14. tammikuuta 2016

Pakkaspäivien kuulumisia


Pääsin tällä viikolla Elton-ponin selkään parina päivänä, joista toisena tehtiin alkukäynnit maaston kautta. Postauksen kuvina toimivat nyt pelkästään puhelinkuvat ja näitä korvakuvia on paljon, sillä se on jostain syystä lähes ainoa kuvamateriaali mitä mun puhelimesta löytyy tällä hetkellä.. :D Kuvat ovat myös aika sinisiä, kiitos huippu kamerani, mutta ehkä se tuo teille vähän sitä jäistä tunnelmaa mikä osalla ratsatsuksista oli!

Moikka, hengissä ollaan edelleen, vaikkei mitään olekaan kuulunut reiluun viikkoon. Vietän yhä joululomaani ja olenkin vain heppaillut ja ottanut rennosti. Tallilla on vierähtänyt päivittäin useampi tunti. Tänäänkin kulutin matkoineen sellaisen neljä tuntia hevosten parissa ja olin tosiaan vain yhdessä valmennuksessa! Eilisen estevalmennus siirtyi tälle päivälle ja siitä voisin saada ihan oman postauksen aikaiseksi lähipäivinä ja saada näin itsellekin paremmin tallelle tunnin hyvät fiilikset ja tehtävät. Roope oli nimittäin aika huippu ja hyppäsimme kivaa rataa, jossa oli juuri sopivasti tehtävää. Edellisen kerran menin ponilla lauantaina estetunnilla ja Roope oli ihan ok. Perjantaina olimme pitkästä aikaa kouluvalmennuksessa, mikä menikin yllättävän hyvin. Vielä en ole päättänyt huomista ratsuani ja arvon yhä Roopen ja Carterin välillä.. Hankalaa, haluaisin mennä tällä hetkellä tunnille molemmilla!
Carterin selässä olen ollut pariin kertaan. Ehdin harmillisesti ratsastamaan sillä vain noin kerran viikkoon ja sen kyllä huomaa. Vähän kuin alusta aloittaisi joka kerta, mutta ollaan me saatu kivojakin pätkiä ja ainakin meillä on koko ajan apua, emmekä yritä ratkoa ongelmia keskenämme! Molemmat kerrat ollaan nytkin treenailtu valmennuksissa, ensin näyttäydyimme Sepon tunnilla ja sitten olimme oman valmentajamme opissa. Molemmilta sain kyllä hyviä ja hyödyllisiä neuvoja ja hoksasin uusia asioita. Oli myös kiva kuulla ulkopuoliselta valmentajalta, joka ei ole meitä ennen nähnyt, että meillä menee ihan kivan näköisesti ja teen hyviä ratkaisuja ja korjauksia. Seuraavan kerran Seppo tuleekin valmentamaan meitä jo ensi viikolla ja silloin myös Roope pääsee mukaan.

Repa tallustelee vastaan tarhan portille. Sormet kohmeessa oli pakko saada pari kuvaa!

Ja Repan kanssa metsässä. Alkulenkistä ruuna oli aika pörheä, mutta koska reissu meni hyvin, uskaltauduin vähän kuvailemaan. :)


Reinolla olen mennyt sellaisen pari kertaa per. viikko ja tiistaina pääsimme ensi kertaa tänä talvena lumiseen metsään ja ruunapoika oli varsin innoissaan asiasta. Lumi, pelto, laukkarata ja juna. Siinä yhdistelmä joka meinasi olla liikaa, mutta lopulta Repa päätyi vain tepastelemaan metsään kaula kaarella pöristen. Loppulenkki mentiin rauhassa ja fiksusti ja tallille palasi tyytyväinen hevonen ja iloinen kuski. Vappuki pääsi viime viikolla pakkasmaastoon, kun illan jo hämärryttyä lähdimme metsään seikkailemaan loimiin kääriytyneinä. Ihan huippua, vaikkakin vähän vilpoisaa puuhaa. Tuolloin sormet meinasivat jäätyä jo alkumetreillä toppahanskoista huolimatta, mutta sulivat kuitenki reissun aikana.

Tän ihanan ponin kanssa tehtiin töitä pari päivää!

Viime sunnuntaina tallilla meni reilut 12 tuntia, kun päivään kuului tallitöitä, kouluvalmennus, yhden hepan kuntoon laitto ja verryttely, vajatallin siivousta ja yleistä hengailua tallilla. Aikahan kului ihan hujauksessa kun oli tekemistä ja hyvää ruokaa sekä seuraa. Tuollaisen päivän jälkeen tietää kyllä tehneensä jotakin, sen verran kotiin päästyään väsyttää! Päivästä riippuen ratsastettavat ja hoidettavat hevoset ovat vaihdelleet noin yhdestä kolmeen. Olen parina päivänä tällä viikolla saanut liikuttaa Elton-ponin ja muistanut miten kiva poni se onkaan. Käytiin ponin kanssa vähän maastoilemassa ja tekemässä töitä maneesissa. Sen kanssa huomasi jälleen kehittyneensä vähän, kun osasi taas hieman enemmän ratsatsaa ponia ja sai siitä enemmän irti. Maneesin mörötkään eivät syöneet Elton-parkaa enää parin kierroksen jälkeen, kunhan en itse kiinnittänyt näihin kauhistusta aiheuttaviin asioihin (sivuovi, loimet yms. mitä nähdään joka kerta maneesissa) huomiota vaan pysyin rauhallisena ja annoin ponille koko ajan tekemistä. On kyllä niin ihanan opettavaista ja virkistävää päästä ratsastamaan muillakin hevosilla, kuin niillä parilla vakiratsulla, vielä kun on näin ihania tapauksia. :)
Eivätköhän nämä kuulumiset olleet tällä erää tässä, huomenna jatkuvat taas treenit ja yritän päästä parin päivän sisällä lisäämään tännekin lisää juttua.

Mitenkäs teidän vuosi on lähtenyt käyntiin? Kaikki kommentit, ideat, ehdotukset ja kysymykset ovat tervetulleita! :)
-Hanna

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti