8. maaliskuuta 2016

Treeniä kohti kevään kisoja

Roodos on toiminut vallan mainiosti viimeisimmät koulu- ja estevalmennukset. Keskiviikkona hyppäsin pitkästä aikaa kolmoissarjaa ja ihan ensimmäistä kertaa tämän ponin kanssa. Lisäksi meillä oli suora suhteutettu okserista ja pystystä. Haasteena meillä oli okserissa ohuet ja lyhyet puomit, samoin pystyssä oli lyhyet puomit ja tötteröt alla. Roopelle nämä eivät tuottaneet mitään ongelmia ja se olikin taas koko tunnin super hyvä. Kolmoisarja meni molempiin suuntiin hyvin, mutta vasemmalle suorastaan todella hyvin. Poni imi sarjalle itse ja tiesin jo lähestyessä, että pääsemme sarjan ongelmitta oikeilla askelmäärillä. Oikealta sarjalle olikin pidempi tie ja vaikka Roope liikkuikin hyvin, niin en ollut aivan varma miten meidän käy ja jouduin käyttämään enemmän jalkaa. Yhtäkään huonoa kertaa ei kuitenkaan tullut.

Ratsastuskuvat ©Linda P. Kuvattu joskus vuoden vaihteen tienoilla muistaakseni. :)

Ei tunti silti aivan ongelmitta mennyt, sillä uusimme pari vuotta sitten tapahtuneen kaatumisemme maneesin päässä. Poni ei ollut tarpeeksi tasapainossa kääntyessämme sarjalle vasemmassa laukassa, sen jalat vipelsivät innostustaan ja kääntyessämme linjalle löysimmekin itsemme maaneesin pohjalta, vain muutaman metrin eri kohdasta kuin viimeksi. Kumpaakaan ei sattunut, vain oikea käteni kertoi pari päivää joutuneensa litistetyksi. Nousimmekin pian jaloillemmme ja ei muuta kuin takaisin selkään. Otimme ensiksi hieman ravia, jotta nähtiin ettei poniin sattunut ja siitä ei kyllä ollut huolta, kun Roope lähti innokkaasti eteen päin kuin mitään ei olisi juuri tapahtunut! Niin nostin pian laukan ja siihenkin ampaistiin sellaisella innolla, että sain tehdä ihan pari pidätettä. Tämän jälkeen hyppäsimme vielä koko radan, joka sujui hyvin ja oli kyllä kokonaisuudessaan yksi meidän parhaiten menneistä radoista. Onneksi poni on luonteeltaan sellainen, ettei ota nokkiinsa vaikka tapahtuikin tuollainen kaatuminen, vaan jatkaa samaan tapaan. :)Perjantain kouluvalmennus meni aika tasapaksusti. Ihan hyvin, mutta olisin itse toivonut siihen niin paljon lisää.. Sunnuntaina sujuikin sitten huomattavasti paremmin, kun pääsimme ratsastamaan koko maneesissa oman valmentejamme silmien alla. Teimme A-merkin kouluohjelman tehtäviä, mm. siirtyminen ravista käyntiin lyhyellä sivulla, vastalaukkaa koko pitkäsivu ja lopussa raviin siirtyminen. Miedän piti huolehtia, että pääsemme kunnolla kaikkiin kulmiin, sillä nehän ovat isossa osassa kouluradalla. Ensimmäisillä kerroilla jäin itse liian hitaaksi käden kanssa myötäämisessä laukasta raviin siirtymisessä. Pitää tehdä tarvittava pidäte, mutta ei saa jäädä vetämään vaan myödätä. Sainkin ohjeeksi, että käsi eteen pidätteen jälkeen. Tarkoitus ei tietenkään ole työntää kättä liian eteen ja heittää ohjaa pois menettäen tuntuman, vaan palauttaa käsi pidätteestä omalle paikalleen riittävän nopeasti. Sainkin korjattua tämän virheen yhden huomautuksen jälkeen ja muuten tehtävä sujui hyvin ja saimme Roopen kanssa lopettaa ensimmäisinä.

Käsi ylös, kantapää alas!

Myös tunnin toinen tehtävä, pohkeenväistöt ravissa uralta keskihalkaisijalle ja siitä eteen ratsastus, sujui kohtalaisen hyvin. Tietenkin Roope olisi voinut lähteä enemmän eteen, mutta sehän ei ole mikään liitokavio ja nyt se ainakin pysyi rentona ja suorana. Väistöissä tunsin kerrankin osaavani ratsastaa niitä ja valmentajakin kehui osaa väistöistä todella hyviksi ja sitä hän ei kyllä sano ellei asia oikeasti näin ole. ;) Väistöt ovat olleet mulle itselle todella vaikeita, menen selässä ihan mutkalle ja muutenkin kaikki rentous katoaa ja menen suorastaan ihan lukkoon! Yksi syy näihin ongelmiin on varmasti Carter, sillä sen kanssa väistöt eivät ole olleet helppoja ja koska olen sen kanssa mennyt niin monta vuotta, niin totta kai se vaikuttaa minuunkin. En tietenkään syytä hevosta, sillä kyllä se osaa asian vallan mainiosti jos vain viitsii tehdä! Nyt mulla on onneksi ratsuna myös Roodos, jonka kanssa ne ovat helppoja ja voin itsekin oppia paremmaksi! Meillä on tulossa ponin kanssa tässä kuussa kahdet koulukilpailut, kun pääsiäisenä tallilla järjestetään sekä rataharjoitukset että seurakilpailut, joihin on tällä hetkellä tarkoitus osallistua molempiin. Jos meno jatkuu yhtä kivana, saamme startata ensimmäisen yhteisen helppoA luokamme. Peukut pystyssä!

Sunnuntaina ponilta lähti vihdoin harja!Valementaja muistuttikin vielä, että Roopen kanssa on mahdollista saada ihan hyvä ja ehjä koulu. Sen eteen on vain tehtävä paljon töitä ja treenattava ahkerasti. Se me varmasti tehdään ja sekä tällä että seuraavalla viikolla meillä on vähintään kolmet yhteiset valmennukset ja pari kertaa olisi tarkoitus päästä itsekseenkin ratsastamaan. Tällä viikolla meillä kolme kertaa Jarin valmennukset, joista tänään menemme koulua puomien kanssa, huomenna ja sunnuntaina hyppäämme. Ensi viikolla sama kaava, mutta sunnuntaina Jarin sijaan Seppo tulee pitämään kouluvalmennusta. Sen jälkeen jatkuvatkin taas normaalit viikottaiset valmennukset ja ennen koulukilpailuja pääsemme toivottavasti osallistumaan kahden päivän perättäisiin valmennuksiin pääsiäisenä.
-Hanna

Joko teidän kisakausi on alkanut? Entä missä lajissa kilpailette? :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti