19. lokakuuta 2015

Niinisalon kenttäkisat osa 2Vihdosta viimein sain tämänkin postauksen julkaistua! Jos et ole vielä lukenut kenttäkisojen lauantain kuulumisia, niin ne löydät täältä. Sunnuntaina oli paras päivä, eli maastokoe, jonne lähdettiin sijalta 51/67, virhepisteitä meillä oli 65,4. Aamulla sai nukkua pidempään, sillä lähtö Niinisaloon tapahtui vasta yhden aikoihin. Reilu tuntia ennen mentiin Paulan (iso kiitos vielä mukana olosta, Roopen hoidosta ja tsemppauksesta!) kanssa tallille laittamaan ponia kuntoon. Yritin moneen kertaan tehdä sille jatkolettiä, mutta vaikka harja olikin pitkä, niin ei tarpeeksi ja lopulta jouduin purkamaan sen kokonaan kisapaikalla. Roope oli aamupäivän tarhassa kavereiden kanssa, vaikka mietinkin edellisenä päivänä uskallanko laittaa sen sinne kun kisat on vielä kesken, jos se vaikka sattuisi rikkomaan itsensä.. Näin ei onneksi käynyt ja loimen ansiosta poni oli melko puhdaskin ja oltiin nopeasti lähtövalmiita. Saatiin hieman odotella kyytiä ja olisi jo tehnyt mieli lähteä matkaan, mutta hieman liian pitkä matka ratsastaa. ;)

Tässä kuvassa Roope on enemmän tämän hetkinen itsensä, pieni lentävä lihapulla ja kun katsoo alempana olevia kuvia samalta esteeltä, se onkin sporttinen kisaponi. Tällä hetkellä poni onkin pikku laihiksella, eiköhän vähän pienempi ruokamäärä ja kunnon treeni tee tehtävänsä. :)

Tämä on varmasti yksi lemppari kuvistani Roopen kanssa! Ihan hyvin se maastossa laukkasi.. ;)

Kisapaikalla mulla oli ihan hyvin aikaa ennen omaa maastolähtöä, joten ennätin hyvin kävellä, tehdä sopivat alkuverkat ja ottaa hyppyjä. Verkka sujui hyvin, emme törmäilleet puihin tai muihin ratsukoihin siellä villissä lännessä jossa kaikki tuntuvat toisinaan suihkivan minne sattuu. (Tältä ainakin tuntui ensimmäisellä kerralla kun olin kisaamassa ja ihan hukassa!) Harrasteessa oli kolme verkkaestettä, jotka pystyi hyppäämään peräkkäin hieman epämuodostuneella ympyrällä: sianselkä, aita ja vanteet. Esteitä itse harrasteen radalla oli 12 ja nopeus 400m/min. Roope teki verkassa kaikille esteille hyviä hyppyjä ja eteni kivasti, mutta kuitenkin jäin kaipaamaan poniin sitä villiä kipinää joka sillä oli lauantaina estekokeessa tai treenikerralla pari viikkoa takaperin. Voihan olla että edellinen päivä hieman painoi Roopen kavioissa, sillä se ei ole kuitenkaan pitkiin aikoihin tehnyt tällaisia kisarupeamia tai muutenkaan oikeastaan treenannut ja kilpaillut. Ei Roope kuitenkaan huono ollut ja radalle lähtö ei mitenkään kauhistuttanut!

1. Pikkumökki 2. Kärryt, joihin uutena tullet nuo pikkukuuset. 3. Lato 4. Risu, myös uusi este. Harjoitellessa tässä oli kuivuneet risut. Nämä kaikki esteet menivät ongelmitta.

5. Kivimuuri, tähän tuli yllättävä ja harmillinen kielto ensimmäisellä yrittämällä. 6. Sianselkä 7. Okseri. Näistä kolmesta esteessä oli jo tehtävääkin, kun ne oli asetettu vähän niin kuin hevosenkengän muotoon lähelle toisiaan. Kiva vaan! 8. Tynnyrit
Meidän maastostartti oli kello 15.28 ja Roope lähti ihan jees liikkeelle. Sain kuitenkin ratsastaa ihan kunnolla heti ensimmäiselle esteelle, joka oli tuttu pieni mökki. Myös mökin jälkeen ponia piti ratsastaa kunnolla eteen, sillä se tuntui aika tahmaiselta lähtemään muiden luota pois. Jos oikein muistan, niin tämä on ollut ennenkin jonkinasteisena ongelmana Roopella ja yksin muiden luota pois lähtemistä harjoiteltiinkin kotipellolla tässä yhdellä tunnilla. Kaikki seuraavat esteet aina numeroon viisi asti sujuivat hyvin. Sitten tuli vastaan se uusi "muurikulma", joka oli harjoituksissa mennyt kerrasta hienosti. No nytpä ei mennyt kannustuksesta huolimatta vaan otettiin siihen hyvin harmillinen kielto. En tiedä katsoiko Roope estettä tai kenties sen lähistöön kerääntynyttä isompaa katsojalaumaa vai mikä sille tuli. Loppu rata kuitenkin jatkuin hyvin ja ongelmitta.

9. Renkaat, uutena juttuna nuo säkit. 10. Pläjäys alas 11. Haapatukit 12. Rakovalkea

Tässä toinen kisapäivän lempparikuvista. (Ja muutenkin!)


Sain Roopen lähtemään oikeasti kunnolla eteen tynnyreiden ja renkaiden välisellä ihanalla laukkasuoralla. Alas hyppy tultiin rauhassa ravissa, mutta sen jälkeen matka jatkui taas sujuvasti laukaten maaliin. Vaikka matkaan tulikin se harmillinen ja odottamaton kielto, niin oli se vaan taas hieno tunne laukata maastosta maaliin! Sekä kuski että poni yhtä innoissaan. :) Kielto toi meille 20 virhepistettä ja siitä johtuen yliaikaa tuli 4,4. Meidän lopullinen tulos oli sija 37/66 ja virhepisteet 89,8. Ei niin upea lopputulos, mutta kokonaisuudessaan olen todella tyytyväinen. Kyseessä ensimmäiset yhteiset ulkopuoliset ja kunnon kenttäkilpailut ponilla, jonka kanssa olen vasta aloittanut. Tahmainen koulurata toi enemmän prosentteja kuin uskalsin toivoa ja rataesteillä poni yllätti täysin ja niihin olen enemmän kuin tyytyväinen. Maaston kielto toki harmittaa, mutta tästä on suunta vain ylöspäin. ;) Jos kaikki menee hyvin ja suunnitelmien mukaan, niin kenttäkausi avataan ensi vuonna Niinisalossa ja luvassa on toivottavasti mahdollisimman paljon erilaisia kisoja ja uusia kokemuksia ponin kanssa.
-Hanna

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti