31. heinäkuuta 2015

Vappu treenaa

Hei ja tervetuloa kaikki uudet lukijat mukaan! Teitä on jo yli 40, kiitos siitä. :) Olisiko teillä lukijoilla joitakin toiveita blogin suhteen, vaikkapa postaustoiveita? Esimerkiksi kysymyspostauksen voisin hyvin toteuttaa jos saisin tarpeeksi kysymyksiä. Niitä tai muita postaustoiveita voi laittaa tuonne alas kommenttiboxiin. ↓
Viime tiistaina kävin tallilla ensi kertaa palattuani takaisin Suomeen ja päivän ohjelmassa oli Vapun hoito ja liikutus. Päädyin ratsastamaan kentällä koulua, sillä sain Kitin seuraksi ja Rosakin tuli paikalle kuvailemaan meidän menoa. Kaikki kuvat ovat siis Rosan ottamia, kiitos hänelle! Tavalliseen tapaan menin ilman satulaa, mutta laitoin kanget päähän ja päätin ratsastaa kuitenkin ihan kunnolla. Menimme noin 40 minuutin tehokkaan treenin, jonka jälkeen lähdimme metsään loppukäynneille.Alkukäynnit Vappu käveli reippaasti ja innokkaasti, mutta otettuani ohjat kunnolla käteen sen vauhti hidastui puolella. Pari kierrosta mentiinkin kenttää ympäri vain hakien sitä samaa reippautta käyntiin kuin alussa. Myös ravi lähti alussa liikkeelle melko hitaasti, eikä siitä juuri muuksi muuttunut ennen laukkaa. Otinkin laukan melko pian mukaan, sillä siinä Vappu vertyy huomattavasti paremmin ja nopeammin. Teimme sitten siirtymisiä ravin ja laukan sisällä ja näin myös ravi parani ja oli paljon reippaampaa laukan jälkeen.
Annoin Vapun kävellä ja hengähtää hetken alkuverkan jälkeen. Emme tehneet jatkossakaan mitään ihmeellisyyksiä, vaan paljon siirtymisiä, ympyrätyöskentelyä, pysähdyksiä, peruutuksia ja sieltä suoraan laukannostoja.Vappu toimi lopulta oikein kivasti, oli reipas ja kuunteli hyvin. Ei paljon parempaa ratsastusta olisi voinut olla tauon jälkeen, vaikka ainahan sitä parannettavaa löytyisi. ;) Jälleen Vappu muistuttu miksi pidänkään siitä niin kovasti ja tykkään ratsastaa sillä. Loppukäynnit teimme tosiaan metsän kautta ja "omassa metsässä" oli kyllä kiva olla taas. Sain jälleen myös seurata takaa päin Kitin ratsun sekoiluja omani ollessa aivan normaali.. Olimme ylittämässä pientä vesilätäkköä, joka ei todellakaan ollut lenkkimme ensimmäinen, kun Nella loikkasi valtavan hypyn eteenpäin lähes pudottaen kuskinsa, muttei kuitenkaan onnistunut. Eihän se sitä tietenkää tarkoittanutkaan ja loikan jälkeen se seisoi taas normaalisti paikoillaan.. Ei noita hevosia aina ihan ymmärrä. :DEilen kävin Kitin seurana hoitamassa Ella-ponin poniparatiisissa, jossa sai ihailla reilun viikon ikäistä super suloista varsaa ja hirmuisesti kasvaneita tipuja. Tänään olin taas seuraksi ja kameran takana, jonka jälkeen suuntasimme vakitallille jossa mulla oli kouluvalmennus. Pääsin kokeilemaan tallin toista uutta hevosta, 5-vuotiasta Dihannaa. Siitä on tulossa postausta myöhemmin. :)
-Hanna

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti