15. tammikuuta 2017

Tämän vuoden tavoitteita

Postaus kuvitettu viime vuoden kuvin. ©Kiti S.
Jokaisen vuoden alussa asetaan yleensä joitakin tavoitteita ratsastuksen ja hevosten suhteen ja niin olen minäkin tehnyt myös blogin puolella aikaisempinakin vuosina. Tänä vuonna en oikeastaan tiedä mitkä mun tavoitteet olisivat tai ehkö en tiedä mitä ylipäätänsä haluan. Ratsastaa tietysti, se nyt on selvä, ja kehittyä. Haluan oppia paremmaksi ratsastajaksi, niin koulussa kuin esteillä. Haluan oppia muutenkin lisää hevosista ja hoitaa kaikki nelijalkaiset ystäväni hyvin. Haluan treenata istuntaa ja hevoseen vaikuttamista paremmaksi, ratsastaa sitkeästi pidemmillä jalustimilla koulussa, saada parempia prosentteja kouluradalla ja ylittää esteet virheittä. Puskailla rennosti hyvässä seurassa ja hypätä maastoesteitä. Sitten haluan tietysti kilpailla. Lisäksi haluaisin taas lähteä ulkomaille hevoshommiin, ehkä pidemmäksikin aikaa ja tämä on varmasti yksi syy miksen osaa asettaa tavoitteita samalla tapaa kuin esimerkiksi viime vuonna. Ja jos nyt oikein pitkälle mennään, niin haluaisin tietysti oman hevosen, mutta kaikki aikanaan. Vaikka ihan selvää suuntaa ei nyt olekaan, niin innolla odotan mitä vuosi tuo tullessaan.

Viime kesän maastoestevalmennus. ©Veera S.

Rataharjoitusten verkkaa kesällä. ©Kiti S.

Ihan ensimmäisenä haluan löytää kokonaan takaisin kadonneena olleen motivaationi, sillä ilman sitä ei mikään kannata. Parempaa päin ollaan onneksi jo menossa, sillä ainakin kuukauden enemmän tai vähemmän poissa olleena se on näyttänyt paluun merkkejä. Lähinnä hukassa on ollut motivaatio suokkiherran ja hyppäämisen kanssa, ei niinkään kouluratsastuksen ja ponin. Tietysti myös Niilo on se jonka kanssa tällä hetkellä tarvittaisiin eniten treeniä kaikkien lajien suhteen, jos aijomme tänä vuonna kotitallia pidemmälle kilpailuihin. Koulussa haluan oppia istumaan sen ravissa paremmin (mikä ei muuten tapahdu kuin iskemällä sen takapuolensa sinne penkkiin ja istumalla, vaikka kuinka tekisi mieli keventää), vaikuttamaan siihen paremmin kaikissa askellajeissa, käynti pitäisi saada rennommaksi ja muoto pehmeämmäksi. Meillä on harjoiteltavaa myös väistöissä, vastalaukoissa ja laukanvaihdoissa, mutta onneksemme niitä ei esitetä meidän tason kentän kouluohjelmissa. Niitä ajatellen pitääkin keskittyä lähinnä hevosen oikeinpäin kulkemiseen, rentouteen ja hyviin askellajeihin. Koulua meidän on tarkoitus kilpailla kotitallilla heB-heA luokissa, joissa aloitimmekin jo viime syksynä.

Jarin valmennus ja toinen hyppykerta Niilon kanssa.

Esteitä ollaan Niilon kanssa hypätty edelleen sellaiset viitisen kertaa, joten niitä pitäisi nyt päästä kunnolla treenaamaan. Viime vuoden kisoissa saatu puhdas kasikymppi antaa toivoa siihenkin lajiin vaikka itsestä tuntuu että pelkkä puomin näkeminen saa hevosen käymään kierroksilla kun olen selässä. Paljon vaan treeniä ja erilaisia tehtäviä, niin löydetään toivottavasti tasaisuutta ja kontrollia! Esteiden parissa jatketaan kotitallin kisojen lisäksi mahdollisuuksien mukaan myös muissa karkeloissa, kenttää unohtamatta. Sen haluan kuitenkin olevan päälaji, jos sitä tällä tasolla voi siksi kutsua. Niilo on niin erilainen ratsastaa sekä koulussa että esteillä kuin Roope, että se on vaatinut aikalailla totuttemelemista. On kuitenkin hienoa saada ratsastaa edelleen paljon myös ponilla, sillä kahden niin erilaisen hevosen ratsastuksesta ei voi kuin oppia.

Loppukesän estetreenit. ©Kiti S.

Alkukesän estereenit.
Sitten päästäänkin poniin, jonka kanssa on tarkoitus treenaille koulua vanhaan malliin kotona, siinä kuitenkaan enää kilpailematta. Tosin, viime päivinä kun poni on väläytellyt ratsastaessa niin kivoja pätkiä, olen miettinyt mahdollista osallistumista joihinkin rataharjoituksiin koulupuolella. Niissä kun voi ratsastaa radan raipan kanssa ja saa kuitenkin arvostelun ja prosentit muistoksi. Kavereille olen kuitenkin sanonut, että katsovat etten enää saa päähäni mennä Roopen kanssa oikeisiin koulukisoihin. Kouluun koitetaan saada ponin kanssa lisää energisyyttä, mitä tosin onkin nyt ollut ihan hyvin, mutta niin että se säilyisi jatkossakin koko ajan eikä vain yhtä kierrosta kerrallaan. Haluaisin reippautta edelleen lisää myös käyntiin ja treenata lisää vaihtoja. Ponihan osaa vaihtaa hyvin, mutta niin että vaihtoja saisi tehtyä useamman putkeen ja ilman että Roope alkaa säheltämään. Myös rata- ja maastoesteiden treenaamista on tarkoitus jatkaa samaan malliin ja samalla hyvällä fiiliksellä mikä meillä on nyt ollut. Estekisoissa tulemme edelleen tavoittelemaan ruussukkeita kasikympistä ylöspäin kotikisoissa. Tänä vuonna yritän myös pysyä ponin kyydissä edes vähän paremmin kuin edellisenä! Näiden vakiratsujeni lisäksi toivon tietystä pääseväni ratsastamaan myös mahdollisimman monella muulla hevosella.
-Hanna

Mitä tavoitteita teillä on hevosten ja ratsastuksen suhteen? :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti