25. marraskuuta 2014

It's a bad day, not a bad life

Postauksen kaikki kuvat Linda P. Pahoittelut huikeasta maneesilaadusta! 

Jäykkä ratsu. Kuski joka ei taaskaan osaa ratsastaa. Kolmijalkainen hevonen. Peruuntunut koulufinaali. Huoli rakkaan hepan voinnista.. Että näin. Ei mene ihan niinkuin elokuvissa tällä hetkellä. Kai sitä vaan pitäis uskoa otsikkoa. Ne on vain pahoja päiviä, mutta elämä on silti ihan kivaa. Joka päivässä on jotain hyvää. Nyt ei vaan taas oikein tunnu siltä hevosrintamalla. Onneksi muut hepat on terveitä ja vain tämä yksi jalkavammainen tällä hetkellä.
Lauantaina olin Carterin kanssa koulutunnilla. Pitkästä aikaa kanget päässä ja tarkoituksena ratsastaa se hyvin läpi sunnuntaita varten. Pätkittäin sieltä tuli kivaa menoa ja sai vain istua kyydissä muutamia askelia, mutta paljon huonommin se sujui kuin olin ajatellut. Tehtävänä jälleen pohkeenväistöä, joten siellä me viimeisenä mentiin tehtävää. Väistöissä oikealle tuli oikeasti pari kivaa kertaa, mutta yhteenkään kertaan vasemmalle en ollut tyytyväinen. Tunnin jälkeen oli kyllä niin mieli maassa ja masennus. Voisin joku päivä opetella ratsastamaan. Carter meni myöhemmin vielä leiritunnille ja illalla tulikin Riinalta viestiä, heppa on ep. Jos on samanlainen tai pahempi sunnuntai aamuna, niin ei startata kisoissa.
Sunnuntaina tehtiin Kitin kanssa aamu- ja päivätalli ja kuulin uutiset hepan liikkumisesta heti sen palatessa maneesista. Edelleen ep, mutta ei onneksi pahempi vaan samanlainen kuin lauantaina. Peruttiin lähdöt koulukisoissa, sinne meni se finaali. Tosin ei meillä varmasti olisi ollut mitään mahdollisuuksia jos oltaisiin yhtä hienosti menty kuin lauantaina ja muutenkin luokassa oli pari ihan omaa latuaan olevaa ratsukkoa. Olisin varmaan voinut osallistua jollain muulla tallin hevosella, mutta en sitten tehnyt sitä. Sen sijaan lähdettiin töiden jälkeen Ossin kanssa peltolenkille pimenevään iltaan. Maneesilta käytiin vielä nappaamassa pullat ja kurkkaamassa kisoja ennen kotiin lähtöä.
Itse en nähnyt Carterin liikkuvan sen ollessa ep ennen kisoja, joten en tiedä miltä se näytti. Kävin päivän aikana pariin kertaan moikkaamassa sitä karsinassa, rapsuttelin ja annoin tallista löytämäni pienen kuusenhavun. Siellä se tyytyväisenä lepäili ja seuraili tallin vilinää. Kävin sen jalat läpi, mutta mikään ei ole kuuma tai muuten erilainen kuin toiset. Viikonloppuna ei tiedetty mistä epäpuhtaus johtuu, mutta itse ajattelin mielessäni jo kaikkea kamalaa.. Niin vain on kova huoli heppaystävästä, vaikkei oma olekaan. Rakas se silti on ja sen terveys on mulle tärkeintä. Maanantaina se oli kevyesti liikkeellä ja ei vieläkään puhdas, mutta parempi silti. Illalla se sai linimentit jalkoihin ja rapsutuksia. Oman kouluvalkkuni menin C:n siskopuolella, Cordella.Tänään meillä oli avoimien ovien harjoitukset, joissa mun piti olla Carterin kanssa. Koska ruuna jatkoi kevyellä linjalla, olin harjoituksissa vararatsulla Vapulla. En olekaan muistanut kertoa, että tallilla pidetään 30.11 jouluiset avoimet ovet ja esiinnyn siellä estekatrillissa. Tulee varmaan taas tosi kivaa! Alunperin piti tosiaan mennä Carterilla, mutta menenkin nyt sitten Vapulla. Harjotukset menivät lopulta ihan kivasti vaikka alku olikin aikamoista sekasortoa. Vappu innostuu kaikista leikeistä ja kisoista tosi paljon ja kuumuu. Tänäänkin se oikein ampaisi laukkaan kun lähdettiin liikkeelle.. Toivottavasti rouva malttaa edes hieman kuunnella pidätteitä varsinaisella h-hetkellä, eikä kaahaile liikaa ja jätä mua matkan varrelle. :D Huomennakin on treenit ja viideltä pitäisi olla myös estevalmennus. Vielä ei ole tietoa olenko menossa jollakin varahepalla vai menenkö ollenkaan. Tänäänkin kävin vähän pitämässä Carterille seuraa, rapsuttelemassa ja harjaamassa sen huolellisesti. Huomenna yritän ehtiä tekemään saman.
-Hanna

4 kommenttia:

 1. Kiva postaus vaikka C onkin ep, toi eka ravikuva on ihana kun Carter on hieno ja sä vaan virnuilet.. :D Paranemisia Suurelle Ruskealle, ihan huippua nähdä Puppe avoimissa ovissa jos se on ihan vinkeä :'D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo toi on siitä alusta kun käskin hidasta ratsua hieman eteen ja se lähti laukkaan.. :D Vappu tulee luultavasti vähän kuskaan mua siellä, kun lähtö on vielä vierekkäin Roopen kanssa niin se pitää sitä kisana!

   Poista
 2. On kyllä mahdottoman komea hevonen! Ja tosi hienosti näytät myös ratsastavan :) Liityin seuraamaan taipaletta :) Oikein paljon tsemppejä teille jatkoon :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos paljon! C on komein. ;) Ja tervetuloa mukaan matkaan. :)

   Poista