5. tammikuuta 2015

New year, new beginning

Jo viime vuonna piti postailla vuoden suunnitelmista ja tavoitteista tammikuun alussa. Kävin selailemassa pitkästä aikaa vanhoja postauksia ja huomasin ettei sellaista postausta ikinä tullutkaan. Nyt korjataan sekin asia ja mietitään tätä pari päivää sitten alkanutta vuotta 2015. Koska koko vuotta on kuitenkin eletty vasta se pari hassua päivää, en ainakaan itse vielä hirveästi tiedä mitä vuosi tuo tullessaan. Tämä vuosi voidaan aloittaa ihan puhtaalta pöydältä ja edessä on enemmän tuntematonta kuin vuosi sitten. Viime vuonna olin vielä lukiossa ja tiesin koko kevään menevän koulun käyntiin ja sitten toivottavasti valmistuisin sieltä. Olin siis puolet vuodesta kiinni koulussa ja tiesin suurin piirtein mitä tapahtuu. Nyt taas koulua ei ole, eikä edelleenkään töitäkään, joten elämä voi mennä ihan mihin suuntaan tahansa. Vuosi sitten myös hevoselämässä oli varmempaa, esimerkiksi tavoitteita oli helpompi asettaa ja suunnitella tulevia kilpailuja. Silloin Carter oli kunnossa. Tälläkään hetkellä ei ole vielä tietoa mitä meidän tulevaisuudesta tulee. Jatkanko valmennuksia jollain toisella ratsulla vielä kauan ja mihin kisoihin on mahdollista päästä.


Jos nyt sitten mietitään niitä hevosiin ja ratsastukseen liittyviä suunnitelmia ja tavoitteita, sen verran kuin niitä voi jo ajatella. Tavoitteena on kehittyä niin koulu kuin esteratsastuksessakin ja päästä käymään mahdollisimman monet kilpailut, oli ratsuna sitten kuka tahansa. Toiveissa on mennä koulua ainakin kotitallilla heB-heA tasolla ja jos sopivat kisat tulee kohdalle niin miksipä ei lähteä taas muuallekin kouluaitojen sisälle. Esteitä nyt ainakin pitäisi päästä kisaamaan myös ulkopuolissa ja jos ratsu vaan on sopiva niin pääsen toivottavasti jatkamaan 90-100cm tasolla. Saa nähdä millainen kisakausi on edessä.. Tammikuun puolen välin kieppeillä meillä pitäisi olla jonkinlainen kisapalaveri, jossa sitten varmasti selviää lisää. Yksi kevään isoimmista haaveista ja tavoitteista on jälleen kevät Niinisalo. Jos vaan sinne sopiva ratsu on käytössä ja kaikki muu kohdallaan, niin varmasti lähden!

Odotan kovasti jo kaikkia tehokkaita koulu sekä rataestetreenejä ja sitä kun pääsee taas maastoesteille. Koulussa ja esteillä pyrin saamaan mahdollisimman paljon lisää kokemusta kisoista, oppimaan uutta ja tekemään tasaisia ja varmoja ratoja. Jos pääsen kenttäkisoihin, niin tavoitteena on saada puhtaat estekokeet. Viimeksi saatiin koulusta paremmat prosentit kuin odotin ja ilman niitä paria pikkuvirhettä estekokeissa, oltaisiin oltu viidentoista parhaan joukossa. Niin lähellä, niin lähellä! Maastotreeneissä olisi kiva päästä hyppäämään jotain uusia esteitä ja tekemään taas kaikkia hauskoja ja vaativampia tehtäviä. Kesällä on varmaan tulossa taas valmennusleirejä ja jos olen silloin paikalla, niin kenttäleirille olisi kiva osallistua. Nämä ovat nyt sellaisia yleisiä haaveita. Kaikki riippuu hyvin paljon siitä, mikä hevonen mulla on käytössäni ja miten meillä menee.


Topin kanssa jatketaan normaalisti maastoilua ja Vapun kanssa tehdään kaikkea kivaa mitä keksitään. Treenataan kaksistaan hyvällä mielellä ja hullutellaan. Olen jo vähän miettinyt, että voitaisiin ehkä osallistua keväällä järjestettävään Dress&Dressage pukukoulukilpailuun, jos vain keksitään kiva puku ja heppa pysyy kunnossa. Toivottavasti pääsen ratsastamaan tulevan vuoden aikana myös muilla kivoilla hevosilla ja oppimaan paljon uutta ihan hevosten käsittelystäkin, en vain ratsastuksesta! Ossin kanssa haluan olla paljon aktiivisempi ja saada pikkuaasi treenaamaan taas kunnolla, sekä tutustua siihen paremmin. Monipuolista ja hauskaa liikuntaa säännöllisesti niin poitsu saadaan taas hyvään kuntoon. Kärrytkin sille voitaisiin joku päivä Kitin kanssa lykätä vedettäväksi säiden salliessa ja itsekin olisi hauska päästä kokeilemaan ajamista, se olisi jotain ihan uutta!


Niin kuin jotkut tietävätkin, olen jo kauan haaveillut ulkomaille lähdöstä. Nimenomaan hevoshommiin. Mietiskelin lähtöä jo viime vuonna koulun loputtua, mutta päätin sitten jäädä vielä tänne treenaamaan talven yli ja etsimään jotakin työtä. Nyt olen alkanut ajatella asiaa vakavammin ja tänä vuonna olisikin suunnitelmissa päästä vaihtamaan vähän maisemaa ja lähteä katsomaan hevoselämää kotimaan ulkopuolelle. Paljon olen asiaa miettinyt ja katsellut vapaana olevia paikkoja lähes päivittäin, mutta mitään en ole päättänyt. Nyt yritänkin kuumeisesti löytää töitä täksi talveksi/kevääksi ja kasvattaa hevostietämystäni niin paljon kuin voin ja nauttia tästä ajasta näiden rakkaiden hevos-ja ihmisystävien kanssa. Kuten kirjoitin, en ole päättänyt asian suhteen oikeastaan mitään, mutta sopiva aika lähteä voisi olla joskus loppukesästä tai alkusyksystä. Mutta eihän sitä ikinä tiedä miten elämä menee ja mitä päivät tuo tullessaan. Voi olla, että jos sopiva paikka löytyy aikaisemmin ja asiat järjestyvät, niin lähden piankin siihen seikkailuun joka odottaa tuolla jossain..
-Hanna

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti