28. joulukuuta 2015

Joulun kuulumiset

Tämä kuva on viime vuoden joulunajan avoimista ovista, jotka meidän osalta olivat täysi katastrofi! Nykyään esitys lähinnä vain huvittaa.. :'D

Moikka! Joulupyhät ovat onnistuneesti takana päin ja uutta vuotta kohti mennään vauhdilla. Mun joulu meni hyvin ja ajattelinkin nyt tulla hieman kertomaan siitä teille. Aattona menin perinteisesti tallille vähän ennen kymmentä aamulla. Viime vuoden tapaan jätin hoitajaratsastuksen maneesissa väliin ja lähdin Vapun kanssa maastoilemaan. Meillä oli muuten sama porukka kuin viime vuonna, eli mukana oli tallimme kaksi muuta yksäriä, Elton ja Bambi. Sää oli tosi kiva ja lämmin, vaikkei lunta ollutkaan. Aurinko paistoi ja polut olivat sulia, toisin kuin nyt kun muta on jäätynyt kovaksi.. Tehtiin astetta villimpi reilun tunnin lenkki hyvällä porukalla, naurettiin paljon, hypittiin veden täyttämien ojien ylitse ja kerran Vappu teki oman ratkaisunsa risukossa ja karautti muiden hevosten keskelle aiheuttaen hieman sekaannusta. :D Onneksi vuosien varrella on tullut sen verran tasapainoa, että pysyin selässä vaikka olimme liikkeellä ilman satulaa, ympärillä olevat risut koittivat takertua kiinni vihaisesti kun tunkeuduimme niiden keskelle ja kiskoa kuksin alas ja kaiken lisäksi maa oli epätasainen ja Vappu onnistui kompastumaankin mennessään. No, kaikki pysyivät kyydissä, hevoset saatiin nopeasti takaisin hallintaan ja meillä oli kivaa. Sehän se pääasia on "rennossa" joulumaastossa?

Joulumaastossa Vappu sai johtaa porukkaa ja meni edellä sellaista vauhtia, että nuoremmat jäivät jälkeen. ;)Retken jälkeen tallilla oli ohjelmassa joulurauhanjulistus ja tallin omistajan sananen kuluneesta vuodesta, sekä palkitsemiset, joululahjojen vaihdot ja joulupiparit muutamille onnekkaille hevosille. Yhden aikoihin olin takaisin kotona ja päivä jatkui perheen parissa aikaa viettäen, jouluruokia syöden ja lahjat avaten. Sain paljon ihania lahjoja, iso kiitos kaikille niistä! Pari seuraavaa päivää nautin vain lomasta kotona ja nukuin pitkään. Lauantaina heräilin vasta yhdeltä ja sunnuntaina olikin sitten puoli kuuden herätys, kun piti lähteä aamutallia tekemään. Kävelin koko matkan tallille, sillä olin aattona jättänyt pyöräni sinne ja busseja ei kulje niin aikaisin sunnuntai aamuna. Tunnin aamulenkki oli ihan hauska kuun loisteessa ja musiikin soidessa kuulokkeista. Ei tullut yhtään kylmä ja ulkona oli ihanan rauhallista ja pimeää.

Ossi jouluaattona

Kahdeksan tunnin työpäivä meni yllättävän kivuttomasti ja nopeasti. Hereillä piti jaksaa olla vielä iltapäivälläkin, sillä meillä oli Roopen kanssa Jarin estevalmennus. Siitä on mahdollisesti tulossa oma postauksensa myöhemmin, mutta sanotaan nyt että poni oli aika hyvä ja valmentajankin ainoat kommentit lopussa olivat, että hyvin meni. Sai siis olla tyytyväinen! :) Ensi vuoden kisakausi ponin kanssa starttaa tällä tietoa 17.1 harjoituskilpailuiden merkeissä.

Yhtenä päivänä viime viikolla kävelyllä Reinon kanssa. Tällöin meillä meni kivasti, kun edellisellä kerralla herra päätti esittää korkeamman koulun liikkeitä ja heittää pari pukkia kun oli vaan niin kivaa.. :D


Myös tänään vierähti muutama tunti tallilla, kun ensin kuvailin Ossin puuhia pellolla ja olin itse taluttajan roolissa metsälenkillä, kun yritimme löytää peurat. Ratsastin myös poikkeuksellisesti Vapun tänään ja Kiti piti meille oikein tehokkaan koulutreenin sisältäen muutamat hypyt. Tästäkin tulee oma postauksensa jossakin vaiheessa. Menen Vapulla normaalisti myös huomenna ja tämän hetkisenä ajatuksena on laittaa pitkästä aikaa kanget. Ehkä saamme myös silloin neuvoja, sillä niistä on kyllä hyötyä! Loppu vuosikin jatkuu heppaillen, sillä keskiviikkona meillä on Roopen kanssa taas estetreenejä ja torstaina lupasin liikuttaa ihanan Bambin. Perjantai ja lauantai ovat yhä hieman avoimet, mutta sunnuntaina meidän pitäisi näyttäytyä Carterin kanssa ensi kertaa ulkopuolisen kouluvalmentajan silmän alla. Apua.. Olen mennyt C:llä viimeksi pari viikkoa sitten, joten emme todellakaan esitä parastamme. Toivon kuitenkin saavani paljon hyviä neuvoja ja uusia vinkkejä ruunan ratsastukseen.
-Hanna

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti