2. kesäkuuta 2016

Hevosia, rantaelämää ja laitumia


Suosikkiponin kanssa lemppari maastossa.


Niistä on tehty kohta viikon kestänyt elämäni saarella. Ollaan pidetty nyt vapaita ihan ilmankin takia, sillä lämpötila on kohonnut noin kolmeenkymmeneen asteeseen ja ilma vain seisonut paikoillaan, joten töiden teko ulkona paahteessa on ollut melkoista tuskaa. Tänään olen ollut myös vapaalla ja aloitettiin hommat vasta illemmalla viiletessä. Päivä ollaan oltu Kuressaaressa hoitamassa asioita, syömässä herkullisen täyttävät hampurilaiset ja lopuksi Mändjalan rannalla ottamassa aurinkoa ja uimassa lämpimässä merivedessä. On muuten lämpimämpää vettä kuin järvessä! Ensimmäisenä kokonaisena päivänäni käytiin tekemässä parintunnin lenkki metsässä ja pelloilla ja valitsin ratsukseni Hektorin. Loppupäivä meni sitten kahdella eri rannalla, kun ensin kävimme päivällä Kristan kanssa läheisellä merenrannalla. Se ei ole oikea uimaranta, mutta saatiinkin valtava yksityinen ranta itsellemme auringonottoon ja kävimme kahlailemassa meressä. Sillä kertaa jätimme uinnin väliin, mutta illemmalla suuntasimme vielä Karujärvelle jonka jäätävässä vedessä kastoin talviturkin. Merellä paloin hetkessä pahemmin kuin moneen vuoteen ja nyt onkin helpompi kertoa, mitä en ole polttanut.

Hektor söpöilee

Iita ja Vaavi ihmettelee niiden laitumen vallanneita issikoita. :D


Kyllä kelpaa tällainen elämä!

Ihan jees oma ranta!
Maanantaina pääsin lemppariponini Martsun selkään ja teimme illemmalla ihanan reilun parin tunnin maaston uudempiin maisemiin merelle. Laukkasimme rantaa pitkin meren kimaltaessa ympärillämme ja pikkuisten lehmien ihmetellessä meitä pusikossa. Sillä hetkellä kaikki muu unoihtui ja sai vaan olla täydellisen onnellinen. Seuraavaksi pääsin ihanan Kallen selkään ja teimme rauhallisen käyntipainoitteisen lenkin metsän suojassa. Hepat hikosivat varjossakin ennen ainoaa laukkapätkäämme. Nyt ollaan pidetty eilinen ja tämä päivä täyttää lomaa kaikilla hevosilla ja itsellämme ratsastuksesta kuumuuden takia, josko sitä jo huomenna pääsisi ratsastamaan.


LaidunonneaIhan pelkkää ratsastausta ja rannalla makoilua ei meidän päivät sentään kuitenkaan ole olleet, vaan ollaa tehty ihan hommiakin. Useampaan otteeseen ollaan saatu rakentaa väliaikaisia tarhoja issikoille, jotta nekin pääsevät vihreälle ja kaikkea piha-alueen ruohoa ei tarvitse leikata ruohonleikkurilla. Näistä pikkukavereista Freydis on osannut olla oikea päänvaiva, se kun tykkää karkailla langoista tajuttuaan ettei niissä ole sähköä. Eilen vietettiin sitten iso osa päivästä kuumalla pellolla rakentamassa pysyvää laidunta, jonne on nyt pääsy kahdella laumalla. Ihme ja kumma yksikään punkki ei tarttunut mukaan sieltä heinikosta, mutta sen sijaan grillasin itseäni lisää auringossa. Täällä Suomenlahden toisella puolellaa ollaan siis hengissä ja niin töitä kuin vapaatakin on mukava viettää ihanien ihmisten ja hevosten kanssa, sekä huipuissa maisemissa. En saa varmaan koskaan tarpeekseni tuosta merestä joka on ihan kivenheiton päässä! Ainoa asia josta en tällä hetkellä tykkää on mun huonetoverini kärpänen, joka ei vaan lähde millään pois ja joka tulee aina aamulla pörräämän naamaan, kun yritän vielä nukkua.
-Hanna

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti