20. marraskuuta 2014

Carterin tallikaverit

Heippa! Nyt onkin luvassa aikaisemmin syksyllä toivottu postaus Carterin tallikavereista. En ollut aluksi ihan varma mitä kaikkia hevosia tässä esittelisin, mutta päädyin sitten tarkastelemaan tarkemmin C:n karsina/tarha/laidun kamuja. Näitä ovat kaksi mukavaa suokkipoikaa, Nikoreeni ja Hurmurilla. Myös muutama muu tallin asukki saattaa esiintyä tekstissä, mutta nämä kaksi hevosta ovat ne joiden kanssa Carter on eniten tekemisissä.

Osa kuvista on jo nähty blogissa aiemmin, mutta näistä hevosista mulla ei ole paljon kuvia joten valinnanvaraa ei juuri ollut. Tässä ollaan Humman kanssa uimassa ihana kesäpäivänä viime kesänä. Kuva Linda P.
Carter on pienen laumansa johtaja. Edellisessä tarhaporukassaankin se oli aika korkealla arvojärjestyksessä, mutta ei pomo niinkuin nyt. Suurimman osan päivästään se siis viettää tämän pienen suomenhevoslaumansa kanssa tallissa sisällä tai sitten ulkoillen. Nikoreeni ja Hurmurilla (tutummin Niilo ja Humma) ovat molemmat mukavia ruunaherroja. Ne eivät ole mulle kuitenkaan kovin tuttuja. Yhteensä olen niillä mennyt varmaan noin kymmenisen kertaa ja heposten käsittely on tullut tutuksi siinä samalla sekä tallihommia tehdessä. Itse henkilökohtaisesti pidän enemmän Niilosta. Molemmat ovat ihan taitavia niin koulussa kuin esteillä ja ovatkin kilpailleet näiden lajien lisäksi myös kenttää aluetasolla.

Niilo riemuitsee ensimmäisestä päivästä laitumella viime kesänä. Kuva Kiti S.

Humma tuli ratsastuskoululle ja aloitti tuntsarin hommat muistaakseni vähän aikaisemmin kuin Niilo ja ennen sitä se oli juokssut jokuset lähdöt V-65 raveissa. Nykyään se on kuitenkin täysipäiväinen ja pätevä ratsu. Humma on syntynyt vuonna 2000 ja koulutustasoltaan se on he:A sekä hyppää metrin ratoja. Kenttää se aloittanut kisailemaan harrasteessa. Niilo on hieman nuorempi ja syntynut 2003. Reippaalla ja rohkealla suokilla ei ole ravitaustaa. Sen koulutustaso on he:B-heA, mutta esteistä se tykkää enemmän. Se ei juuri kyttäile mitään ja maastoesteetkin sujuvat hienosti. Humman tapaan se on aloittanut kenttähevosen uran harrasteen tasolla, mutta siinä on varmasti poweria korkeammallekin tasolle. Molemmilla hevosilla olen mennyt sekä koulua että esteitä ja Hummaa käynyt uittamassa viime kesänä.

Tämä kuva on aiemmin keväällä nähty blogissa, mutta pojat vaan on niin suloisia että pakko julkaista! :) Tässä siis koko porukka yhdessä, nauttimassa auringon lämmöstä viime keväänä. Kuva Aino H.

Kolme heppakaverusta tulevat hyvin toimeen keskenään ja C ei muutenkaan ole mikään muita hevosia vihaava tapaus vaan tulee yleensä hyvin toimeen kaikkien kanssa. Totta kai nämäkin kolme välillä kinastelevat ja selvittelevät asemaansa laumassa, mutta sehän on vain aivan normaalia hevosten käyttäytymistä ja pääsääntöisesti ne ovat rauhassa ja rennosti keskenään kavereita. Kuten sanoin, Carter tulee hyvin hevosten kanssa toimeen eikä ole ilkeä muille. Sitä ei esimerkiksi tunneilla häiritse vaikka kaveri tulisikin vahingossa liian läheltä. Sen aikaisempaan tarhalaumaan kuuluivat ruunat Allu, Ciao ja Roodos, jotka tälläkin hetkellä asuvat "suokkiporukan" naapurissa ja ovat toisiinsa yhteydessä kaltereiden läpi. Näiden hevosten kanssa samalla käytävällä ja karsinanaapurina asuu vielä ponitamma Ragela, joka myös tulee poikien kanssa toimeen. Tässä nyt on oikeastaan esiteltynä Carterin kamut! Kyllähän mukaan voisi lisätä vielä useampiakin tallin hevosia, jotka käyvät samoilla tunneilla, ovat viereisessä tarhassa/laitumella tai vaikkapa kaverini ratsu Nella jonka kanssa ollaan monesti samaan aikaan ratsastamassa.
-Hanna

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti