2. marraskuuta 2014

Myday työpäivä tallilla

Tässä tulee toiveena ollut Myday työpäivästä tallilla, joka ei ollut tänään vaan lauantaina. Mukaan otin myös töiden jälkeiset jutut, eli saatte nyt koko päivän aikataulun! :)

1. Ollaan juuri saavuttu tallille ja aurinko on nousemassa. Maa on valkoisena. 2. Carter ja sen kamut odottavat aamupalaa. 3. Heinien jakoa. Heinä onneksi vaihtui vihreämpään, jota on paljon mukavampi ja helpompi käsitellä kuin edellistä. 4. Yks mun lempparitöistä, peacemakerien jako! Hepoille on niin kiva tehdä erilaisia ruokasekotuksia. :D

6.30 Herätys, aamutoimet ja aamupalaksi paahtoleipää mangososeella.
7.00 Lähtö Kitille, josta 7.15 yhdessä tallille.
7.30 Tallilla, ruuat kahvioon ja sitten avaamaan talli. Ensiksi valot päälle, ryhmiksissä asuvat hepat kiinni ja ovien alahaat auki. Avataan satulahuoneet+kuivari ja luetaan ilmoitustaululta onko jotain erityistä huomioitavaa.
7.40 Jaetaan heinät.
8.00 Jaetaan peacemakerit.
8.20 Loimitetaan hevoset.
8.30 Aletaan viedä hevosia ulos. Kaikkina muina päivinä paitsi näin lauantaisin tuntihepat menevät ensin ulos ja sitten vasta yksityiset, mutta nyt ulos menevät vain yksärit.
9.00 Hepat ulkona. Pestään juotettavien vesikipot ja vaihdetaan vedet, aletaan siivota karsinoita. Aloitetaan tyhjistä yksäreiden karsinoista ja siirrytään tuntsakarsinoihin kun hepat menevät tunneille.
10.30 Karsinoiden siivouksen lomassa autetaan klo 11 tuntilaisia tarvittaessa hevosten kanssa. Kaikki saavat ratsunsa itse kuntoon, joten menemme vain avuksi maneesille.
10.45 Karsinat on saatu siivottua, haetaan uudet turpeet. Syödään ekan kerran, juon juotavan jugurtin. Meillä molemmilla on tunti klo 12-13, joten mennään laittamaan hevoset kuntoon.
12-13.00 Ollaan ratsastamassa. Menen pitkästä aikaa Almalla.

1. Murot tuntsareille, niillä on ihanan erivärisiä kippoja. 2. Ekoja heppoja pihalla. Oli edelleen hieno aurinkoinen aamu ja teki kovasti mieli vain lähteä maastoon! 3. Armas ja Ossi sanoo toisilleen hyvää päivää. 4. Hepat ulkona ja eikun siivoamaan karsinoita. Mun suosikki talikko on totta kai pinkki.

1. Tällä ihanalla neidillä menin pitkästä aikaa tunnilla ja oli varsin hauskaa! 2. Topi odottelee portilla pääsevänsä sisälle syömään, mutta mä vain otan kuvia.. :D Kyllä se lopulta sai ruokaa. 3. Hevosten hoidon lisäksi päivään kuuluu myös yksi pieni aasi. 4. Mun rakas puskailuystäväni Topsu valmiina retkelle.

13.15 Palataan talliin. Laitan Alman karsinaan ja vaihdan kuulumisia kavereiden kanssa.
13.30 Jaetaan päiväheinät ja peacemakerit. Muina päivinä haetaan tuntsarit sisälle ennen pm-jakoa.
13.45 Aletaan hakea yksäreitä sisälle, muina päivinä tulevat hieman myöhemmin sisälle. Kaikki paitsi yksi villivarsa tulevat kiltisti sisälle.
14.10 Ollaan saatu hepat sisälle, lykätään pm:t karsinoihin.
14.20 Katsotaan juotettavien vedet, täytetään heinä ja pm kärryt täyteen seuraavaa varten.
14.30 Mennään syömään ja katsotaan tunnin kuvasaldo.
15.10 Kastellaan ja lakaistaan käytävät ja kerätään ruokakipot pois. Meillä on onneksi pikkuapulaisia, niin homma on pian ohi!
15.30 Hommat tehty. Katson kisakamat kokoon. Iltapäivä tarhaajat viedään ulos.
16.00 Työvuoro loppuu virallisesti. Harjaan Topin valmiiksi maastolenkkiä varten.
16.30 Omat ja hepan kamat päälle.
16.45 Lähdetään Kitin ja Arskan plus Lindan ja Röllin kanssa maastoon.
17.30 Palataan takaisin tallille. Hoidan Topin nopsaa pois.
17.35 Lähden jalkaisin seuraksi viemään Arskaa omalle tallilleen vähän matkan päähän.
18.25 Tallilla takaisin, käydään vielä syömässä loput eväät kahviolla.
18.55 Lähdetään kotiin.
19.30 Vihdoin kotona.
19.45 Käyn saunassa. Ihanaa päästä lämpimään pitkän ja kylmän päivän jälkeen!
20.30 Syön kunnon lämpimän ruuan.
21.-22.00 Katselen tv:stä Amazing Racen ja syön herkkuja.
22-23.00 Katson vielä aiemmin päivällä tallennetun Once upon a timen.
23.15 Katson kotona olevat kisakamat kokoon ja pakkaan, teen eväsleivät aamulle valmiiksi.
23.35 Ajattelin laittaaa tämän postauksen bloggeriin, mutta olen niin väsynyt että päätän siirtää sen huomiselle. Lähden siis nukkumaan muutaman tunnin, sillä sunnuntaina on aikainen herätys kello 5.15.
-Hanna

1. Arska mulkoilee mua.. 2. Ja tätä söpöläistä, jonka kanssa leikittiin raipalla. 3. Päivän kunnon ateria, josta masu tulikin hyvin täyteen. 4. Tv:n katselua ja herkuttelua, siihen on hyvä lopettaa pitkä päivä. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti