27. maaliskuuta 2016

Esteitä vuoden tauon jälkeen!

Paras <3 ©Venla M.

Viime keskiviikkona en päässyt estevalmennukseen normaaliin tapaan Roodoksella, sillä se oli telonut takapuolensa jonkun hokkikenkäisen kaverinsa avustuksella. Sunnuntaina meidän piti osallistua Sepon koulutunnille, mutta alkuverkan jälkeen vaihdoin Carterin selkään kun poni liikkui epäpuhtaasti. Alkuviikon se oli pelkällä kävelyliikunnalla ja keskiviikkona ja tortaina pääsin ratsastamaan sen kevyesti. Nyt ollaan päästy taas jatkamaan valmennuksia koulutuntien merkeissä perjantaina ja lauantaina ja jälkimmäisenä päivänä poni teki hommia ehkä paremmin kuin vielä kertaakaan aikaisemmin! Huomenna on sitten edessä vuoden ensimmäiset koulukilpailut, joissa meidän on tarkoitus startata A-merkki. Mutta niin, tässä nyt pieni johdanto viime estevalmennukseen ja siihen, miksen mennyt ponilla. Sain valita ratsuni muutamasta tallin tuntihevosesta ja olin ehkä hiemna toivonutkin salaa, että eräs hevonen olisi siellä valittavien joukossa vapaana.. Tämä hevonen oli tietenkin Carter.

Yhtään kuva tai videomateriaalia ei valitettavasti tullut, vaikka meillä on yleensä aina joku katsomassa, mun tuurilla juuri nyt ei ollut. Nämä hyppykuvat ovat viime vuodelta, kun hyppäsimme kevään ensi kertaa pihalla ja ekaa kertaa myös noin puolen vuoden tauon jälkeen. ©Annu P./Tomi J.En tiedä koska olen viimeksi ollut yhtä jännittynyt, hyvällä tapaa siis, kuin silloin kun uskaltauduin kysymään ruunaa ratsukseni tai tunnille mennessäni. En ollut hypännyt Carterilla lähes vuoteen, viime huhtikuussa edellisen kerran. Carter oli aivan into piukeena jo verkassa ja tiedättekö, oli niin ihanaa mennä hevosella, isoja askeleita ja itse sai vain olla (ja ehkä vähän jarrutella, muttei tarvinnut ratsastaa eteenpäin!) Meillä oli tehtävänä jumppasarja, jota tulimme ensin laukaten puomit. Meillä oli kyllä Carterin kanssa niin kivaa ihan vain puomeillakin ja se tuli ne todella hyvin heti alkuun. Laukannostot olivat aika reippaita ja ilmavia, mutta ihan hyvin se malttoi kuunnella pidätteet kaarteen jälkeen ja olla rynnistämättä puomeille. Toiseen suuntaan meille nostettiin pari puomia ylös pieniksi esteiksi ja eipä sekään ollut ongelma.Lopulta tulimme linjaa oikeassa kierroksessa niin, että kahta laukkapuomia lukuunottamatta kaikki puomit olivat ylhäällä ja lopussa oli okseri. Jos en nyt ihan hukkateillä ole, niin viimeisellä kerralla esteet taisivat olla kasikympissä.. Opettajaakin (sekä muita tunnilla olijoita) vain huvitti hevosen innokkuus ja hän totesikin, että on Carter ja sitten on Carter. Niimpä, mulla oli estetunnilla kyllä ihan eri ratsu kaverina, kuin se joka kiltisti hölkkää lapsilla ympäri uraa. Jo näilläkin korkeuksilla korostui hevosen vinous, varsinkin nyt kun en ole ehtinyt sillä vähään aikaan koulutunneillekaan eikä kukaan muukaan käy sen kanssa valmennuksissa. Vinoudesta ei kuitenkaan aiheutunut sen suurempia ongelmia tai pudotuksia. Viimeisenä olleen okserin jälkeen se sujahti oikealle, mutta meillä oli onneksi tilaa korjata asia ennen maneesin päätyä. Hyvin ja varmasti C kuitenkin meni, sillä se ei ole hetkeen nähnyt edes sen kokoisia esteitä.

Kyllä oli silloinkin vähän jarrut hukassa, mutta kivaa! Vaikka sitä ei ehkä mun ilmeestä näekkään.. :DOli ihanaa kun alla oli vanha tuttu hevonen, josta selvästi huomasi miten paljon se hommasta pitää ja jonka kanssa ei ollut ongelmaa esimerkiksi siitä, ottaako se yhden askeleen väliin halutun määrän vai kaksi askelta. Meidän tunti meni hyvin ja olin sen jälkeen niin onnellinen, kun olin päässyt pitkästä aikaa vähän hyppäämään C:n kanssa! Aika kauan olin sitä silloin tällöin miettinyt, että mitä jos vielä joskus pomppaamme jotain pientä, mutta samaan aikaan olin myös hyväksynyt että viime vuotiset hypyt olivat ehkä viimeiset yhteisemme. Edelleen jatkamme kevyttä kivaa menoa ja koulutreenejä silloin tällöin, mutta keskityn kuitenkin hyppäämiseen Roopen kanssa. Ehkä me vielä Carterinkin kanssa taas joskus otetaan sopivassa tilanteessa joku hyppy tai ehkä ei. Tähän tuntiin sai kuitenkin olla tyytyväinen ja olihan se sellainen hetkellinen paluu "vanhoihin hyviin aikoihin".
-Hanna

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti