29. toukokuuta 2016

MäkkyläCup 2 estekisat

Ponin ilme on tässä niin söpö! Kaikki ratsastuskuvat ©Milla H.

Viime sunnuntaina kilpailtiin Roopen kanssa kotitallin seurakisoissa, joissa hyppäsimme luokan 80cm. Sää oli juuri sopivan lämmin ja ihanan aurinkoinen, joten pääsimme pitämään kisat kentällä. Mikäs sen kivempaa! Olimme luokassa lähtönumerolla kaksi, joten aika pian saatiin homma alta pois. Roope oli verkassa aika kiva ja liikkui hyvin, sekä hyppäsi verkkapystyn innokkaasti. Okseri mentiin kerran pudottaen, mutta muuten ihan jees vaikka itsellä olikin vähän paikka hakusessa ja poni veti taas enemmän vasenpaan reunaan. Radalta päätin lähteä hakemaan hyvää ja puhdasta suoritusta. Rata olikin aika mukava ja siinä oli sopivasti tehtävää ja myös uusinnassa pääsi oikeasti ratsastamaan, sillä saattoi valita useammastakin tiestä.

Tässä taas itse väsäämäni ratapiirros, jotta radan kulkua hahmottaa edes vähän!
Radalle mennessä sai hypätä kaksi valitsemaansa estettä ennen suoritusta, muttei sarjaa. Itse valitsin nelos pystyn siinä olevan uuden lankun takia, sekä vitos okserin sillä siinä pääsi kokeilemaan radallakin tulevaa tietä etukäteen. Roope hyppäsi nämä esteet hyvin ja pääsimme aloittamaan radan. Perusrata oli muuten ihan kiva, mutta varsinkin oksereille olisin kaivannut parannusta ja nimenomaan kuskin osalta. Vitonen kolahti ja en ollut varma putosiko se vai ei ja päästäänkö uusintaan. Ei se onneksi ollut pudonnut ja saimme jatkaa.

Este 1/8

Este 3

Ponin lähtiessä hyvin liikeelle myös uusintaan, päätin ratsastaa voitosta tai ainakin sijoituksesta. Teimme kaksi kunnon uusinta tietä aika riskillä kun kurvasimme kakkosen jälkeen heti sarjan vierestä neloselle ja vielä tiukemman tien mennessämme vitosen jälkeen sarjan välistä seiskalle. Menimme ihan sarjan b-osaa hipoen, mutta poni kääntyi hyvin, säilytti laukan ja ehti ottaa vielä suorankin askeleen ennen viimeistä estettä. Käännö vikalle esteelle mietitytti radankävelyssä eniten, sillä este oli okseri ja sille en kauhean vinoon halunnut tulla mahdollisen pudotuksen tai kiellon takia.

Este 4/11. Tässä itseäni häiritsee tuo ponin suu, mutta muuten ihan kiva kuva!

Este 7/13

Puhtaasti kuitenkin pääsimme ja siirryimme odottelemaan tuloksia ja seuraamaan muiden ratoja. Loppuakohden alkoi selvitä että sijoitumme joko toiselle sijalle tai voitamme luokan. Lopulta kävi sitten niin että sinivalkoinen ruusekehan me saatiin. Hienoin poni! Yritin olla tyytyväinen luokkavoittoon, vaikka oma ratsastus vaivasinkin itseä. Roope voitti päivän aikana vielä myös 70cm luokan toisen rastsastajan kanssa. Seuraajavat kilpailut meillä on ponin kanssa joko kesäkuussa tai sitten heinäkuun alussa. Nyt pidetään parin viikon treenilomaa, sillä olen taas Saarenmaalla töissä.


Tulin tänne eilen ja työt aloitetaan vasta huomenna sillä tänään ollaan saatu nauttia vapaapäivästä. Aamusta kävimme ratsastamassa ihanan parin tunnin maastolenkin ja sen jälkeen ajelimme merenrantaan ottamaan aurinkoa ja poltin heti itseni! Löydettiin aivan ihana iso autio ranta ja käytiin myös kahlailemassa meressä ja oli todella lämmintä vettä. Myöhemmin kävimme vielä Karujärvellä uimassa ja sen vesi olikin aivan jäätävää, mutta tuli silti heitettyä talviturkki. Pari viikkoa menee tosiaan taas täällä saarella ja pääsette lukemaan elämästä täällä. :) Kysymyksiä saa rohkeasti laittaa, jos tulee jotakin mieleen liittyen tähän paikkaan tai ihan muutenkin.
-Hanna

2 kommenttia: