9. tammikuuta 2015

Paluu Carterin satulaanTervehdys taas! Tämä postaus piti julkaista jo parisen päivää sitten, mutta en ole yksinkertaisesti jaksanut tai ehtinyt. Vuoden ensimmäisenä päivänä en ollut tallilla, mutta siitä eteen päin olen ollut joka päivä. Yleensä olen aamulla herättyäni syönyt nopeasti, kipittänyt bussipysäkille ja käppäillyt sitten hieman reilut kolme kilsaa lähes pelkkää ylämäkeä tallille. Päivästä riippuen olen hoitanut ja liikuttanut yhdestä kolmeen hevosta/aasia. Sitten sama taivallus takaisin bussipysäkille ja bussilla kotiin. Yhtenä päivänä päätin kävellä koko matkan kotiin asti, sillä bussin odottelu parikymmentä minuuttia kovassa pakkasessa ei houkutellut. Kotiin päästyäni olen vain syönyt, löhöillyt sohvalla katsellen telkkaria ja selaten nettiä. Sitten nukkumaan ja sama taas seuraavana päivänä. Paljon muuta en ole sitten ehtinyt.


Postauksen varsinainen aihe on kuitenkin pitkästä aikaa Carter, joka onkin yksi syy siihen miksi tallilta ei ole voinut olla poissa. Kiipesin nimittäin lauantaina Carterin kyytiin yli kuukauden tauon jälkeen. Heppa vietti muutaman viikon joulukuun puolella täyslepoa, käyden ainoastaan tarhassa. Nyt vihdoin pääsin taas sen selkään ja oli kyllä mukava palata sinne! Täysin tutulta siellä ei kuitenkaan tuntunut, sillä C on päässyt hieman pyöristymään lomansa aikana ja hetki menikin totutellessa paksumpaa ratsuun.. :D Kävelimme paljon ja otimme sitten pari kierrosta ravia molempiin suuntiin, jotta nähtiin onko tapahtunut mitään eroa liikkumiseen ennen lomaa. Täytyy sanoa, että kyllä hieman jännitti kerätä ohjat käteen ja lähteä ravaamaan ensimmäistä kertaa. Olisiko hevonen yhtä epäpuhdas kuin aikaisemmin? Mitä jos se on mennyt pahemmaksi? Voisiko se olla täysin toipunut?


Hieman sain huokaista helpotuksesta ravattuani pari kierrosta, sillä vaikka C ei ollutkaan täysin puhdas, niin oli sen liikkuminen huomattavasti parempaa kuin ennen lomaa. Ollaan nyt keskusteltu asiasta opettajan ja muiden hevosen liikkumista nähneiden kanssa. Se on tietysti aika jäykkä, mutta todella innokas ja varmaan sekoaisi jos saisi nostaa laukan tai ylittää edes yhden maapuomin. Se ei ole puhdas, mutta mennyt paremmaksi. Ennen lomaa ongelma oli selvästi etujaloissa, mutta nyt se onkin liikkunut niiden osalta taas puhtaasti kun taas takapää on ollut jäykkä ja toinen takajalka huonompi. Hieman outoa on se, että tämä takajalka on samanpuoleinen kuin aiemmin onnuttu etujalka, eikä ristikkäinen jalka niinkuin yleensä.. Carterin pitäisikin nyt sitten päästä klinikalle yhden toisen könkkähepan kanssa näyttämään jalkojansa. Hyvä niin! Toivottavasti syy löytyy ja saadaan hepat taas kuntoon. :)Lauantaista lähtien ollaan käyty Carterin kanssa liikkumassa päivittäin tarhailun lisäksi. Käyntiä mennään suurin osa ajasta ja ravia otetaan muutama kierros suuntaansa. Heppa on joka kerta ollut oikein utelias ja innokas. Se on selvästi tykännyt päästä vähän liikkumaan ja pari kertaa karannut ravillekin omin lupineen kun kaveri on mennyt vierestä vauhdikkaammin ohitse. Kiltisti se on silti ollut, vaikka takana onkin lomaa ja sitä ennen kevyttä liikuntaa. Loppu viikko mennään samalla liikunnalla, seuraavista viikoista ei ole vielä mitään tietoa. En tiedä vielä milloin hepat pääsevät klinikalle ja miten sen jälkeen edetään. Siitä lisää sitten, kun asia selviää ja saadaan tietää miten jatketaan. :)
-Hanna

Ps. Kaksi ensimmäistä kuvaa olen napannut puhelimella ja loput ovat Lindan ottamia. Osa kuvista vähän pienempinä tällä kertaa, jotta eivät menisi laadultaan aivan surkeaksi. Tallensin kuvat suoraan puhelimeeni ja muokkasin ja tällä kertaa ne eivät oikein pitäneet asiasta, eikä bloggerkaan kohdellut niitä hyvin..

3 kommenttia:

 1. Moi! Linkkasit blogisi blogiini, ja teen nyt sitä postausta. Esittelisin sinun blogisi, mutta kuvia ei saa kopioida blogistasi. Voisitko lähettää minulle muutaman (4-6) kuvaa, joista tekisin kollaasin blogien esittelypostaukseen, sinun blogisi esittelyn kohdalle? sposti: tiamikaela(at)outlook.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kun esittelet blogini, laitoin sulle sähköpostia. :)

   Poista
  2. Sain viestin, kiitos. Postauksessa selvästi lukee, etteivät kuvat kuulu mulle, ettei sitten tule mitään väärinkäsityksiä. Ja laitoin kommenttia varmistaakseni, että saisin muutaman kuvan lainata tätä varten, kun blogissasi lukee selvästi, ettei kuvia saa kopioida. :)

   Poista