2. toukokuuta 2016

Pitkästä aikaaNiin keväistä, kohta pääsee maastoesteille!!

Blogi lomaili yllättäen koko Huhtikuun, mutta nyt on taas aika raapustella tänne kuulumisia. Viime postauksessa lupailin juttua Hevosmessuista sekä koulukilpailuista, mutta ne taitavat nyt jäädä kyllä väliin. Sen verran voin sanoa, että heppamessuilla oltiin tosiaan lauantaina kavereiden kanssa koko päivä seuraamassa esityksiä ja tekemässä ostoksia. Itse onnistuin säästämään rahapussiani ja ostin vain ihanan väriset ratsastushanskat ja ratsastusliivin, jollaista olen jo pidemmän aikaa etsinyt.

Poni söpöilee!Maaliskuussa hehkutin, miten hienosti Roodos kulki valmennuksissa. Sitten vajottiin taas pohjamutiin, kun viimeinen Jarin estevalmennus meni huonommin kuin yksikään hyppykerta sitten viime syksyn. Poni vaikutti jotenkin todella vetelältä eikä sillä ollut yhtään omaa eteenpäinpyrkimystä. Ponia syyttämättä, olin itsekin ihan pihalla. Tunnin aikana oli enemmän niitä esteitä joille en nähnyt ponnistuspaikkaa, kuin niitä joille näin. Maapuomikin olisi tuolla tunnilla ollut riittävän haastava ylitettävä, mutta kaikesta huolimatta en pitkästä aikaa masentunut surkeasta suorituksesta. Lähdinkin tunnilta pois sillä asenteella, että kaikkihan ne joskus epäonnistuvat ja tämä oli vain yksi huono kerta, seuraavalla menee paremmin. No, seuraava kerta ponin selässä oli koulukilpailut, joissa strattasimme ensimmäisen yhteisen A:n radan. Niistä on varmaankin tulossa vielä kuvia esille, mutta mitään sanottavaa niistä ei oikein ole. Tai olisi paljonkin, mutta tuloksen ollessa keskeytys ennen radan puoliväliä, taidan jättää katastrofikisojen muistelun vähemmälle ja suunnata ajatukset tulevaan! Noiden ratsastuksien jälkeen meille teki ponin kanssa molemmille hyvää saada pieni parin viikon loma, itselläni Saarenmaalla heppaillen ja Roopella kevyempiä tunteja tehden. Luultavastihan tuo haluttomuus ja ongelmat johtuivat edelleen ainakin ponin takapuoleensa saamista haavoista. Tiedä sitten oliko siinä muutakin, mutta ainakin viime viikkojen perusteella nämä ongelmat ovat tällä erää takanapäin. *kopkop*


Pantterin kanssa retkellä.

Lemppariponin kyytiin pääsin heti saavuttuani paikalle. :)

Nää maisemat ja hevoset on kyllä jotain niin <3

Saarenmaasta on tulossa ihan oma postauksensa, luultavasti heti seuraavana, sillä kuvia (ja videoitakin) lyötyy kivasti. Olin saarella tosiaan jälleen harjoittelijana pari viikko ja oli ihana nähdä kavereita ja päästä kunnolla maastoilemaan parin tunnin lenkkejä mahtavissa maisemissa! En voi kuin suositella. :) Suomeen palattuani olen tehnyt töitä tallilla ja käynyt normaalisti ratsastamassa. Vappuna meillä oli tallin 25.v synttärit ja avoimet ovet, joissa esiinnyttiin Roopen kanssa ilman satulaa koulukatrillissa ja hyvin kyllä meni! Youtubesta löytyykin videot kaikista esityksistä, joten sinne vaan katsomaan. Koulua en ole päässyt treenaamaan ponin kanssa muuten kuin mitä katrillin treeneissä ja itse esityksessä on tehty ja tässä alkaa olla ehkä pieni paniikki jo kohta, sillä tällä viikolla meillä on koulukilpailut omalla tallilla ja ensi viikolla kevät Niinisalo.. Mulla ei ole hajuakaan koska pääsen ratsastamaan ponilla koulua, keskiviikkona kyllä hypätään ja torstaina olisi suunnitelmissa lähteä Niksulaan harjoittelemaan. No, lahjattomat treenaa vai miten se meni. ;)


Ihan ykkösreittejä nää merilenkit, ratsuna ihana Sani!

Käytiin tsekkaamassa mullekin uusi reitti, kun ratsastettiin Vahvan mökille. Takapuoli puutui tällä reissulla varmaan enemmän kuin muilla yhteensä, kun suurin osa lenkistä mentiin käyntiä.. :D Tällöin oli ponipäivä ja menin Hektorilla.

Ongelmat ponin kanssa tuntuvat tosiaan ainakin hetkeksi selätetyiltä, sillä viikon sisään olleet kaksi estevalmennusta ovat menneet ihan super hyvin ja keskiviikkona kokonaisuus oli varmaan parempi kuin koskaan ennen valmennuksessa. Toivottavasti sama meno jatkuisi ja tulevat kilpailut sujuisivat hyvin. Eivät ratsastukset kuitenkaan ole olleet pelkkää hyppäämistä ja avoimia ovia, vaan olen myös maastoillut Vapun kanssa parina päivänä ja tamma on kiitänyt polkuja pitkin korvat pystyssä sellaisella vauhdilla, että ikää ei uskoisi olevan sen 20-vuotta.. :) Parissa kouluvalmennuksessakin on tullut käytyä, ensin pitkästä aikaa yllättäen Nanalla, joka ei muuten olisi päässyt liikkumaan ja perjantaina omalla tunnillani teimme Carterin kanssa laukanvaihtija kolmikaarisella.

Tämä ja alempi kuva otettu maaliskuun lopulla, kun lunta oli vielä vähän.Mutta mitä teille lukijoille kuuluu? Ihanaa huomata, etteivät kaikki ole kadonneet, vaikka blogi pitikin odottamattoman tauon. Jos teillä on jotain toiveita blogin tai postauksien suhteen, niin laittakaa ihmeessä kommenttiboxiin tulemaan. :)
-Hanna

4 kommenttia:

 1. Kiva postaus ja ihania kuvia! :)

  VastaaPoista
 2. Tänne kuuluu hyvää :) Kenttäkausi avattu ja edelleen oon ihan fiiliksissä! Nähdään varmaan Niinisalon kisoissa?

  Oi vitsi, tollaset ihanat hiekkarannat kelpais niin hyvin tänne :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo voin kuvitella, itse oon ihan innoissani ekoista maastoestetreeneistäkin! :D Ja juu Niinisaloon ollaan ponin kanssa lähdössä. :)

   Poista