12. elokuuta 2015

Vielä on kesää jäljellä

Moikka! Viime viikonloppu oli hyvin hevospainoitteinen ja meni suurimmaksi osaksi tallilla sekä töitä tehden että ratsastaen. Perjantaina pääsin vihdoin kokeilemaan tallin toista uuttaa tulokasta, Dinoa, koulutunnin merkeissä. Vautsi mikä heppa! Kuski oli välillä aika hukassa, mutta hevonen oli aika mahtava ja itseasiassa juuri sellainen kuin olin kuvitellutkin sen olevan. Menen sillä hyvin mielelläni uudelleenkin ja kerroinkin asian tunnin jälkeen, mutta katsotaan mitä tässä nyt tapahtuu..
Topin kanssa maastoilemassa. On se ihana <3 Viime kerralla herra päätti tehdä ensimmäisen pukin mun kanssa, eikä muuten ollut mikään ihan pieni.. :D / Mutakakkua ja kavereita tallin jälkeen. / Vapun kanssa treenailemassa ensin pellolla ja sitten kävelyllä metsässä.


Dino, oikealta nimeltään Onyx, on 9-vuotias suloinen ruuna, joka myöskin tuli Virosta tänne Suomeen. Se on osaava ja hypännyt esteitä 120cm asti ja voittanut nuorten hevosten kenttämestaruuden parisen vuotta sitten. Se on siis nuori, todella kiltti, osaava, kivan näköinen, kenttähevonen. Aikalailla unelmien hevonen. Dinosta saatatte kuulla jossain vaiheessa lisää tai ainakin nähdä joitakin kuvia valmennuksesta, kunhan ne ensin saan. :) Valmennuksen jälkeen meidän piti lähteä Kitin kanssa hoitamaan Ella toiselle tallille, mutta koska oli ihan tajuttoman kuuma niin poni sai täyden vapaan ja me suuntasimme kahden muun kaverimme kanssa apsille syömään pitkästä aikaa heseruokaa, juoruamaan ja nauramaan paljon ja illan päätteeksi söimme vielä mutakakun parkkipaikan portailla. Ei huono päivä!

Rakas pussipää. / Carter tyytyväisenä laitumella. / Vappu laitumella. / Yhtenä päivänä syömässä kaupungilla.

Lauantai jatkui lämpimänä ja silloin mulla oli kahdeksan tunnin työpäivä tallilla Kitin kanssa. En valita lämmöstä nyt kun sitä on vihdoin hieman tullut tänne pohjolaankin, mutta kyllä tallityöt olivat päivän kuuminpaan aikaan aika tuskaa.. Kaikki kuitenkin sujui kivasti ja mitään kummallisuuksia ei töihin tullut. Ratsastustuntini menin toiveeni mukaan suomenhevosruuna Niilolla ja meillä oli mm. siirtymisiä, pohkeenväistöjä ja erilaisia puomitehtäviä sisältävä rata. Niilo oli oikein kiva pitkästä aikaa, viime kerrasta olikin jo vuoden verran. Selvitimme radan ihan kelvosti, vain pohkeenväistöt olivat jälleen ne hieman murhetta tuottavat liikkeet. Enköhän nekin vielä jonain päivänä opi, treeniä vaan! Tunnin jälkeen työt jatkuivat ja niistä vapauduttuamme lähdimme uittamaan Vappua ja Bambia. Pienen totuttelun jälkeen vesi oli lämmintä, mutta kuitenkin mukavan viilentävää. Kyllä hevosetkin tykkäsivät kun saivat uiskennella kuuman päivän päätteeksi. :)

Vohvelia, kermavaahtoja ja mansikoita <3 / Seitsemän päivän vanha ihana pieni Olavi! / Tyytyväisenä samalla laitumella. :) / Tallin metsästä kerättyjä marjoja ja niistä tehty pieni kakku.

Sunnuntai jatkui tallitöillä. Oltiin Sannan kanssa super nopeita ja jo pari tuntia ennen töiden loppumisaikaa valmiita! Loppupäivän seurailin ja auttelin sitten 30+ meeting kisoissa, toimien mm. liputtajana esteradalla. Kaikenkaikkiaan tallilla tuli oltua sellaiset kolmetoista tuntia, sillä kisojen loputtua lähdimme vielä maastoilemaan ja uittamaan pitkästä aikaa isommalla porukalla ja sen jälkeen kävimme syömässä kisoista jääneitä ruokia. Itse ratsastin Roodoksella. Olin ponilla hyppäämässä kahdessa edellisessä maanantain valmennuksessa ja tästä ihanasta ponista tulette kuulemaan lähiaikoina vielä lisää. Paljastetaan se, että osallistumme Roopen kanssa sunnuntaina järjestettäviin minikenttäkilpailuihin omalla tallilla. Kyseessä ovat siis samat kilpailut kuin missä olin viime vuonna Carterin ja Vapun kanssa. Peukut pystyyn että meillä sujuisi hyvin! :)
Kisoista tulossa oma postauksensa sitten kun ne ollaan kisailtu. Ajattelin myös kirjoitella hieman syksyn suunnitelmista, sen verran kuin niistä tiedän ja yksi haastekin mulle on tullut. Luvassa on luultavasti myös kuvapostauksia, sillä tällä viikolla pitäisi antaa kaverille muistitikku ja saada läjä kuvia. Jos teillä lukijoilla on joitakin toiveita blogin suhteen, postausideoita tai mitä tahansa kommentoitavaa, niin ei muuta kuin kirjoittelemaan tuonne boxin puolelle. ↓ Toivotaan että kesäsäät jatkuvat vielä jonkin aikaa. Hyvää loppukesää kaikille ja uutta kouluvuotta sen aloittaneille! :)
-Hanna

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti