3. helmikuuta 2016

Täällä ollaan harjoittelemassa, ei näyttämässä taitoja

Yhtään kuvaa mulla ei ole Jarilta, mutta näitä alkuvuodesta otettuja kuvia en ole vielä julkaissut, joten tässä on niille hyvä hetki. :) Kuvat ©Linda P.

Otsikon sanat totesi valmentaja sunnuntaina ja oli aika hyvin sanottu. Valmennuksessa ei haittaa vaikka tekee virheitä, sillä siellähän tosiaankin ollaan oppimassa uutta ja korjaamassa niitä virheitä. Toinen valmentaja sanoi kerran, että silloin yleensä oppii parhaiten, kun tekee niitä virheitä ja pääsee sitten korjaamaan ne. Jos kaikki olisi aina helppoa ja kivaa, eihän siitä tosiaan hirveästi oppisi ja pääsisi eteenpäin.
Sunnuntaina Jari oli tosiaan pitämässä estevalmennuksia ja olimme jälleen Roodoksen kanssa mukana.Viimeisimmät estevalmennukset ovat menneet ponin ihan kivasti ja odotinkin tätä tuntia innolla. Aloitimme samaan tapaan kuin muillakin Jarin tunneilla, eli itsenäisen verryttelyn (Roope oli aikas kiva ja etenevä!) jälkeen aloitimme ravilähestymisillä. Tulimme pitkän sivun rinnalla olevaa suoraa, jossa oli ensimmäisenä maapuomi ja ristikko, jotka tulimme ravissa ja jatkoimme sitten laukaten okserille. Roodoksen kanssa ravihypyt ovat olleet aina vähän hankalia ainakin itselleni. Joskus "hyppyuran" alkuaikoina se oli kamalaa kaikilla hevosilla, mutta helpottui ajan ja harjoittelun myötä. Carterin kanssa treenatessa siitä tuli helppoa ja yhdessä valmennuksessa tulimme ongelmitta metrin pystyn ravista. Eivätköhän ne ala ainakin vähän helpottua Roopenkin kanssa lopulta! Tulimme suoran muutamaan kertaan matalammalla okserilla ja sitten korotetulla ja vaikka alkuun epäilinkin, että otamme varmasti väliin enemmän askelia kuin oli tarkoitus, niin poni etenikin hyvin ja tuli sujuvat viisi askelta. :)

Punaisella merkityt ovat alkutunnin tehtävä ja mustalla lopputunnin. Punaisten ykkösen ja kakkosen väli on viisi laukkaa ja 3ab on yhden askeleen sarja.


Siirryimme sitten hyppäämään pientä viiden esteen rataa, jossa oli yhden askeleen sarja. Rata oli ihan kiva ja eniten haastetta meille toi lyhyt tie ensimmäiselle okserille, sekä sarja ja sen jälkeen tuleva pysty. Ensimmäinen kerta okserille tuli aika lähelle ja vinoon, en päässyt oikein hyppyyn mukaan. Poni kuitenkin hyppäsi kiltisti ja kiitin sitä heti sen jälkeen. Vaikeus tuolla okserilla oli tosiaan lyhyt tie ja vielä kun käännös tuli oikealta, niin Roopen suoristaminen oli vaikempaa, sillä se hakeutuu esteillä vasempaan reunaan. Ei tietenkään aina, mutta jos se jompaan kumpaan reunaan menee niin sinne. Ensimmäisellä kerralla se ei ehtinytkään kunnolla suoristua vaan jäi periaatteessa yhä kääntymään. Tosiaan, Carter meni hypätessä oikealle niin nyt Roope menee vasemmalle. Ainakin opin korjaamaan molemmat puolet..! Roopen kanssa pitää olla todella tarkka, että sitä korjaa pääasiassa vasemmalla pohkeella, ei oikealla ohjalla. Se houkuttelee ratsastajaa pitämään enemmän ja enemmän kiinni oikeasta ohjasta ja kulkeekin sitten lopulta ihan pää vinossa. Tätä ollaan koitettu nyt kovasti harjoitella tunneilla, vasen pohje, ei oikea ohja.


Tässä Roope yrittää taas vihjata haluavansa isompia esteitä. ;)

Kakkos pysty meni joka kerta ihan perus hyvin ja samoin sarja. Yllätyin hieman kun sain ponin tekemään joka kerta halutun yhden askelaan, sillä monesti valmennuksen aikana on tullut ainakin yksi askel liikaa sarjaan. Nyt Roope kuitenkin eteni reippaasti ja hyppäsi hyvin koko ajan. Kai tuosta sai itseensäkin olla ihan tyytyväinen! Isoin ongelma tunnilla oli sarjaa seuraava pysty, joka oli aika haastavalla tiellä. Laukka meinasi hyytyä ja poni punki siihen vasempaan reunaan, niin että yli mentiin ihan tolppaa hipoen. Muutamaan kertaan sitä korjattiin paremmaksi, kunnes saatiin haluttua tulosta. Koko ajan sarja oli hyvä ja lopulta se viimeinen estekin onnistui. Lopuksi tulimme vielä ensimmäisen okserin, jotta saimme siihenkin hyvän hypyn aikaan. Kaiken kaikkiaan oli jälleen todella kiva valmennus! Roodoskin oli nyt paras mitä se on ollut Jarin rataestevalmennuksissa ikinä, eli suunta on vain ylöspäin. ;)
-Hanna

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti