18. lokakuuta 2014

Mitä meille kuuluu?Viime postauksesta on jo yli viikko aikaa, eli ainakin mun mielestä ihan liian pitkä aika. Miksi sitten en ole kirjoitellut? Siksi koska ei ole oikeen ollut mitään kerrottavaa ja kaikki ideat ovat olleet kadoksissa. Postausideoita saakin mielellään laitella tonne kommenttiboxiin! :) Nyt päätin kuitenkin tulla kertomaan vähän kuulumisia, kun sain uusia kuvia itselleni (vaikka näidenkin otosta on jo pari viikkoa). Kaikki postauksen kuvat on jälleen ottanut Linda P ja ne on tosiaan otettu tasan pari viikkoa sitten, kun olin Vapun kanssa koulutunnilla. Vapun kanssa on mennyt ihan mukavasti. Ollaan käyty muutamilla tunneilla harjoittelemassa koulukiemuroita ja sitten olen mennyt itsekseni. Yksi tiistai käytiin vähän laukkaradalla taas pitkätä aikaa ja heppa sai mennä reippaasti. Sitten ollaan tehty ihan vaan ilman satulaa maastoiluja kotimetsässä. Haaveena olisi päästä Vapun kanssa yhdelle vähän kauempana olevalle kunnon pellolle vielä karauttelemaan, mutta saas nähdä päästäänkö enää tänä syksynä..
Alkutunnin menin satulalla, mutta koska heppa oli sen kanssa niin jähmeä ja mulla oli vaikeuksia istua alhaalla ja ratsastaa samalla eteen, niin heitin sitten satulan lopulta kokonaan pois. Ennen sitä kokeilin mennä myös ilman jalustimia, mutta sekään ei toiminut. Tosiasiassa saan Vappuun niin paljon paremman tuntuman ja pääsen lähemmäksi hevosta ilman satulaa ja hepan satula ei olekaan mielestäni kovin mukava istua.

Carterin kanssa on mennyt sekä hyvin että huonosti. Ollaan tehty taas kaikkea maastoilusta ja peltoilusta kovaan koulu- ja estetreeniin. Koulun kanssa oli yhdessä vaiheessa ongelmia ja alkusyksystä niin kivasta kulkenut ratsu oli kadonnut jonnekin saavuttamattomiin. Kaikki tehty työ tuntui valuneen hukkaan ja tason laskeneen kuin lämpötilan viime päivinä. Mutta välillä vaan on niitä huonojakin kausia ja niistä kun selviää, pääsee eteen päin ja hetkeksi taas helpottaa. Kouluratsastus onkin lähtenyt nyt vähitellen taas sujumaan ja tuntumaan kivalta. Kotitallin koulukisoissa näyttäydyttiin viime sunnuntaina ja mentiin heB:0. Omasta mielestäni rata oli aika kamala, mutta tuomari antoi meille reilut 59% ja sijoitus oli 8/13. Niin paljon pikku virheitä tehtiin, jos olisin osannut ratsastaa ja jäättää ne pois niin pisteet olisi kyllä nousseet huimasti. Ehkä vielä onnistutaan joku päivä verkan lisäksi myös radalla!Estepuolella onkin sitten mennyt koko ajan paremmin. Huomenna meidän piti lähteä kisailemaan, mutta ne karkelot valitettavasti peruttiin jostakin syystä. Estetreenit ovat siis menneet paremmin kuin koulutuuppailut. Ollaan hypelty maneesissa erilaisia tehtäviä ja ratoja. C on ollut tosi hyvä ratsastaa, viime keskiviikkona se oli kuitenkin pitkästä aikaa laukassa todella vahva edestä. Hyvin tehtävät kuitenkin sujuivat vaikka heppa yritti välillä mennä vähän turhankin innokkaasti. Varmasti kylmenevällä säällä on osuutta asiaan, sillä pakkaset saa aina tämän hepan hieman sekaisin. Carter on muutenkin luonteeltaan sellainen innostuja, josta kyllä itse tykkään tosi paljon! Se on mukavaa kun heppakin on iloinen ja täysillä mukana tekemässä. :) Silläkin riskillä ettei aina sitten onnistu niin super hyvin, kun ratsu on yli-innokas.
Muuten hevosmaailmaan kuuluu ihan hyvää. Topia olen hoitanut ja ollaan käyty metsäilemässä niin selästä kuin taluttaenkin. Jalkaisin se oli kyllä sellaista tahtojen taistelua, nimittäin siitä saako joka puskasta syödä vai ei. Pitkään aikaan en kyllä niin suostu lähtemään uudelleen vaan mieluummin istun siellä selässä, jolloin kyseistä ongelmaa ei ole! Talliakin on tullut tehtyä parina päivänä tässä lähiaikoina ja taas huomenna on luvassa Kitin kanssa kahdeksan tunnin vuoro. Toivottavasti sää ei ole ihan hirveä, vaikka sadetta ollaankin kai luvattu. Hyvää säätä toivon myös huomisten ratsastuksien takia, sillä töiden jälkeen voisin käydä C:n kanssa pelkästään metsäilemässä tai sitten tehdä myös jotakin kevyttä ja kivaa.. :) Ensi kertaan, nyt lupaan ettei tule näin pitkää taukoa!
-Hanna

4 kommenttia:

 1. Tee joskus "myday" -kuvapostaus työpäivästäsi tallilla!
  Tai sitten sinun ja Carterin vanhoja kuvia alkutaipaleeltanne :)
  Tai hmm... esittele tallikavereitasi, jos he suostuvat! Tai Carterin tallikavereita, ne varmaan ainakin suostuvat ;)

  VastaaPoista
 2. Hienoa, että tuntihevosillakin pääsee harrastamaan noin monipuolisesti :) Olisi kiva lukea enemmänkin siitä, millainen "diili" sulla on ratsastuskoulun kanssa. Just niinku kisaamisessa, valmentautumisessa ja muussa touhuamisessa. Tekevätkö nämä hepat kuitenkin tavallaan normi tunteja ja kuinka paljon?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on, oon kyllä iloinen tästä mahdollisuudesta. :) Ja kiitos ideasta!

   Poista