23. toukokuuta 2016

Puhtaalla maastolla maaliinMoikka! Nyt on luvassa toinen postaus Niinisalon kenttäkilpailuista, eli sunnuntain maasto-osuus. Lähdimme jälleen luokan viimeisinä ja starttimme maastoon oli tasan 15.50. Aamulla ei siis ollut aikainen lähtö tallilta, vaan sai nukkua pidempään ja sitten rauhassa laittaa ponin kuntoon. Sää oli huonompi kuin lauantaina ja kotona ehdittiin juuri saada hepat autoon, ennen kuin alkoi sataa kaatamalla. Perillä Niksulassa oltiin ihan hyvään aikaan ja vaikka sielläkin sateli, niin pahemmalta kastumiselta kuitenkin vältyttiin. Meillä oli sopivasti aikaa ennen verkkaan menoa, joten ehdimme käydä istumassa alhaalla buffalla ja syömässä vähän. Sitten vain varusteet itselle ja ponille ja eikun menoksi!

Maastoradan esteet olivat täysin samat kuin viime syksynäkin ja rata kierrettiinkin samaan suuntaan. Tällä kertaa en kuvaillut esteitä, mutta jos haluat nähdä ne, niin käy katsomassa tämä postaus. Olisi tietenkin ollut kiva jos olisi ollut uusia este, jokun vanhan paikkaa olisi siirretty tai rata käännetty toisin päin, mutta toisaalta nyt kun kaikki oli "tuttua" niin pääsi paremmin korjaamaan syksyn virheitä. Verkassa poni oli ihan hyvä ja teki kivoja hyppyjä kolmelle verkkaesteelle, joten pääsin lähtemään radalle ihan rauhallisin mielin. Lähtövuoroa odotellessa pidin Roopen koko ajan hereillä ja tehtiin muutamia pikku spurtteja laukassa sekä siirtymisiä.

Este numero 5, joka oli ongelma syksyllä mutta ylittyi nyt hienosti. :)

Roope lähti liikkeelle hyvin ja ensimmäisenä ollut mökki ylittyi helposti. Ennen seuraavaa estettä halusin saada sen kunnolla eteen ja siihen olikin hyvä mahdollisuus, kun esteelle oli pidempi matka kuin ykköselle joka on heti lähdön jälkeen. Vähän ennen toista estettä sanoin ponille vielä, että tänäänhän me päästään sitten virheettä maaliin. Kaikki jatkui hyvin ja poni eteni kivasti sekä kuunteli mua esteiden välissä. Viidentenä esteenä oli syksyllä yhden kiellon aiheuttanut kivimuuri/kulmaeste, jolle tällä kertaa ratsastin sillä asenteella että yli mennään kerrasta ja niinhän me mentiinkin. Sitä seurasivat harrasteen radan oikeastaan ainoa tehtävä, eli kaarevalla tiellä lähellään toisia olevat sianselkä ja tukkiokseri. Kannustin ponin kaikista ylitse ja hienosti se menikin, ilman mitään epäröintiä.

Este nro 6

Okserin jälkeen päästiin taas laukkaamaan reippaammin ennen tynnyreitä ja sitten lähestyttiinkin jo radan loppua. Myös tynnyreiltä renkaille pääsi laukkaamaan reippaammin ja nämä molemmat esteet menivät super hyvin. Renkaiden jälkeen katsoin kelloa ja meillä oli muistaakseni vielä noin minuutti aikaa, joten nyt piti ottaa rauhassa ellei halunnut aliaikaa. Mutta eihän Roope halunnut! Sain sen raviin vasta mäen päällä, vaikka tarkoitus oli ravata mäki ylös reippaasti ja jatkaa siitä laukassa. Alashyppy tultiin sitten rauhassa ravissa ja sen jälkeen jatkettiin taas laukalla. Kaksi viimeistäkin estettä menivät ongelmitta ja maaliin tultiin puhtaalla maastolla, niin esteiden kuin ajankin puolesta.

Este nro 7

Parasta! Muutama sekuntti meille tuli aliaikaa, mutta ei kuitenkaan liikaa. Olin ihan tietoisesti päättänyt ratsastaan alkuradan reippaasti, sillä jos ongelmia esteiden kanssa tulisi, niin olisivat ne juurikin alkuradalla ja veisivät turhaa aikaa. Nyt kun rata sujui puhtaatsi, himmailimme mieluummin loppupäässä. Meidän lopullinen sijoitus oli 34/52 virhepisteillä 69,1. Jos vain kuski ei olisi mokannut rataesteillä ja emme olisi saaneet niitä 4 virhepistettä, olisimme päässeet sijalle 27. Sen ylemmäs ei oltaisi tällä kertaa voitu nousta puhtailla estekokeilla, vaan olisimme tarvinneet paremmat prosentit koulusta. Koulu on kuitenkin meidän heikoin osuus ja en tiedä tullaanko ikinä nousemaan siinä paljoa ylöspäin. Tietysti yritämme joka kisoissa pärjätä mahdollisimman hyvin, vaikka kärkisijoista on turha edes haaveilla ilman suurta ihmettä. Silti tämän ponin kanssa kilpaileminen on kivaa sekä opettavaista ja tuo kokemusta sitä mun tulevaisuuden omaa kenttähevosta varten. ;) Ja vaikka parannettavaa aina löytyykin, niin voi tähän tulokseen olla ihan tyytyväinen.
-Hanna

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti