24. toukokuuta 2015

Onnistunut viikonloppu
Heippa! Tämä viikko on loppunut kivasti. Perjantaina meille tuli asiakkaita, viisi henkinen perhe Suomesta. He viipyivät koko viikonlopun, joten hommaa riitti mutta kivaa oli. Itse olin perjantaina vapaalla ja koska torstain kulutin Kuressaaressa, niin nyt vain hengailin paikanpäällä. Nukuin pitkään ja puolenpäivän jälkeen tallustelin syömään aamupalaa ja melkein samaan otteeseen myös päiväruuan. Vaikka en ollutkaan töissä, niin auttelin vähän Jenniä laittamaan mökkiä kuntoon yms. Asiakkaiden saavuttua lähdimme pian ratsastamaan parin tunnin lenkille. Meitä oli yhteensä neljä, sillä perheestä vain kaksi ratsastivat. Itse menin Vaavilla, jolla olin aikaisemmin mennyt kolmisen kertaa. Vaavi on kyllä sellainen hevonen josta pidän kovasti; kiltti ja kiva, mutta ei mikään lössykkä vaan siitä löytyy myös säpäkkyyttä, vauhtia ja luonnetta. Ei tule tylsää! Perjantaina ruunapoika käyttäytyi oikein mallikkaasti, mitä nyt laukatessa piti vähän komentaa ja kannustaa eteenpäin, jotta mentiin enemmän eteen kuin pompahdeltiin ylös. :D
Lauantaina tehtiin kahdeksalta aamupala ja syötyämme mulla oli ohjelmassa karsinoiden siivous ja purutus, sekä tallin lakaisu. Iltapäivällä lähdimme ratsastamaan ja tällä kertaa tehtiin about kolmen tunnin lenkki, johon kuului jäätelötauko. Ratsuni oli tällä kertaa rauhallinen ja reipas Pantteri. Ratsastimme ensin peltoja ja pikkuteitä pitkin Leedrin ihanaan vanhaan kylään, jonka läpi menimme. Pysähdyimme joksikin aikaa Lümandan kaupalle, hyppäsimme alas selästä ja söimme jäätelötuutit. Paluumatkakin sujui kivasti ja ongelmitta. Matkalla näimme pari kertaa vilaukselta pienen ketun. Täällä kyllä näkee näitä eläimiä ihan kivasti. Erilaisia lintuja on valtavasti, aina joutsenista ja kurjista sorsiin ja upeisiin merikotkiin. Livenä olen myös nähnyt sen ketun lisäksi villisikoja ja peuroja. Tänään näin kuolleen pikkukalan.

Palattuamme takaisin tallille laitoimme hevoset takaisin laitumille, söimme itse ja mulla oli vastuulla illalla vielä puolen tunnin talutusratsatus, jossa perheen muut jäsenet pääsivät ponin selkään. Iltapalan jälkeen alkoivatkin pian jo Euroviisut, jotka oli pakko katsoa. Voitte arvata miten fiksua se oli kun nukkumaan pääsi vasta kahden jälkeen ja sunnuntaina piti olla puoli kahdeksalta laittamassa aamupalaa.. Itse kannustin Viron kappaletta Goodbye to yesterday, onhan sitä jo kuunneltu pari kuukautta. Ensimmäistä kertaa ikinä päätin äänestää ja kymmenen parhaan joukkoonhan se Viro lopulta pääsikin! Onnea Ruotsille voitosta, siellä selvästi osataan tehdä viisukappaleita.Sunnuntaina, eli tänään, tosiaan normaalia aikaisempi herätys ja aamupalan tekoon. Heti sen jälkeen hevoset sisälle ja parin tunnin maastoon. Parista vaihtoehdosta otin Hektorin. Tarkoituksena oli testata miten poni nyt kulkisi maastossa, kyttäilisikö se kaikkea, tulisiko ilopukkeja ja miten se jaksaisi ja muuten liikkuisi. Olin mennyt Hektorilla kaksi kertaa aikaisemmin, toinen maastoesteillä ja toinen kentällä. Suoraan sanoen kummastakaan ei tullut yhtään mitään. Poni oli laiska ja hidas, se ei oikein innostunut hyppäämäänkään. Sillä ratsastaminen oli hyvin raskasta, kun sait tehdä kaikkesi saadakseni sen eteen. Noiden parin kerran perusteella se ei päässyt suosikkeihini. Halusin kuitenkin vielä testata miten poni kulkisi maastossa.

Niin rakastan näitä maisemia! Ehdottomasti omat suosikki ratsastusmaisemat tähän mennessä.Onneksi kokeilin! Maastossa Hektor oli kuin toinen poni, aivan ihana. Mitään se ei kytännyt, eikä tullut pukkeja. Hektor oli koko ajan suht reipas ja lisäsi laukassakin vauhtia kivasti kun vähän pyysin. Tällä ponilla maastoilen mielelläni uudestaankin. :) Teimme ihan mun suosikki lenkkini, eli Lammassaarenlenkin, joka on hyvin merellinen lenkki. Sää oli täydellinen, aurinko paistoi ja pieni tuuli ei haitannut mitään. Itse palasin reissulta kengät ja housunlahkeet märkinä sillä jouduin hyppäämään mereen kesken kahlauksen. Martsulta putosi takasuoja (onneksi huomattiin tai siellä se ajelehtisi nyt teillä tietämättömillä!) ja eihän sitä saanut ylös vedestä kuin laskeutamalla alas selästä. Sain kunnian suorittaa tehtävän ja olin hyvin iloinen kun nahkaiset ratsastussaappat olivat jääneet talliin. ;)
-Hanna

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti