14. lokakuuta 2015

Huippu poni estevalmennuksessa
Pitkästä aikaa taas vähän valmennuspostausta -ja kuulumisia. Lokakuun alussa oltiin Roopen kanssa ensimmäistä kertaa näyttäytymässä ulkopuoliselle valmentajalle, kun Jari kävi taas tallillamme pitämässä valmennuksia. Alun perin meidän piti mennä rataesteitä, mutta koska säät sallivat niin järjestettiin myös maastoesteryhmä ja meitä ei tarvinnut kahteen kertaan sinne kysyä! Kuten otsikkokin kertoo, niin poni oli aivan huippu koko tunnin ajan. Ehkä paras kaikista yhteisistä kerroista. Se oli jo alkuverkassa aika vinkeänä, mikä on omasta mielestäni aina vaan hauskaa ja positiivista. Roodoksen villeilyt eivät kuitenkaan mene kanssani ihan pelleilyksi ja yli, vaan kaikki tehtävät saadaan suoritettua. Sen into onkin puhdasta iloa ja mukavaa lisäenergiaa menoon. Eikä mua ollenkaan haittaa pari pukkia tai villimpää laukka-askelta. ;)

Alkuverkka saatiin suorittaa vanhaan tuttuun tapaan itsenäisesti laukkaradalla ja Jari ehti siinä samalla tarkkailla meitä ja pellon esteitä. Roodos oli oikein hyvä ja reipas radalla, eikä se ole ikinä mennyt mun kanssa niin lujaa kuin tuolloin viimeisellä suoralla, jossa annoin sen mennä niin kovaa kuin poni halusi. Tunnin aikana hypättiin kaikenmoisia tehtäviä ja mukaan mahtui meille myös uusia esteitä. Tultiin lyhyempiä tehtäviä, sekä ratoja. Mulla ei oikeastaan ole tähän mitään ihmeellistä sanottavaa, ei ollut valmentajallakaan, sillä kaikki tehtävät suoritettiin iloisesti, yhdessä ja kerrasta hyvin. Roodos oli vaan niin huippu! Vielä viimeisessäkin tehtävässä se jaksoi yrittää kuskata mua ja loppuravit se tosiaan kiikutti mua ihan 6-0. :D Ei ole muuten ikinä lähtenyt ponista sellaista ravia kuin tuolloin, sen ravin jos saisi kouluradalle niin ai että.. Kaiken kaikkiaan valmennuksesta jäi todella hyvät fiilikset, paljon paremmin ei olisi maastoestekautta voinut päättää (tosin käytiin vielä kerran hyppäämässä seuraavalla viikolla, muttei siinäkään moittimista ollut) ja Jari oli kyllä oikein mukava valmentaja jonka tunnille osallistutaan ponin kanssa uudestaan heti kun mahdollisuus tulee. :)


Mitäs teidän lukijoiden syksyyn kuuluu? Meillä oli Roodoksen kanssa viime sunnuntaina estekilpailut omalla tallilla, niistä tulossa postausta lähiaikoina kunhan saan kaikki kuvat itselleni. Maanantaina meillä oli kunnon private estetunti Kitin kanssa kun olimme siellä kaksistaan pelleilemässä. Roodos oli taas ihan huippu ja hyppäsi ongelmitta hieman isommankin trippelin kerrasta, vaikka pituusesteet eivät olekaan ponille helppoja. Vaikka hyvin on mennytkin niin ei olla silti vielä niin hyviä että voitaisiin lopettaa treenailut, niinpä mennään sunnuntaina esteteholle harjoittelemaan lisää. ;) Kaikki kuvat ©Kiti S.
-HannaEi kommentteja:

Lähetä kommentti