21. helmikuuta 2015

Terveiset Virosta!

Moikka, tässä tulee ensimmäinen postaus Viron puolelta. Paikka vaikuttaa tosi kivalta (mitä nyt olen parin tunnin aikana ja pimeässä ehtinyt näkemään). Saavuin tänne perjantaina siinä kuuden jälkeen ja voin olla itsestäni ylpeä kun löysin kuin löysinkin perille. Mun reissu alkoi aikaisin aamulla kun lähdin matkalaukkuni ja kahden kassin kanssa kotiovesta ulos. Kaverini heitti mut onneksi autolla bussiasemalle keskustaan, josta matka jatkui siinä 7.30. Tai piti jatkua, mutta bussi tuli hieman myöhässä sillä bussi jonka alunperin piti tulla olikin mennyt rikki ja saimme sitten uuden tilalle. Matka meni puoliunessa ihan mukavasti perille asti. Kymmenen aikoihin oltiin Helsingin satamassa. Terminaalissa kävin vaihtamassa matkatoimistosta saamani paperit lippuun ja etsin sitten hyvän paikan istua vielä aika tyhjästä aulasta ja odotella laivaan pääsyä. Laiva lähti 11.30 ja noin kaksikymmentä minuuttia sitä ennen pääsimme sisään. Matkan aluksi etsin matkatavarasäilön, joka tulikin eteen yllättävän helposti ilman sen suurempaa hakemista. Sen jälkeen puikkelehdin ihmismassan seassa etsien vessaa ja jotakin ruokapaikkaa. Molemmat löytyivät ja vaikka kaikki muutkin olivat syömässä, niin onnistuin saamaan juuri sopivan paikan ikkunan vierestä. Herkkuateriaani syöden sain sitte ihailla harmaata ja ankeaa merimaisemaa. Syötyäni ravasin kahden kerroksen väliä yrittäen etsiä istumapaikkaa loppumatkaksi ja käyden tax freessä, josta mukaan tarttui Pupuneidin hedelmäraepussi. Samalla yritin pysyä pystyssä, sillä aallokko oli aikamoinen ja sitä kuuli kaikkien päivittelevän. Istumapaikankin löysin jonkun tanssiklubin nurkkasohvalta johon leiriydyin lukemaan matkaopastani.


Laivan herkkuruoka, namnam!


Tallinnaan saavuttiin siinä kahdelta. Selvisin laivasta pihalle ja sitten pitikin päättää miten edetä. Etsisinkö jostakin bussin tai raitiovaunun jolla pääsen bussiasemalle vai kävelenkö pari kilsaa ja koitan löytää jalkaisin perille. Päädyin kävelemään. En tiedä oliko se hyvä vai huono juttu. Näinpähän ainakin vähän kaupunkia, jossa olin ensimmäistä kertaa. Mutta mun kädet kuoli. En tiedä paljonko matkalaukku ja iso kassi painoivat yhteensä (taidan punnita ne kun palaan kotiin), mutta se oli aika paljon. Pysähdyin vähän väliä vaihtaamaan tavaroita kädestä toiseen, lukemaan karttaa ja kadunnimiä. Puolet matkasta kävelin kartta kädessä ja silti, silti eksyin. Löysin lopulta oikealle kadulle ja löysin sen bussiasemankin. Bussin lähtöön oli enää vartti, joten teippaasti raahasin kamani asemalle sisälle. Pyörin hetken ympäriinsä, ostin sitten lipun ja hyppäsin bussiin. Jopa oikeaan bussiin! Matka kesti sellasen reilut kaksi tuntia. Alkumatkan katselin vähän maisemia, mutta ne jatkuivat koko ajan lähes samanlaisina ja näkyvyys ei ollut kovin hyvä. Niimpä suljin silmät ja yritin levätä. Jäätyäni pois bussista tapasin Heidin joka oli sillä hetkellä ainoa paikalla oleva työntekijä ja kävi mut noutamassa.

Lunta ei oo yhtä paljon kuin Suomessa. Jossakin ei ole yhtään ja jossakin vähän enemmän. Tää kuva on napattu bussista vähän Tallinnan jälkeen.

Täällä mä asustelen. Maaliskuussa jaan huoneen toisen harjoittelijan kanssa.

Näkymä huoneen ikkunasta aamulla. Noi aidat on kentän ja rakennus takana on majatalo.


Ensimmäisenä mentiin ruokakauppaan. Ja olin ihan hukassa. Mitä ostan, mitä syön? Paljon sieltä löytyi tuttua tavaraa ja ostoskori täyttyi lopulta. Ajeltiin sitten tallille paikan päälle ja heitettiin tavarat asunnolle. Ehdin vähän järjestellä tavaroita, kunnes lähdettiin tekemään iltatallia. On todella outoa kun kaikki hevoset ja tavat ovat vieraita. Heppojen lisäksi täällä on pari pupua, kolme kissaa ja koiraa. Heidi esitteli mulle tallit ja hepat ja jaettiin yhdessä iltaruuat kaikille otuksille. Tiedättekö miten outoa oli kun et todellakaan muista kaikkien hevosten (saati kissojen ja koirien) nimiä tai tiedä minkä värinen ruokakippo kenelläkin on? Kotona osasit ne vaikka unissasi ja silmät kiinni. Mutta enköhän opi, innolla ainakin odotan kaikkea tulevaa!
-Hanna

4 kommenttia:

 1. Heeei, mä en edes tiennyt, että sä katoat noin pitkäksi aikaa! :( Jos ehdit, niin saat kyllä luvan tehdä tallin ja hevosten esittelypostauksen! Mitä kaikkea sun työhön kuuluu? Pidä hauska "loma"! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Karkasin. ;) Pidän hauskaa ja enköhän ehdi nuo tehdä joku päivä! Voin tehdä myös tosta työnkuvasta jutun, mutta lyhyesti siis tallihommia ja ratsastusta. :)

   Poista
 2. Hyvä että matka sujui.. :) Tsemiä sinne ja pidä kivaa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti ja todellakin! Paluu matkalle saat kyllä tulla mukaan..? ;)

   Poista