26. marraskuuta 2015

Kisahoitajan hommissa

Valmiina lähtöön! Amulla oli aika nättiä, kun oli vielä hämärää ja lunta.

Aika tuntuu menevän taas ihan hurjaa vauhtia. Tavoitteena olisi julkaista pari postausta per viikko, mutta nyt ollaan menty yhden postauksen viikkovauhtia. Tuntuu että kirjoitin edellisen postauksen pari päivää sitten, mutta sitten huomaankin siitä kuluneen jo viikon.. Koitan jotenkin alkaa ymmärtää tätä ajan kulua ja tsemppaamaan näiden postauksien kanssa! Mutta palataampa sunnuntaihin, jolloin olin pitkästä aikaa kisahoitajana. Silloin kello soitti puoli seitsemän maissa ja reipas heppatyttö nousi ylös ja alkoi valmistautua kisapäivään. Olin luvannut lähteä hoitamaan yhtä tallimme yksityistä hevosta kansallisiin estekilpailuihin. Hetken aikaa mielessä kävi ajatus, miksi teen tämän, enkä jää vapaapäivänäni vain nukkumaan lämpimän peiton alle? Tein sen, ja teen mielelläni uudestaankin, koska olen reipas heppatyttö ja oikeasti halusin lähteä pitkästä aikaa kisahoitajan hommiin, sillä se on mukavaa ja opettavaista. Aiempina vuosina olin useasti matkassa mukana, mutta nyt ei ole tullut käytyä muutamaan vuoteen. Ehkä sitä taas jatkossa eksyy omien kilpailuiden lisäksi hoitajaksikin. :)Garin tuli hakemaan mut kotoa seitsemältä ja hyvä niin, koska lunta oli tullut yön aikana lisää enkä olisi muuten päässyt helposti tallille. Paikalle saavuttuamme menin laittamaan Sissiä kisakuntoon. Harjasin, laitoin loimet päälle ja suojat jalkoihin. Toinen mukaan lähtijä oli kaverini Maria hevosellaan Johnnyllä. Reilun tunnin päästä pääsimme lastaamaan ja molempien heppojen mennessä hyvin autoon, pääsimme pian lähtemään. Meiltä ajoi kisoihin noin puolisen tuntia kopin kanssa, eli ei pitkä matka. Perillä oli ihan jäätävän kylmä kun tuli autosta ulos ja jäin heppavahdiksi kisaajien käydessä kansliassa. Pian pääsin kuitenkin kävelemään virtaa täynnä olevan Sissin kanssa ja palelu loppui. Hieman neiti siinä puhisi ja tepasteli, mutta kun vain oli itse rauhassa, niin heppakin tasoittui ja kuskikin saatiin kyytiin. Meidän ratsukoiden ensimmäinen luokka oli 100cm ja kauaa ei verkkaan ja radalle pääsyyn aikaa kulunut. Molemmat hyppäsivät hienosti puhtaat radat ja sijoittuivatkin sijoille 7 ja 8/32. Muita ratoja en ehtinyt oikein seuraamaan, sillä juoksin loimikasaa kantaen ja kaviokoukku kädessä kahden maneesin väliä Sissin perässä. Ihan lyhyelläkin matkalla tuli järkyttävät tilsat kavioihin.. Eipä tuo mitään, vaikken muita ratoja nähnytkään. Jos kisoja haluaa tulla vain katsomaan, niin silloin ei kyllä kannata lähteä mukaan hoitajaksi. Itse viihdyn hyvin siellä kulisseissa ja apujoukkona. Pääsin nytkin kuitenkin seuraamaan verryttelyä Sissin talutuksen ohessa ja seurasin koko ajan tuloksia Equipesta.

Sissin kanssa käppäilemässä.

Heppojen toinen hypättävä luokka oli 110cm, jonka alkua piti odotella noin tunnin verran, mutta onneksi pystyimme kävelemään maneesissa, joten itselleni ei tullut ollenkaan kylmä. Aikakin kului nopeasti ja pian luovutin hepan Garinille ja kipitin itse buffaan, josta ehdin nappaamaan herkullisen mokkapalan matkaan mukaan. Istuin sitten kilpailumaneesiin seuraamaan ratsukoitamme ja tämä luokka ei valitettavasti mennyt ihan niin hyvin. Johnny harmillisesti hylättiin, mutta Sissi teki puhtaan radan ja olikin pitkään sijoilla. Se jäi kuitenkin nipin napin ilman ruusuketta kun kymmenen sijoittui ja Sissi sai sijan 13/39. Ei siis huono kuitenkaan!

Carter näki hurjan ponin puskassa.. :DTakaisin tallilla oltiin jo kahden aikoihin päivällä, joten ehdin vielä itse hyvin ratsastamaan Carterilla ja harjoittelemaan sunnuntain koulukilpailuihin. Luokkana meillä on heA:0 2009, jota en ole aikaisemmin ikinä ratsastanut. Kiva siis päästä menemään aikaisemmin tuntematonta rataa! Se vaikuttaa aika kivalta, mitä nyt olen sitä opetellut ja kerran ratsastanut läpi. Eniten huolettaa alku-ja lopputervehdyksiin tulo laukasta, C ehkä laukkaa tuomarin pöydälle asti.. Myöskin laukanvaihdot käynnin kautta kolmikaarisella voivat olla pienoinen ongelma, sillä harjotellessamme Carter oli kovin innoissaan ja olisi mieluummin tehnyt suorat vaihdot. :D No, ehkä me selvitään. On kuitenkin kiva päästä menemään pitkästä aikaa A:ta. Kyseessä on myös vuoden viimeiset koulukilpailut ja samalla seuran mestaruudet. Estemestaruuksista kilpaillaan ensi viikon loppuna ja sitä seuraavana olisi vielä yhdet ulkopuoliset estekilpailut, mutta katsotaan päästäänkö lähtemään niihin vai päätetäänkö kisakausi kotona.
-Hanna

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti