4. joulukuuta 2014

Ciao sanoo hei

Kuvat Linda P. Valitettavasti saatte taas kestää maneesilaatua, mutta onneksi ulkokuviakin on. :)Moikka! Päätin esitellä teille blogissa joskus aiemminkin esiintyneen hevosen, Ciaon. Ciao nimittäin toimii tällä hetkellä valmennus-ja kisakaverinani Carterin ollessa kevyemmällä. Ciao (tai Taukki, Tahvo..) on 2006 syntynyt ESH-ruuna, joka tekee tuntihepan töitä ratsastuskoululla. Koulutustasoltaan Ciao on heA ja esteitä hypännyt yksittäisenä 140cm asti. Ciao on kilpaillut esteitä seura/aluetasolla 100cm asti vaihtelevalla menestyksellä. Kotikisat sujuvat nykyään pääsääntöisesti ongelmitta, mutta ulkopuolisissa se osaa vielä toisinaan olla hieman hankala. Heppa on aloittanut myös kenttäratsun uran harrasteen tasolla ja vaikka maastoesteet eivät kotona enää ole ongelma, ei Ciao ole päässyt yrityksistä huolimatta vielä yhtäkään kenttästarttia maaliin asti. Eiköhän sekin päivä vielä tule! :) Ciao on hyvin kapasiteetikas ja laadukas hevonen ja luonteeltaan se on kiltti ja utelias. Tässä muutama fakta Tahvosta, nyt voisin kertoa omat ajatukseni hevosesta.
Kovin kauas en Carterista siirtynyt, sillä Carterhan on Ciaon setä. Ciao ei myöskään ole mulle mikään uusi tuttavuus, sillä hoidin ja ratsastin sillä hieman enemmän vuonna 2011-2012. Se on myös aina kuulunut suosikkeihini. Ciaon saapuessa tallille nuorena ja osaamattomana heppalapsena, tykkäsin siitä jostain syystä heti. Kaverini ratsasti ja koulutti sitä hyvän aikaa ja vihdoin alkoi näyttää siltä, että Ciaosta olisi kuin olisikin tuntihepaksi. Kesällä 2011 valmentaja ilmotti, että hevosta voisivat nyt halukkaat kokeilla valmennuksissa ja laitoinkin heti viestiä asiasta ja seuraavalla koulutunnilla Ciao oli ratsunani. Tykkäsin siitä yhä enemmän ja tunti meni hyvin. Seuraavana maanantaina Tahvo teki ensimmäisen kurssituntinsa. Olin itse kuskina ja pääsin nyt hyppäämään sillä ensimmäistä kertaa. Ja myös putoamaan. Aloin hoitamaan Ciaota syksyllä ja seuraavan vuoden kävinkin sen selässä melko useasti, niin kurssitunneilla kuin valmennuksissa. Sain Tahvon ratsukseni aina kun en jostain syystä voinut ratsastaa Carterilla tai kun sitä toivoin. Se oli mun kakkosratsu ja yhdessä mentiin niin koulua kuin esteitäkin ja kerran käytiin myös maastossa hyppäämässä.

Ja näin vaihtuu laukka!Keväällä 2012 kuitenkin lopetin Ciaon hoitamisen ja kun tarkemmin mietin niin en osaa sanoa siihen syytä. Myös ratsastuskerrat vähenivät, vaikka tykkäsin hepasta edelleen paljon. Kesällä 2013 menin Ciaolla taas pitkästä aikaa yhden tunnin. Varmaan samoihin aikoihin mietin pitäisikö taas alkaa mennä sillä enemmän ja kisatkin taisivat käydä mielessä. Kaikki oli kuitenkin vain ajatuksen tasolla ja Ciaon selkään palasin uudelleen vasta marraskuussa 2014. Tarvitsin jonkun kivan ratsun tunnille Carterin ollessa kevyellä ja niinpä toivoin Tahvoa ratsukseni. Menin sillä ensin lauantaina ratsastuskoulun tunnilla ja maanantaina hyppäsin valmennuksessa. Hyppäsimme paria erilaista rataa ja tehtävät sujuivat hyvin. Keskiviikkona jatkettiin esteiden parissa, nyt pitkää puomisarjaa ja jumppista hypäten. Valmennuksen jälkeen kysyin voinko käydä Ciaolla kaikki valmennukset, kunnes Carter on jälleen kunnossa. Ilmottauduin myös sunnuntain estekisoihin, jossa hypätään 90cm ja kisataan sennumestaruudesta. Nyt vaan kaikki peukut ja kaviot pystyssä että selvitään radasta hengissä! :) Hevonen kyllä osaa ja hyppää, kunhan vain siis ratsastajakin tekisi parhaansa eikä typeriä virheitä tulisi. Kisoista tuleekin postausta sitten toivottavasti ensi viikolla.
-Hanna
Lopuksi vielä tyylikäs kaverikuva!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti