1. maaliskuuta 2016

Maaliskuun ensimmäinen

Tällä kertaa pelkkiä puhelinkuvia viime päiviltä. :) Nyt on saatu nauttia aurinkoisesta säästä ja ihanista hevosista!

Tämän kuvan nappasin tallimatkalla, kun puut näyttivät niin kivalta. En tosiaankaan ole mikään talvi tai lumi-ihminen, mutta onhan tuolla aika nättiä.. :)

Moikka ja hyvää Maaliskuusta kaikille! Kevät on kohta oikeasti täällä ja nytkin päivän pidentymisen huomaa jo todella selvästi, ihanat aurinkoiset päivät ovat lisääntyneet ja aurinko lämmittääkin mukavasti. Maastoon voi lähteä taas vasta neljän tai viiden aikaan ja tunnin reissun pystyy tekemään kokonaan valosalla, en valita. Ajattelin tulla nyt pitkästä aikaa kertomaan vähän ihan tavallisia kuulumisia viime aikaisista tallipäivistäni. Perjantaina kävin ensiksi tallille päästyäni metsässä Reinon kanssa. Viime kerrasta olikin jo yli kaksi viikkoa ja kyllä oli ruunan selkään ollutkin ikävä! Saankin nauttia sen seurasta nyt yhdeksän päivää, tämän viikon lauantaihin, kun se on mun vastuullani. Perjantaina tosiaan maastoilimme ihanassa lopputalven (vai voisiko jo sanoa alkukevään?) auringossa ja näimme lenkillä pariin otteeseen kolmen peuran pikkulauman, jota johti kaunis sarvipää. Näitä peuroja näimme muillakin lenkeillä, Repa on kunnon peuramagneetti ja meidän metsä oikea luonnonpuisto! Joka kerta ratsuni tyytyi vain katselemaan näiden hyvin kesyjen peurojen menoa, eikä onneksi halunnut lähteä mukaan niiden pomppimisiin, joita saimme seurata ihan muutaman metrin päästä. Koska sen päiväinen kouluvalmennus valitettavasti peruttiin, ehdin hyvin ratsastaa Vapun kunnolla maneesissa. Silläkin ratsastuksesta oli jo hieman aikaa ja nyt päätin lähteä liikkeelle aika tutulla varustuksella, eli kanget päässä ja ilman satulaa. Alun jäykkyyden ja jähmeyden jälkeen Vappu alkoi toimia aika kivasti  ja teimme paljon siirtymisiä, sekä laukkatyöskentelyä, josta hevonen innostui sopivasti.Lauantaina en parin sattuman takia päässyt normaalille ratsastustunnilleni, mutta onneksi jatkoin Reinon kanssa ja lisäksi meillä oli Roodoksen kanssa kouluvalmennus iltapäivällä. Reinon kanssa jatkoimme vielä toisen päivän maastoilulla ja Roopen kanssa pääsimme tekemään valmennuksessa mm. loivaan kolmikaarista, vasta-asetuksia ja vastalaukkaa, joista selviydyimme kaikista oikein kivasti ja tunti menikin lopulta paremmin kuin uskalsin odottaa. Olin liikkeellä toista kertaa kangilla ja edelleen vähän hain miten ponia pitäisi niillä ratsastaa, mutta nyt alkoi sujua jo edellistä kertaa paremmin. Onnekseni olin valinnut ratsukseni juuri Roopen, enkä Carteria, sillä tekemämme tehtävän se olisi saattanut laittaa ihan pelleilyksi ja tappeluksi, kun joutuisi hieman enemmän käyttämään itseään! Valmentajakin totesi samaa ja oli itsekin toivonut minun tulevan Roopella tällä kertaa. Lopuksi hän vielä muistutti, että kyllä siinä ponissakin on laatua ja osaamista. Niin, se vain pitää osata ratsataa esille, niin koulussa kuin esteilläkin.

Tällä viikolla taas jatkuu treenit ponin kanssa!Sunnuntai oli taas sellainen about yhdeksän tunnin tallipäivä, ainakin, sillä yhdeltätoista mulla oli ponin kanssa esteteho, sen jälkeen tallitöitä, sekä Reino ja illalla vielä rakensin kaverille pari söpöä pikkuestettä maneesiin ja katselin hyppyjä. Roopen kanssa esteet sujuivat hyvin, niinkuin nyt on sujunut pari viime tuntia. Odottelen tässä, koska tullaan ryminälllä alaspäin.. Ei vais, toivottavasti sama hyvä fiilis ja tekeminen jatkuu! Huomenna päästäänkin taas hyppyhommiin. Kiti oli kuvaamassa sunnuntain tuntia, joten jonkinlaista kuvamateriaalia on odotettavissa lähitulevaisuudessa. Tallihommat meni jotenkin todella nopeasti, hauskasti ja helposti, vaikken ollut hetkeen tehnytkään. Aikataulut vähän tosin pissi yhden lantakärryn takia, mutta ainakin itse aloitin työt vähän myöhässä tuntini takia, joten eipä se mitään. Myöskin ruokatauko taisi venyä hieman tavallista pidemmäksi Hööksi uuden kuvaston parissa..

Tää ihana hevonen on kyllä viimeistään näiden viime päivien aikana varastanut lopullisesti paikan tän tytön sydämestä. <3

Puhelinkuva ei kyllä tee oikeutta sille kauniille auringonlaskulle, jota me saatiin Reinon kanssa ihailla maastolenkin päätteeksi.

Töiden jälkeen ratsastin Reinon maneesissa kevyesti kunnolla ja alkuraveista kun oltiin päästy eroon, niin alkoi taas sujua kivasti ja heppakin edetä. Millään en olisi malttanut lopettaa, kun hevonen alkoi toimia, mutta koska tarkoitus on mennä kevyesti, niin silloin mennään kevyesti. Saatiin kuitenkin lopettaa tosi kivaan liikkumiseen ja tyytyväisin mielin. Maanantaina suuntasin suoraan töistä tallille ja jälleen Repan selkään. Aluksi mun oli tarkoitus jatkaa maneesissa menoa, mutta koska sää oli kiva ja tunnit alkamassa, enkä halunnut tunkea maneesinpäätyyn niin lähdimmekin vain metsään reippailemaaan ja bongailemaan jälleen peuroja. Reino on ollut aivan mahtava maastoputte viime päivien ajan! Se on ollut niin kiltisti ja tarponut hangessa korvat tötteröllä innoissaan. Parempaa maastokaveria ei olisi voinut toivoa. Ei ole haitannut päin naamaa tulevat oksat, päähän putoava lumi (kuskia ehkä vähän, kun housutkin kastui) tai eteen tulevat haasteet. Kerrankin jouduimme pysähtymään melkoiseen umpikujaan, kun ohut puu oli painavan lumen takia kaartunut polun ylle ja alta ei Reinon kokoisen hevosen kanssa mahtunut. Mietin hetken mitä tehdään ja ehdin vain vilkaista oikealla puolellamme olevaa rakoa kahden pikkukuusen välissä, kun Repa jo päätti että tuosta mennään ja niin matka jatkui. On se vaan ihana!

Huippu sää ratsia pihalla!

Vappu johti maastoreissua hyvin tyytyväisenä korvat pystyssä. :)

Tänäänkin, eli tiistaina, saatiin nauttia ihanasta säästä! Kyllä sitä oli niin pirteällä mielellä ja ilmassa tuoksui kevät, mutta nythän onkin jo virallisesti ensimmäinen kevätkuukausi. Koska maanantaina vain kävelimme Repan kanssa, niin tänään piti tehdä jotain muutakin, sillä kaksi seuraavaa päivää joudumme menemään taas käyntiliikunnalla. Maneesiin meno ei yhtään huvittanut, sillä nyt oli vielä parempi sää kuin maanantaina. Sainkin luvan mennä ruunalla ulkona ja hieman jännittynein fiiliksin suuntasimme sitten kentälle, jossa ainakin kuski meinasi aluksi sokaistua auringonpaisteesta ja hohtavista hangista. Rennot ravailut ja laukkailut onnistuivat hienosti ja jos vaan säät sallivat niin tullaan varmaan menemään tällä viikolla vielä toinenkin kerta hangessa, niin huippua se oli! Lopuksi kävimme vielä ihanalla maastolenkillä, kunnes vaihdoin Vapun karvaiseen selkään ja lähdimme johtamaan kolmen hevosen maastoiluporukkaa. Keskimmäisenä tuli hienosti Sakke neljävee, joka oli ensimmäistä kertaa maastossa ratsastajan kanssa. Kaikkien viime tallipäivien jälkeen on kotiin saanut lähteä hymyssäsuin, eikä tämäkään päivä tehnyt poikkeusta. Toivottavasti jatkuu yhtä hyvin, sillä loppu viikkokin menee enemmän tai vähemmän tallilla.
-Hanna

2 kommenttia:

  1. Damn olis pitänyt kommentoida heti kun luin tän, nyt en enää muista mitä piti sanoa.. :D Mutta anyways kiva postaus, en tosiaan tiiä miks nauroin ääneen tolle "kuskia ehkä vähän, kun housutkin kastui", mutta se oli jotenkin hassua :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Noo ehkä se muistuu vielä mieleen ja hahah kiitti! :D

      Poista