4. heinäkuuta 2016

Rataharjoitukset

Maneesilaatu plus blogger = ei kovin hyvä! Kaikki ©Kiti S.
Kuten viime kerralla lupasin, niin nyt on luvassa juttua Roopesta. Palataan vähän juhannukseen, jolloin meillä oli sunnuntaina tallilla rataharjoitukset ja menimme ponin kanssa A-merkin kouluradan. Alkupäivän vietin toisella tallilla kameran takana ja iltapäivällä suuntasin sitten kotitallille laittaamaan ponia kuntoon. Olin miettinyt jossain vaiheessa myös hyppääväni Roopen kanssa jonkun luokan tai meneväni myös toisen kouluradan, mutta lopulta päädyin vain yhteen rataan kouluaitojen sisällä. Poni pääsi sitten hyppäämään pienempien ratsastajien kanssa, joten ihan hyvä päätös.

Ilmeemme alkutervehdyksessä.. :D
Ollaan kerran startattu yhdessä helppoa A:ta ja juuri kyseinen A-merkin ohjelma, huonolla tuloksella. Niissä kisoissa poni ei ollut täysin kunnossa ja lopultahan me keskeytettiin varsinainen kisasuoritus, mutta mentiin kuitenkin rata loppuun. Nyt tavoitteena oli päästä rata maaliin asti mahdollisimman reippaalla ponilla ja koska kyseessä olivat rataharjoitukset, niin mukana sai olla raippa. Meilläkin se oli mukana muistuttaakseen tarvittaessa ponille eteenpäin liikkumisesta. Lopulta käytin raippaa radalla pariin kertaan pienenä näpäytyksenä ennakoiden mahdollisen hyytymisen. Verkkasimme kentällä ja Roope liikkui ihan okei ja aktiivisesti. Peruutuksesta ei oikein tullut mitään, kun poni ei meinannut malttaa seisoa paikoillaan tai lähti vain sivulle päin. Ehdin laukkaamaan tyhmästi vain toiseen suuntaan pari kierrosta, kunnes siirryimme jatkamaan verkkaa kuumaan maneesiin. Siellä Roope tuntui aluksi hieman jähmeältä, mutta parani paljon ja sain siihen samaa aktiivisuutta kuin kentälläkin. Meillä oli sopivasti aikaa verkata ennen kuin saimme aloittaa radan ensimmäisenä.


Radalla saimme numeroita kuutosesta seiskaan, eli ei yhtään hullummin. Onnistuin varmaan ensimmäistä kertaa s:n muotoisessa vaihtourassa ja siitä olikin kommettina "hyvä tie". Ensimmäinen pohkeenväistö oikealle oli kiireinen ja takaosa edellä, mutta toinen taas melko sujuva. Valmennuksissa ollaan treenattu nyt aika paljon väistöjä ja niissä Roope taas on lähtenyt kiirehtimään vasemmalle. Nyt en ehkä kiinnittänyt tarpeeksi huomiota ensimmäiseen väistöön jolloin se oli kiireinen, kun taas siihen yleensä kiireiseen väistöön keskityin enemmän ja näin se onnistuikin sitten paremmin. Myöskin peruutus onnistui radalla verkkaa sujuvammin, vaikkei se vieläkään mikään mallisuoritus ollut.


Laukoissa ponia sai muista kouluradoista poiketen oikein jarrutella, vastalaukka sai sen intoutumaan ja laukanvaihto ravin kautta tarvitsi ihan oikean pidätteen. Roope ei edes meinannut siirtyä töksähtäen käyntiin, vaan jatkoi iloisesti ravia ja nosti laukat hyvin. Myös lisäykset se teki paremmin kuin ennen. Olin radalla vain niin iloinen kun se eteni kerrankin itse ja tästä sain kuulla myös kavereilta, että hei sehän oikeasti jopa liikkui. Tuomari kertoi lopuksi kaikille hieman kommentteja ja Roopen sanottiin olleen välillä hieman kiireinen. Ei haitannut muuten yhtään, sillä yleensä ponilla ei ole radalla kiire mihinkään. Helpompaa on jos se vaikka hieman juoksee ja saa sitten sieltä jarrutella, kuin joutua käyttämään kaikki jalkavoimansa suurin piirtein siihen että pääsee edes alkutervehdyksestä liikkeelle. Prosenteiksi saimme 62.962 ja loppukommentti krittiikkiin oli, että muoto ja taivutukset tasaisemmaksi niin hyvä tulee. :) Tästä on kyllä taas kiva jatkaa treenejä ja kisoja kohti uusia haasteita. Eiköhän me joku päivä vielä päästä se helpon a:n rata ihan kisoissakin läpi.
-Hanna 

ps. Mitä pidätte uudesta, kesäisemmästä bannerista? :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti