10. syyskuuta 2016

Sinivalkoinen ruusuke

Kolme ensimmäistä kuvaa 80cm radalta ja ©Kiti S. Este nro 1.
Viime viikon sunnuntaina meillä oli omalla tallilla seuraestekilpailut, joissa hypättiin Roopen kanssa 80 ja 90cm. Epäonnisten Kangasalan kisojen jälkeen kävin ponille ja yhdet este- ja kouluvalmennukset ennen näitä estekisoja ja molemmissa valkuissa meni ihan kivasti. Aamulla ennen kisoja tein tallihommia pitkästä aikaa, minkä jälkeen auttelin kisojen pikkuluokissa liputtajana. Tavoitteena oli lähteä hakemaan ainoastaan kivoja eteneviä ja puhtaita suorituksia. Kasikympin verkassa poni oli ihan ok, se ei kuitenkaan missään vaiheessa vastannut eteen niin kuin olisin halunnut. Vettä tihutteli koko päivän enemmän ja vähemmän, mikä alkoi tehdä pohjaa hieman raskaaksi ja lisäsi mun työtä ponin liikkumisen suhteen. Verkan Roope kuitenkin hyppäsi hyvin ja puhtaasti.

Este nro 6a.

Este nro 6b.
Rata oli tosi helppo. Siinä oli ensimmäisessä vaiheessa 7 estettä, joista yksi oli sarja. Uusinnassa oli neljä estettä. Lähdimme ponin kanssa radalle luokan alkupäässä, sillä hyppäsimme poniväleillä. Roope lähti liikkeelle ihan innokkaasti ja ensimmäisenä ollut okseri ylittyi hyvin. Kakkonen oli tavallinen pysty joka ei tuottanut ongelmia ja kolmonen oli laine pituushalkaisijalla, senkin poni suoritti hyvin. Tie nelos pystyltä vitos okserille oli suoralinja pitkänsivun rinnalla. Molemmat puhtaasti, jälkimmäiselle tosin pieni rohkaisu, sillä punaiseen okseriin oli lisätty valkoinen portti. Seuraavana olleelle okseri-pysty sarjalle ei ollut paljoa aikaa suoristaa lyhyeltä sivulta kääntymisen jälkeen, jos ei ollut tarkkana. Se meni kuitenkin hyvin ja samoin sitä seurannut kaarevanlijan tehtävä viimeisenä olleelle pystylle. Muistin ratsastaa tarkasti loppuun asti, sillä tällä tehtävällä oli tullut jonkin verran ohimenoja.

Pääsimme siis uusintaan ja silloin päätin ratsastaa puhtaan radan lisäksi myös aikaa. Uusinnan esteinä olivat ykkösokseri, kaarevalla tiellä nelospysty ja kakkospysty, sekä viimeisenä kolmoslaine. Pääsimme Roopen kanssa maaliin myös puhtaalla uusinnalla ja siirryimme takaisin verkkaan seuraamaan muiden ratoja ja odottelemaan tuloksia. Itseni yllätti hieman, kun tulosten selvittyä meidät kutsuttiin palkintojenjakoon saamaan sinivalkoinen ruusuke. Epäilin meidän sijoittuneen, mutten uskonut meidän olleen luokan nopeimpia. Niin kuitenkin kävi, että voitettiin luokka, mikä kyllä nostatti mielialaa. 

Kaksi vikaa kuvaa 90cm radalta ja ©Iina M.

Toiseen luokkaan ei tarvinnut paljoa verkata. Vähän herättelin ponia laukassa liikkeelle ja otin muutamat hypyt kasvaneille esteille. Kohonneet esteet ja raskastunut pohja saivat aikaan hieman outoja ja ei-haluttuja hyppyjä. Poni jäi hieman pohkeen taakse ja vaikka se hyppäsikin verkassa puhtaasti ja epäröimättä, niin pariin kertaan se loikkasi niin että hyvä kun kyydissä pysyin. Radalle lähdin kuitenkin ihan luottavaisena, tietäen kuitenkin ettei radasta ratsastamatta läpi pääsisi. Se tuli selväksi heti ensimmäisellä esteellä, kun otimme kiellon. Tajusin lähellä estettä, että nyt pitäisi tehdä jotakin, mutten ehtinyt reagoida kun poni jo tökkäsi. Harmitti, mutta päättäväisesti ohjasin Roopen uudelleen kohti estettä ja komensin hieman, minkä jälkeen pääsimme ylitse.

Joskus (taas) käy näin! Puhuinkin kavereille että ainakaan mitään putoamiskammoa mulle ei synny, kun niin usein sitä harrastan.. ;)

Rata eteni sarjalle asti aikalailla ongelmitta ja puhtaasti. Aika vahvasti sain ratsastaa Roopea eteen ja okseri menikin hyvin yli, mutta seuraavassa hetkessä istuinkin b-osan takana kentänpohjalla. Hylättyhän siitä tuli ja kyllä harmitti! Poni vietiin kävelemään loppukäynnit ja itse könkkäsin kentän reunalle istumaan. Satutin saman jalkani, mikä on vielä keväältä puolikuntoinen, mutta kyllä se tästä taas. Luultavasti olisi sattunut vähemmän, jos jalka ei olisi ollut jo valmiiksi rikki. Näin viikon jälkeen kävely sujuu jo vähän paremmin ja viettäessäni viikolla kolme päivää Saarenmaalla, kävin joka päivä hevosen selässä. Siitä reissusta tulossa postaus myöhemmin. Näillä näkymin pystyn ratsastamaan jo ihan ok kunnolla ja huomenna mennäänkin ponin kanssa Sepon kouluvalmennukseen. :)
-Hanna

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti