30. marraskuuta 2014

Blogitalli haaste: Joulukuun suunnitelmatMoni on jo varmaan törmännyt uuteen blogiportaaliin, Blogitalliin. Niin mäkin. Blogitallista löytyy joka viikko uusi haaste ja tällä kertaa se oli "Joulukuun suunnitelmat". Joulukuu alkaa jo huomenna ja joulutunnelmaan saa alkaa virittäytyä ihan virallisesti! Itse en ole mikään talven ystävä, en pidä kylmästä enkä lumesta. Silti rakastan joulua. Sen odotusta, lahjojen ostoa, paketointia ja niiden avaamista, jouluruokia ja kaikkia jouluherkkuja, jouluvaloja ja koristeita, joita ripottelen aina ympäri kotia, joululauluja ja aaton taianomaista tunnelmaa.. Lista on pitkä! Jouluaattoaamun vietän kavereiden kanssa tallilla jouluratsastuksessa, vaihtaen lahjat ja kuunnellen joulurauhanjulistuksen. Loppupäivän olen kotona, syön, rentoudun, avaan lahjat, katson jouluohjelmia telkkarista.. Miten sitten vietän koko muun kuukauden ja mitä suunnitelmia juuri tälle vuodelle on? Ne selviävät tässä postauksessa.

Tässä ollaan Carterin kanssa pellolla parisen vuotta sitten, jolloin luntakin oli kunnolla. Seurana Aino ja Ebe, ollaan niin fiksun näköisiä jälleen kerran! Kuva Janika H.

Kaverikuvaa Pontuksen kanssa plus Kiti ja Ressu. Kuva Rosa S.

Tehdäänpä ensin pieni kurkkaus ns. siivielämän puolelle. Aiemmin syksyllä aloitettu töiden haku jatkuu edelleen ja yritänkin pikaisesti löytää jotakin rahanlähdettä. Tällä hetkellä menot ovat suuremmat kuin tulot ja jotain asialle pitää tehdä, jotta aktiivista valmentautumista ja kilpailemista pystyy jatkamaan samaa tahtia ja olisihan se kiva jos rahaa olisi johonkin muuhunkin omasta takaa! Töitä olen etsinut jo jonkin aikaa, mutta vielä ei ole tärpännyt. Vietän siis edelleen hieman venähtänyttä kesälomaa, jolle jäin kesäkuun alussa valmistautuessani lukiosta. Eiköhän tää puolivuotta ala jo olla ihan hyvä loman pituus.. :D Joulukuussa tulen myös tietysti viettämään aikaa kavereiden kanssa tallin ulkopuolellakin, mm yhteisillä jouluostoksilla olisi kiva käydä. Ollaan myös menossa isolla porukalla katsomaan viimeinen Hobitti yönäytökseen ja sitä ennen tai pian jälkeen pitäisi Kitin kanssa katsella toinen sekä kolmas Taru sormusen herrasta -leffat. Koska ne nyt vaan on hyviä, viime kerrasta on aikaa ja liittyhän ne aika läheisesti Hobittiin. Näiden lisäksi saatetaan tehdä äidin kanssa joku pikkumatka tai sitten jätetään se ensi vuoden puolelle. Joulun lähestyessä koristelen kodin juhlakuosiin, leivon pipareita ja joulutorttuja, sekä juon ihanaa glögiä. (Josta itseasiassa aloin tykätä vasta pari vuotta sitten!)

Jälleen yhteiskuvaa. Tällä kertaa C:n kanssa ja Kitin ratsuna Nella. Talvella 2013 kenttä oli ihan hyvässä kunnossa jonkin aikaa. Kuva Emmiina K.

Loppukeventelyjä Carterin kanssa vuonna 2012. Kuva Veera S.

Sitten siihen varsinaiseen blogin aiheeseen, eli mun todelliseen elämään. Tallilla tulen käymään normaalisti ja ratsastan tehokkaasti jouluun asti. Valmennukset jatkuvat ihan jouluviikolle. Meillä on vielä tallilla kahdet estekilpailut tulossa, ennen kuin vuoden kisakausi saadaan päätökseen. Viikon päästä on MäkkyläCupin finaali ja seuran mestaruudet, joihin kovasti toivon pääseväni Carterin kanssa. Hevosen kunnosta riippuen starttaan joko sillä tai sitten jollakin lainaratsulla. Parin viikon päästä on valmennustuntilaisten omat mestaruudet ja tosiaan näihinkin tietysti olen menossa C:n kanssa jos asiat vaan on kunnossa. Jouluviikolla tuntihevosilla on parin päivän täyslepo ja vielä en tiedä käynkö tuolloin tallilla, tuleeko ratsastettavaksi esimerkiksi Vappua vai pidänkö itsekin lomaa. Näiden lomapäivien jälkeen palataan normaalisti tunneille, mutta normaalit valmemmukset jatkuvat vasta ensi vuoden puolella. Uuden vuoden aikoihin on kuitenkin ylimääräisiä tehoja luvassa ja sinne mahdollisesti käy munkin tie. Näistä tehoista mulla ei ole vielä mitään muuta tietoa, kuin se että niitä on tulossa. Parit pikkujoulut osuu luultavasti munkin kohdalle, sillä tallilla pidetään yhdet ja ollaan kaveriporukalla mietitty järjestävämme omat. (Nämäkin kyllä tallilla, hehheh.) Vaikka lunta en kaipaakaan, niin joulusta olisi kiva saada valkea. Sen verran olisi tietysti kiva saada pariksi viikoksi, että pystyttäisiin käymään pellolla tekemässä hankitreeniä! Saa nähdä miten käy.. :) Lopuksi heitän haasteen kaikille blogini lukijoille, kertokaa tekin joulukuun suunnitelmista!
-Hanna

4 kommenttia:

 1. Ainiin perhana ne Tsh:t pitää kattoo tyyliin maanantai-yönä tai joskus..! :D unohdin ne ihan kokonaan :DD mutta joo, kiva postaus ja kivoja kuvia :) Nella oli ton talviratsastuksen aluks ihan hullu, tosin se oli ekaa kertaa kentällä mutta ei sen silti olis tarvinnut pomppia paikoillaan ja olla ihan pimee... :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin pitää!! :D Ellei tällä viikolla ehdi.. Hahah niin olikin ja tack. :)

   Poista
 2. Sinulla on oikein näppärä ja kiva blogi! Pidän erityisesti banneristasi. Kirjoitat omasta mielestäni tosi kivaan tyyliin ja tekstejä on oikeasti kiva lukea. Liityin lukijaksi!

  VastaaPoista