3. tammikuuta 2016

Katse kohti tulevaa - vuosi 2016

Hyvää vuotta 2016 kaikille! Tästä starttaa blogin vuosi ja mikäs sen parempi aihe vuoden ensimmäiselle postaukselle, kuin kertoa hieman tulevan vuoden suunnitelmista, tavoitteista ja toiveista. Blogivuoden toivon olevan hyvä ja itselläni olevan jaksamista ja motivaatiota olla aktiivisempi kuin viime vuonna. Toivon keksiväni kivoja ja erilaisia postausaiheita, mutta en ota kuitenkaan mitään suuria paineita asiasta. Myös tietysti lukijoilta, niin rekistetöityneiltä kuin anonyymeiltäkin, toivon aktiivisuutta kommenttien muodossa ja postausehdotuksetkin ovat aina tervetulleita. :)

Kuvituskuvat eivät liity mitenkään tekstiin ja niissä esiintyy ihana Bambi, josta olenkin silloin tällöin kirjoittanut blogissa. Kuvat on otettu muistaakseni marraskuussa, kun ratsastin Bambia kaksi päivää. ©Kiti S.

- Roodoksen kanssa on luvassa aktiivista treenaamista niin koulussa kuin esteilläkin. Tulemme käymään sekä viikottaisilla normaaleilla valmennustunneilla että ylimääräisillä esimerkiksi ulkopuolisten valmentajien tunneilla. Suurin asia mitä haluan sen kanssa paljon lisää molempiin lajeihin on aktiivisuus ja reippaus. Vakavan treenailun lisäksi toivon pääseväni menemään ponilla myös rennommin silloin tällöin, esimerkiksi tekemään maastolenkkejä, kesällä uittamaan, pitämään kivaa ilman satulaa ja olisihan se hienoa päästä pellollekin hankitreeniin (jos siis lunta tulee tarpeeksi). Jos näin käy, niin silloin saattaa olla hieman villi poni! Odotan hirveästi myös kevään ensimmäistä kertaa maastoesteillä. Viime vuodesta päätellen, sillä kerralla ei vauhtia puutu.

Meidän kisatavoitteet tällä hetkellä voisivat olla koulussa päästä menemään heB ja heA luokkia kotona ja ehkä päästään jotkut koulukilpailut ulkopuolisissakin. Varsinkin sinne kouluradalle tarvitaan paljon paljon rutiinia ja reippautta Roopen kanssa. Se kun meinaa hyytyä jo ennen alkutervehdystä. Poni on kai aina ollut kouluradalla vähän hidas, enkä tiedä saako asiaa edes korjattua kuinka hyvin, mutta ainahan voi yrittää. Joku päivä olisi tarkoitus kokeilla Roodosta kangilla ja mahdollisesti tosiaan päästä starttaamaan sitä heA:kin tänä vuonna.

Esteillä kisataan varmaankin 80-90cm luokkia ja pyritään vakiinnuttamaan se 90cm meidän "peruskorkeudeksi". Tarkoituksena saada kivoja ja hyviä ratoja reippaalla ponilla. Tietenkään unohtamatta ruusukkeiden tavoittelua. ;) Jos kaikki menee hyvin niin olisi kiva päästä hyppäämään pitkästä aikaa joku metrinkin rata, mutta katsotaan ihan sen mukaan miten meillä nyt alkaa sujua. Kentässä menemme harrastetta, tavoitteena puhtaat estekokeet ja tietysti mahdollisimman hyvä koulu. Kenttäkilpailuissa tullaan käymään ainakin Niinisalossa, mutta toivottavasti päästäisiin muuallekin käymään. Yksi haave olisi myös saada porukka kasaan ja lähteä muutaman vuoden tauon jälkeen tuntsareihin kesällä.

Menin Bambilla perjantaina ja lauantaina, joista ensimmäisenä olimme kouluvalkussa ja jälkimmäisenä menin itsekseni ja meni kyllä ihan päin puuta! Mulla oli liian lyhyet jalustimet, kädet elivät omaa elämäänsä ja noh, ei istunmastakaan saa papukaijamerkkiä vaan ennemmin käskyn alkeiskurssille!

- Carterin kanssa jatketaan koulutreenejä mahdollisimman aktiivisesti ja samalla tehdään kaikkea kivaa yhdessä. Noita samoja juttuja kuin Roopenkin kanssa, eli ilman satulaa, metsäretkiä, peltolaukkoja ja uittamista. Myös Carterin kanssa käydään valmennuksissa normi viikkotunneilla ja ulkopuolisten silmien alla, jossa muuten aloitimme tänään treenivuotemme. Kilpailuissa menemme heB ja heA luokkia tavoitteena olla aina vähän parempia kuin edellisellä kerralla.

- Vappu täyttää tänä vuonna jo 20-vuotta, mutta siitä muistuttavat vain muutamat harmaat karvat. Vauhtia ja elämäniloa löytyy ja toivottavasti näin on vielä pitkään! Jatkamme yhdessä samaan tapaan kuin viime vuonnakin, eli rennosti tehden kaikkea kivaa, mutta välillä kuitenkin vakavastikin treenaten. Eikä sitä koskaan tiedä, vaikka innostuisin oikein ja mentäisiin vielä yhdessä jotkut koulukisat.. :)


Vähän rennompaa loppulaukkaa ja kuskikin istuu jo suoremmassa!

- Reino on vielä hyvin uusi tuttavuus ja sen kanssahan me vain kävelemme ja silloin tällöin ratsastan vekkulin ruunan kevyesti kunnolla. Toivon meistä tulevan hyvät kamut, maastoiluiden olevan mukavia ja kuskin pysyvän kyydissä ja ehtiväni hoitamaan Reinoa hyvin. Silloin kun pääsen hienon ruunan selkään tekemään muutakin kuin kävelemään, niin aijon ottaa kaiken ilon irti ja oppia ratsatsastamaan sillä aina vaan paremmin.

Näiden neljän päätoimisen ratsuni lisäksi toivon ja haluan päästä ratsastamaan mahdollisimman paljon muitakin hevosia, sillä silloin oppii parhaiten ja saa uusia näkökulmia ja ideoita omaan tekemiseen. Toivon tämän vuoden olevan kaiken kaikkiaan hyvä hevosvuosi, oppivani paljon uutta niin hevosista maastakäsin kuin ratsastaenkin, saavani lisää kisakokemuksia -ja rutiinia, viettäen ihania päivinä tallilla ja pääseväni myös edes muutamiin kisoihin kisahoitajan roolissa. Voi myös olla että lähden jossain vaiheessa vuotta pariksi viikoksi ulkomaille hevostallille suorittamaan opiskeluiden työssäoppimista. Parastahan on tietysti se, etten edes opiskele hevosalaa mutta tämä on silti yksi mahdollisuus ja ei yhtään huono sellainen. Saa nähdä mitä käy ja millainen vuosi tästä oikein tulee! :)
-Hanna

Mitä suunnitelmia teillä on tälle vuodelle? Oletteko te tehneet blogiinne samankaltaisia postauksia? Jos olette, niin linkatkaahan tuonne kommenttiboxiin, niin pääsen lukemaan. :)

2 kommenttia:

  1. Saanko udella että mihin mahdollisesti olet harjoitteluun lähdössä ja että mitä näyttöjä aiot suorittaa? :) -Krista

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vähän oon miettinyt Saarenmaata, mutta vasta itsekseni ja kun kauhean kauaa en voi olla Suomesta poissa, kun tarkoitus treenailla ton ponin kanssa, niin en tiedä onnistuuko. :) Ja kaiken mahdollisen haluan suorittaa alta pois! Periaatteessa oon jo suorittanut niitä, mutta ei jostain syystä olleet koulun mielestä "riittävät"..

      Poista