7. toukokuuta 2016

Maastoestekausi avattu

Koska eilen suuntasimme hevosten kanssa pelolle ja kävimme hyppäämässä maastoesteitä kevään ensimmäistä kertaa, päätin siirtää Saarenmaan kuvapostauksen myöhemmälle, ja kertoa nyt eilisestä valmennuksesta. Päivä parani eilen heti kun tallille saavuttuani kuulin meidän pääsevän sittenkin maastoon hyppäämään. Kävelimme kavereiden kanssa alkukäynnit metsän kautta ja palatessamme pellolle päätimme ravata pätkän polkua. Minä olin se, joka ennen ravia sanoi, että kukaan ei sitten muuten putoa. Ja arvatkaa kuka putosi? Menimme todella rauhallista ravia enkä ollut vielä yhtään varautunut ponin temppuihin. Tiesin kyllä sen voivan olla villi, mutta silti en uskonut sen riehuvan jo metsässä! Yllättäen Roope kuitenkin veti päänsä alas ja heitti kunnon pukin, jossa pysyin vielä mukana, mutta sitä seurannut toinen pään alas kiskaisu viskasi kuskin polulle. Hieman huvittuneena kömmin sieltä pystyyn ja huikkasin edellä menijöille että odottaisivat vähän.. :D Eikun vaan takaisin selkään ja pellolle. En olekaan aikaisemmin pudonnut ennen alkuverkkoja!

Pahoittelut kuvien laadusta, ne on napattu puhelinvideoista. Kukaan ei ollut valitettavasti kameran kanssa paikalla, mutta onneksi saatiin vähän videomateriaalia. :)

Pellolla verkkasimme ravissa ja laukassa nurmella, sillä laukkarata ei ole vielä käyttökunnossa. Roope ei enää pukittanut (onneksi, olisin varmaan taas lentänyt), mutta laukassa se lähti muutaman kerran ihan omaa vauhtiansa ilman jarruja. Poni olikin koko tunnin villein! Verkaksi hyppäsimme heti pienen radan, mikä olikin kiva niin sai sujuvuutta ja pääsi laukkaamaan kunnolla. Tulimme isomman ja pienemmän tukin sekä pikkuhaudan, jossa hypätään alas hautaan ja haudasta ylös ja yhden askeleen jälkeen tulee vielä pieni tukki. Seuraavaksi käänsimme tehtävän toisin päin, mutta lisäsimme vielä perään kolmen eteen sarjan, jossa on tukki, hauta ja tukki. Roope meni kaikki hienosti ja ongelmitta, enkä kyllä muuta ollut olettanutkaan. Näiden jälkeen hyppäsimme pari rataa hieman isommilla esteillä, kun tulimme banketin, lankuista rakennetun seinän, mökin sekä liikennemerkkiesteen. Käänsimme tämänkin radan ympäri ja hyppäsimme toisinpäin. Ylempänä olevat kuvat ovat näiltä radoilta. Meillä meni molemmat radat taas super hyvin ja Roopesta kuoriutui taas pieni kenttäponi. Näin ensimmäisellä kerralla emme hypänneet enempää ja näin hyvin menneeseen suoritukseen olikin hyvä lopettaa.


Sitten päästäänkin ylemmän kuvan tunnelmiin, eli torstaisiin Niinisalon treeneihin! Lähdettiin tosiaan kolmen ratsukon porukalla Niksulaan treenaamaan, juuri sopivasti päästiin ennen ensimmäisiä kisoja. Meillä olikin varsin sekalainen poppoo, yksi hyppäsi vaativan esteitä, yksi tuttarin ja me harrasteen sekä pääsimme ottaamaan muutaman tuttarinkin esteen mukaan. Verkaksi hyppäsimme pari kertaa harrasteen punavalkoisen portin, jonka jälkeen harjoittelimme kisalähtöä ja hyppäsimme mökin. Roope meni sen heti niin hyvin, että saimme jatkaa banketin luokse odottelemaan muita. Banketista hyppäsimme pienemmän osan ja koska valmentaja käski tulla rauhassa, otin sitten hieman liikaa kiinni ja eihän se poni sinne päässyt. En nyt ihan satavarma ole, mutta saattoi se hieman myös katsoa banketin tiilikuviota. No banketin päällä poniin iski sitten jonkinlainen korkeanpaikankammo ja se ei heti suostunut tulemaan alas. :D Uskalsi se sieltä lopulta pudottautua ja perään päästiin jatkamaan sujuvasti vielä yksi tukkieste. En tosiaan tiedä miksi poni ei heti tullut banketilta alas, sillä kotona sen kanssa ei ole ongelmia ja Niinisalon banketti on vielä matalampi kuin meillä!

Saatiin tulla koko homma uudelleen ja tällä kertaa kaikki sujuvasti. Muut lähtivät kävellen kohti pläjäystä, eli alashyppyä mäessä ja me hyppäsimme matkalla vielä kerran saman tukkiesteen sekä perään harrasteen rataan kuuluvan toisen tukkiesteen, rakovalkean. Nämä menivät oikein hienosti ja samoin sujuivat myös seuraavaksi tulleet alashyppy ja siitä haapatukit. Roope tuli alashypyn jälkeen hyvin takaisin ryhtiin ja pääsimme sujuvasti esteelle. Näiden jälkeen päästiin sitten pomppamaan parit tuttarin esteet kun suuntasimme kahdelle punaisellle mökillle. Mökkejä ennen tulimme haudan mäenpäällä niinkuin radassakin menee ja perään mökit. Haudalle mulla itselläni oli ensin pieni epävarmuus päästäisiinkö ylitse, sillä muutama vuosi sitten ponilla tuli huono kokemus kotipellon samankaltaisesta haudasta ja sen jälkeen se ei ole suostunut sitä hyppäämään. Tämä Niinisalon hauta on kuitenkin hieman kapeampi, joten rohkein mielin yritettiin lähteä liikkeelle ja kerrastahan poni hyppäsi iloisesti yli! Myös ensimmäinen mökki ylittyi hienosti, mutta toiselle tuli stoppi ihan vain riittävän vauhdin puutteesta. Tulimme pelkät mökit heti uudestaan ja nyt hienosti yli. Saimme tulla vielä koko homman ja tällä kertaa kokonaisuus oli ihan huippu hyvä.


                                           Tässä pieni videopätkä meidän menosta keskiviikkona. :)

Lopuksi suuntasimme vielä rantaan, jossa kävimme kahlailemassa, sekä harjoittelimme vähän mäkeä ja veteen menoa. Saimme myös Roopen kanssa toimia seurahevosena vedessä, vaativaan hypänneelle ratsukolle ja kastuimme itsekin vähän. Ihan huiput kaksi päivää olleet maastoestetreeneissä, kaikenkaikkiaan sujui hyvin ja fiilis on ihan mahtava! Tuossa olikin vähän puhetta, että kesällä pitäisi lähteä myös Ypäjälle harjoittelemaan ja varmasti päästään ponin kanssa katsastamaan myös uusia kisapaikkoja. Nyt vaan tehokasta treeniä ja viikon päästä sitten yrittämään parhaansa Niinisaloon. :)
-Hanna
(Postaus on kirjoitettu jo torstaina, mutta sain julkaistua sen vasta tänään, joten jos puhun eilisestä niin se ei ole perjantai vaan keskiviikko.)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti