21. helmikuuta 2015

Päivä numero yksi

Ensimmäinen ratsuni, Trudi! Pahoittelut hieman heilahtaneesta kuvasta, hepalla oli nälkä! :)

Uutta tallia, tän yläkerrassa on meidän asunnot. Täällä asuu viisi hevosta ja löytyy rehupaikat, pesari, solarium, varustehuone..


Eka päivä takana ja hyvin menee! Aamulla heräilin siinä puoli kahdeksalta, menin aamupalalle ja sitten lähdettiin alas talliin. Meidän asunto on tosiaan uuden tallin yläkerrassa. Teen jossain vaiheessa esittelyä tästä paikasta ja varmaan myös tallin hevosista! Heti kun on hyvä sää ja aikaa niin käyn valosalla kuvailemassa paikkoja. Mulla on digikamera mukana ja iso muistikortti, mutta tähän mennessä olen kuvannut vain puhelimella ja niitä kuvia saatte nyttenkin. Aamutallissa heitettiin ensin hepoille heinää ja lähdettiin sitten "rauniotalliin". Sielläkin hevosille heinät ja koirille omat ruokansa. Tällöin myös juotettiin hepat, sillä tähän talliin ei tule vettä ja annettiin loput ruuat, sekä loimitettiin. (Kaikki ei mennyt ihan tässä järjestyksessä, mutta en muista kaikkea vielä :D) Palattiin toiseen talliin ja annettiin siellä ruuat plus loimitettiin. Näiden jälkeen oli hevosten tarhaus ja kaikki sujui helposti ja hobuset käyttäytyivät. Sitten heitettiin tarhoihin varsinaiset aamuheinät ja siivottiin karsinat, jotka oli jotain niin luksusta siihen mitä on tottunut! Lakaistiin myös lattia, käytiin pudottamassa lisää heinää vintiltä alas talliin, pestiin ruokakipot.. Tämän jälkeen kello olikin noin kaksitoista ja pidettiin tunnin tauko, jonka aikana söin nuudeleita ja räpläsin puhelinta. Tauko kestää yleensä 1-2 tuntia.

PresjaTauon jälkeen jälleen talliin ja päiväheinät hepoille ulos ja pari pollea sisälle. Taidettiin myös tehdä ruuat valmiiksi.. Seuraavana oli tiedossa ratsastusta. Ensimmäiseksi ratsukseni sain norjanvuonohevosen, Trudin. Harjattiin ja laitettiin ratsut kuntoon ja lähdettiin maneesille. Trudi oli ihan mukava ja kivoja pätkiä tuli kaikissa askellajeissa. Vähän olin kuitenkin hukassa, mutta kai se sallitaan kun ihan uusi ratsu alla. :D Tein ihan perusjuttuja eli ratsastin kahdeksikolla ja siirtymisiä. Ratsastusta ei muuten yhtään helpottanut se, että satula vaan pyöri hepan selässä ja valui koko ajan vasemmalle vaikka kuinka laittoi vyötä kireälle. Kuulemma kaikki satulat tahtovat pyöriä tällä hepalla.. Ratsastuksen jälkeen oli vuorossa juoksutus ja pääsin tutustumaan seuraavan päivän ratsuuni. Kyseessä oli tamma ja nimeltään Presja. Siitä tuli aamulla ihan mieleen Lola, sillä molemmat ovat samanvärisiä ja niillä on samanlainen loimi! Olin vienyt P:n vain ulos aamulla ja heti kun hain sen päivällä tallista harjaukseen, tykkäsin siitä. Joskus joistakin vain pitää heti ensi silmäyksellä, eikä syytä välttämättä ole. Presja käyttäytyi koko ajan tosi hienosti niin tallissa, ulkona kuin maneesissakin ja vaikken ole kovin kokenut juoksuttaja niin hyvin se mua kuunteli. :) Tamma on aika vauhdikas tapaus ja purkikin intoaan laukassa hieman pukittelemalla. Hyvä vaan, sillä huomenna kiipeän tosiaan sen selkään! Tällä tietoa ratsastan myös Vaavi-nimisellä hepalla, joka paranee jalkavammasta. Ps. Tämä teksti tuli vahingossa ton kuvan kuvatekstiksi.. Kuvan poni on ihana oripoika, jonka voisin pakata matkalaukkuun!

Oikealla lankatarhoja, takana uusi talli ja keskellä kuvaa näkyy kentän reuna ja taustalla kartano. Oikealla vanhoja raunioita, joiden yhteen "osaan" on rakennettu toinen talli.


Muita hevosia emme liikuttaneet, joten seuraavaksi haimme loput hevoset sisälle kun alkoi tulla pimeä. Samalla alkoi tuulla ja täällä kuulemma tuulee monesti iltaisin ja öisin, nytkin on kamala tuuli ulkona! Sitten pestiin suitset joita käytimme ja saatiin sen jälkeen noin tunnin tauko, jonka jälkeen oli vielä iltatalli. Iltatallissa ruokittiin ja juotettiin kaikki eläimet, pudotettiin lisää heinää alas, tehtiin aamuruuat valmiiksi ja suljettiin lopuksi tallit. Nyt olen vain syönyt hedelmärakeita, selannut puhelinta, istunut sohvalla ja katsellut Selviytyjä. Tästä varmaan syön vielä iltapalaa ja ehkä katsellaan lisää telkkaria ennen nukkumaan menoa. Aamulla odottaa taas herätys tallihommiin! Kivasti olen jo oppinut esim. hevosten nimiä ja ruokintoja, hommat helpottuu mitä nopeammin opin ne.
-Hanna

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti