisin vaihtoehto? Jos voisin kurkistaa tulevaisuuten ja nähdä, minkä valinnan jälkeen elämä olisi lähinpänä sellaista kuin haluaisin sen olevan.


Tosiaan, tämän vuoden treenit ovat jo pyörähtänet kivasta käyntiin molempien hevosten kanssa. Sekä Niilo että Roope ovat treenanneet koulua ja ponin kanssa ollaan käyty hyppäämässä kertaalleen. Tänään piti päästä muutaman viikon tauon jälkeen suokkiherran kanssa treeneihin, mutta valmennuksen siirryttyä ensi viikolle, pääsenkin treenailemaan itsekseni koulua Roopen kanssa. Vaikka meitä ei enää tulla näkemään yhdessä valkoisten aitojen sisällä, niin en missään nimessä aijo lopettaa koulun treenaamista ponin kanssa. Sillä on aivan varmasti vielä opetettavaa mulle, sen kanssa harjoitteleminen on kivaa, koulutreenit vaikuttavat myös esteisiin ja täytyyhän ponilla olla joku joka menee sillä kunnollakin. Viime viikolla olimme Roopen kanssa valmennuksessa ja siitä lähti kyllä harvinaisen kivaa ravia irti ja viikko takaperin harjoittelimme yhdessä vastalaukkoja ja vaihtoja. Roope intoutuikin niistä ja vaihtoi välillä luvattomasti pyytämättäkin kuskin painon hieman liikkuessa. Se olisi varmasti pystynyt parempiinkin suorituksiin, mutta itsellä ei riittänyt keskittyminen.

Poni on niin söpö!

Ponin kanssa noin kerta viikkoon treenien lisäksi olen koittanut ratsastaa ahkerasti myös Niilolla. Meillä on mennyt ratsastukset nyt hyvän tovin yleensä aina ihan hyvin. Niilo on ollut ihan ok. Se ei ole mennyt huonosti, vaan tehnyt mitä pyydetään ja ollut pääasiassa ihan rento. Ei se kuitenkaan ole mennyt myöskään super hyvin ja jotain meidän menosta ja tekemisestä selvästi puuttuu. Monesti joku onkin tunnin jälkeen kysynyt, että miten meillä meni. En oikein tiedä mitä pitäisi vastata ja yleensä olenkin sanonut että ihan jees. Voisi mennä paljon paremmin, mutta myös paljon huonommin. En tiedä kuinka kauan mulle riittää pelkästää se, että menee ihan hyvin kerta toisensa jälkeen. Yleensä kun Roopen kanssa menee sileällä, niin sanon sen menneen joko huonosti tai hyvin, mitkä tuntuvat molemmat paremmilta vaihtoehdoilta kuin niiden välimuoto. Älkää käsittäkö väärin, tykkään kyllä ratsastaa Niilolla, sen kanssa voin varmasti oppia vaikka mitä ja se on hyvä hevonen. Eniten ehkä pidän sen iloisesta asenteesta ja reippaudesta.

Pari videolta napattua kuvaa estevalmennuksista Roopen ja Niilon kanssa joulukuun lopulta.


Näiden kahden kaviokaverin lisäksi olen edelleen puuhaillut tietenkin Vapun ja Sirun kanssa. Vapun kanssa ollaan liikuttu nyt vähän aikaa pääasiassa metsässä ja pellolla. Viimeksi mun kyllä piti mennä ratsastamaan pellolle hankeen ihan kunnolla, mutta lämpötila oli plussan puolella ja taivaalta satoi vettä. Niinpä teimme pitkän kävelylenkin, joka oli ihan hyvä vaihtoehto sillä niillä tilsoilla ei olisi paljoa kunnolla ratsasteltu. Meillä oli mukavaa, vaikka kastelin sukkani läpimäriksi ja näimme pari peuraa. Vappu ei onneksi niistä juuri välitä, välillä ei edes huomaa tai vilkaisee vain ja yrittää sitten vaikkapa syödä läheisen puun. Sen kanssa niitä saakin ihailla rauhassa ja välillä pysähdytään muutenkin vain katselemaan maisemia. Toista on välillä Sirun kanssa, viime lenkilläkin olin varma että saan kävellä kotiin omin jalkoineni, kun pakkasesta rätisevä ja vihreää valoa hehkuva juna sai neidin jalkoihin liikettä ja etupään melko keveäksi. Toisin kuitenkin kävi ja palasimme tallille yhdessä. Tällä viikolla jatketaan metsäretkiä Sirun kanssa, sillä se on tällä hetkellä käyntiliikunnalla epäpuhtauden takia. Toivottavasti vältytään sen suuremmilta murheilta ja vaiva selviää ja menee ohitse!
-Hanna

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti