24. elokuuta 2015

Liebster awards -blogihaasteSain tämän kivan haasteen Kitin Aasinpotkima -blogista ja halusin toteuttaa sen heti, kun vain mahdollista. Kiitos haasteesta siis! Vastausten miettiminen kysymyksiin vei hetken aikaa ja samoin uusien kysymyksien keksiminen, mutta nyt on valmista. Haasteen tarkoituksena on vastata haastajan yhteentoista kysymykseen, keksiä sitten itse uudet kysymykset ja haastaa alle 200-lukijan blogeja. Haasteita on mielestäni aina kiva tehdä ja näin myös pienemmillä blogeilla on mahdollisuus saada enemmän näkyvyyttä ja parhaassa tilanteessahan sitä löytää uutta mielenkiintoista luettavaa. :)

1 Mitä harrastaisit, jos et ratsastaisi?
-Mielenkiintoisia lajeja olisivat esim. kaikki vesiurheilu, miekkailu ja jousiammunta. Voisi myös olla etten harrastaisi mitään vaan matkustelisin paljon.

2. Kolme asiaa, jotka tekevät hyvän ratsukon?
-Ratsukon olemminpuolinen luottamus, ratsastaja ja hevonen viihtyvät yhdessä ja pitävät toisistaan ja sopivat toisilleen kaikinpuolin.


3. Lempihevosesi, ja kolme asiaa, jotka muuttaisit siitä jos voisit?
-Carter ja haluaisin muuttaa sen hieman helpommaksi ratsastaa koulua, muutaman vuoden nuoremmaksi, sekä kestämään aktiivista treeniä ja kilpailua.

4. Koulu-, este- vai kenttäratsastus? Perustelut?
-Kenttäratsastus. Se vaan on yksinkertaisesti huippua! Siinä yhdistyvät kaikki kolme lajia, joista maasto-osuus on paras. Kentässä sekä ratsastajan että hevosen on kyettävä menemään koulua, hypättävä rataesteet puomeja pudottamatta ja sitten oltava riittävän rohkeuta selvitäkseen maastoesteistä. Maastosta maaliin laukatessa fiilis on ihan mahtava!


5. Kaksi asiaa, joihin olet tyytyväinen omassa ratsastuksessasi?
-Kamalan vaikeaa! Ehkä se että nykyään näen yleensä aina hyvin paikan esteillä ja osaan mukautua hyppyihin, en enää nykyään siis juuri edellä tai ole jäljessä hypyissä. Olen myös päättäväinen ratsastaja, enkä menetä hermoja helposti.

6. Onko elämässäsi ollut hevosta, josta et ensimmäisellä ratsastuskerralla pitänyt, mutta josta tuli myöhemmin mukava kaveri? Kerro hevosesta lyhyesti, miksi se oli seuraavalla kerralla mukavampi?
-Tulee mieleen ainakin suomenhevostamma Tiinu, joka oli tuntiheppana ratsastuskoululla aloittaessani. Menin sillä ensimmäistä kertaa alkeiskurssilla ja sen jälkeen en halunnut ainakaan vuoteen ratsastaa sillä. Kun sitten päädyin sen selkään uudelleen, tykkäsinkin siitä ja toivoin sitä tunneille muutaman kerran ennen kuin Tiinu muutti muualle. Varmasti oma kehitys vaikutti asiaan ja osasin ratsastaa hevosta paremmin ja enemmän, jolloin se myös oli mukavampi.


7. Suosikkihevosleffasi?
-Spirit villi ja vapaa

8. Villi mustangi, laukkaratsu vai ravihevonen, jolla ei ole koskaan ratsastettu? Perustele.
-Villi mustangi. Olisi hienoa joskus adoptoida ja pelastaa tällainen hevonen ja kouluttaa siitä itelleen hyvä kaveri. Villihevoset ovat vain jotenkin niin upeita!

9. Täysin hevoskohtainen kysymys, mutta siitä huolimatta; suosikkikuolaimesi ja miksi?
-Varmaan ihan tavallinen kolmipala, koska se on perus kiva kuolain ja toimii aikalailla kaikilla hyvin.

10. Mistä aiheesta kirjoittaisit blogia, jos et pitäisi hevosblogia?
-Matkailublogi. Itseasiassa mulla on tällainen, mutta juuri nyt se viettää kesälomaa. Katsotaan jos syksyn tullen saisin heräteltyä sen henkiin ja linkattua tännekin.

11. Jos saisit ammattikuvaajan kuvaamaan sinusta ja hevosestasi (omasta tai jonkun muun hepasta) itse suunnitelemiasi kuvia, minkälaisia kuvia haluaisit?
-Varmaan jotakin kivoja ratsastuskuvia ja sitten kaverikuvia hepan kanssa jossakin hienossa ympäristössä.


Kysymykset haastetuille:
1. Oletko ajatellut hevosia ammattina ja jos olet, niin mitä hevosalan ammattia?
2. Suosikki hevosrotu ja miksi juuri se?
3. Pahin putoaminen ja jäikö siitä jotakin traumoja?
4. Oletko ollut hevostöissä ulkomailla tai haaveiletko sellasesta? Jos olet, niin missä?
5. Oletko varusteratsastaja ja suosikki hevostavaramerkkisi?
6. Suosikki hevonen ja mikä tekee juuri siitä sen erityisen?
7. Kilpailetko ja missä lajissa? Jos et, niin haluaisitko?
8. Unelmien hevonen parilla lauseella?
9. Paras hevosmuisto tältä vuodelta?
10. Missä asiassa olet eniten kehittynyt ratsastuksen suhteen viime vuosien aikana?
11. Suosikki tekeminen tallilla?

Haastetut blogit:
1. Tessa's horselife
2. Valkoisen matkassa
3. Unelmien toteuttamista
4. Hevosenhoitajana
5. Adaralla fiksumpaa
6. Goalcatchers
7. Green Eventer
8. The hardest thing is to let go

Haastoin itse tällä kertaa vain kahdeksan blogia bloggerin temppuillessa ja kun en jaksanut alkaa tappalemaan sen kanssa.. Tehkää ihmeessä kaikki muutkin innokkaat tämä haaste, vaikken olisi teitä haastanutkaan. Laittaakaa mulle linkkiä kun olette tehneet haasteen, niin käyn lukemassa ne. :)
-Hanna

2 kommenttia:

  1. Kiitos vielä haasteesta, se on tehty nyt! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oleppa hyvä, täytyykin käydä heti kurkkaamassa! :)

      Poista